Yhdessä tavasta

Kuinka monta oikeasti hyvää parisuhdetta tiedät.
Uskallan sanoa, että harva parisuhde on niin syvä ja täyttymyksellinen kuin mikä meidän korkein potentiaali olisi.

Monen suhteen kasassa pitävä liima ei ole rakkaus vaan kulttuurillinen tapa, tottumus, rohkeuden puute, pelko.

Moni ei edes osaa kaivata syvempää. Se mitä on, riittää ja voikin kysyä, tarviiko sen sitten ollakaan enempää? Pitääkö suhteen olla syvempi jos kumpikaan ei suurempaa syvyyttä suhteelta kaipaa. Onko paha asia olla suhteessa vaikka lasten takia tai siksi, että niin on joskus luvattu.
Ei. Mikä kellekin ”riittää” ja mikä kenenkin kasvua palvelee. Jokaiselle suhteelle on aikansa ja paikkansa.

Mutta. Meissä kaikissa on sisäinen tieto siitä, että meistä on enempään. Että on jotakin enemmän – mutta se sijaitsee sellasen olevaisuuden tuolla puolen, joka vaatii ihmiseltä isoja.
Toisilla sisäinen tieto jäytää kuuluvasti, toiset antavat sen nousta pintaan ”heikkona” hetkenä, yöllä unta etsiessä se läikähtää rinnassa ja sen työntää nopeasti syrjään, toiset kuittaavat sen järjellä haihatteluksi. Hyppy tästä tuonne on yksinkertaisesti aivan liian vaativa ja siksi tieto tukahdetaan.

Mistä se sitten johtuu, että on paljon suhteita, joissa ollaan olemisen vuoksi, joissa ei kenties koskaan täysin nähdä ja tulla nähdyksi.

Kenties siitä, että me ei nähdä itseämme.
Koska toinen kohdataan siltä syvyydeltä kuin on kohdannut itsensä. Jos ei uskalla – tai vielä yleisempää – edes osaa kohdata itseään, avata kipukohtiaan, matkata omien haavojen juurisyihin, ottaa vastuuta sisäisestä maailmastaan,
on parisuhdekin löyhempää olemista, koska sydämet yhdistyvät toisiinsa sielujen alastomuuden kautta.

Me määrittelemme itsessämme ihmissuhteiden syvyyden. Jos alkaa kuulla kutsun lähteä matkaamaan itseensä syvemmin, on vaikeaa olla suhteessa, jossa toinen ei näe samalla syvyydellä tai kykene näyttämään itseään siltä syvyydeltä kuin sinä. Joko myös toisen täytyy haluta kasvaa seuraavaan mittaansa, jotta suhdekin kasvaa tai sitten on aika tutkia suhteen liiman laatua.

Yhtäkaikki, itsensä tuntemisen ja kohtaamisen kautta saavutettava syvyys toiseen on jotakin hyvin väkevää ja ehdottomasti kokemisen arvoista.

Jaan paljon sisältöä Ilon voiman -somesivuilla ♡ Instagram ja Facebook Ilon voima.

Jos haluat työskennellä kanssani esimerkiksi 1:1 ohjauksen muodossa, löydät lisätietoa palveluistani tiiamariel.com

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.