Karmallisen suhteen tarkoitus on vapautuminen
Karmallisilla suhteilla on kasvumatkassamme tärkeä tehtävä, mutta ne palvelevat vain tiettyyn pisteeseen saakka. Ne voivat tyydyttää silloin, kun oma kasvu ei ole suurta, mutta kun kasvuu vauhdittuu, alkaa myös karmallinen suhde käymään ahtaaksi.
Karmallista suhdetta voi kuvailla sanalla toveruus. Dynamiikka on enemmänkin jotakin muuta kuin parisuhde-dynamiikkaa parhaimmillaan, se on kenties sisarellista tai muuten ”perheellistä”. Tuntuu, että puoliso on enemmänkin osa lapsuuden perhettä kuin valittu kumppani. Hän myös triggeröi samaan tapaan kuin lapsuudenperheen jäsenet.
Karmallisiin suhteisiin päädytään usein melko nuorena, kun elämänkokemusta ei vielä ole ja siihen ikäänkuin ajaudutaan puolivahingossa. Yleensä näissä suhteissa toinen on alusta saakka vahvemmin mukana kuin toinen. Se osapuoli, joka on enemmän yhteydessä sydämeensä eli se, joka on valinnut kasvun tien on se, joka alusta saakka jollain tavalla on tuntenut, että tämä suhde ei ole ”oikein”. Suhde ei resonoi syvältä sydämestä sillä tavoin, että siihen voisi heittäytyä 110. Toki koska kaikki on yksilöllistä, alkuvuosina saattaa olla niin, että molemmat ajattelevat tämän olevan suhde, jossa he haluavat olla koko elämänsä, mutta siinäkin on kyse usein enemmänkin siitä, ettei kyetä tai osata vielä kääntyä intuition (eli sielun) puoleen tässä asiassa.
Näissä suhteissa on mukana paljon osapuolten haavoja, jotka toimivat triggerinä toisilleen. Kommunikaatio-ongelmat ovat yksi karmallisten suhteiden isoin merkki. Kommunikaatio ei yksinkertaisesti suju, se on takkuilevaa ja tahmeaa ja ajautuu hyvin helposti syyttelevälle linjalle. ”Sinä aina” ja ”sinä et koskaan” ovat paljon käytettyjä lauseita näissä suhteissa. Molemmat kokevat etteivät tule kuulluksi eivätkä nähdyiksi.
Ominaista on myös se, että osapuolet tuovat toisistaan esiin ns. huonot puolet, koska he molemmat triggeröivät näitä haavoja. Raskasta on se, että kummatkaan eivät ole toisilleen niitä, jotka voisivat tarjota mahdollisuutta haavojen hiilaamiseen, vaan suhteen tarkoitus on enemmänkin nostaa haavat esille.
Suomeksi se tarkoittaa sitä, että molemmilla on käsissään kaikki ”moska”, joka sisältä kumpuaa, mutta ei välttämättä työkaluja sen siivoamiseen. Mutta juuri haavojen esilletuominen on ensiarvoisen tärkeää, sillä ilman sitä niitä ei pysty eheyttämään. Eli hyvin tärkeä tehtävä. Ero alkaa vahvemmin nousta mieleen siinä vaiheessa, kun haavoja on tarpeeksi kauan todennettu ja molemmat tai toinen on valmis kohtaamaan ne ja eheyttämään niitä.
Toisaalta karmallinen suhde saattaa olla tasainen, jos molemmat osapuolet ovat luonteeltaan rauhallisia. Sitä vain ollaan ja elellään yhdessä ja silloin karmallinen suhteen sisarellinen puoli nousee vahvasti pintaan. Karmallisissa suhteissa seksuaalisuus parin välillä on usein epätasapainossa ja toisella tai molemmilla jonkinlaisia blokkeja seksuaalisuudessaan. Ei uskalleta puhua asioista oikeilla sanoilla, mennään vanhan kaavan mukaan, eikä kohdata toista aidosti ja syvästi. Toinen tai kummatkin todennäköisesti tukahduttavat jotenkin seksuaalisuuttaan.
Varsinkin vanhempien sukupolvien kohdalla karmalliset suhteet ovat hyvin yleisiä ja niiden tehtävä ei tule tässä inkarnaatiossa päätökseensä. Toiset viettää karmallisessa suhteessa koko elämänsä, mutta se ei koskaan tule tyydyttämään ihmistä syvältä tasolta, sillä karmallisen suhteen tarkoitus on aina tietynlainen vapauttaminen ja jos sitä ei tapahdu, jää ikäänkuin jumiin kasvussaan kuin muutenkin.
Näistä suhteista irrottautuminen on vaikeaa. Joskin se ei tavallaan ole totta, koska kun aika on oikea, irrottautuminen tapahtuu hyvin luonnollisesti. Mutta ongelma on siinä, että niistä ei pysty irrottautumaan ennen kuin suhteen tarkoitus on saatettu päätökseensä ja se on tehnyt tehtävänsä. Kyseessä on usein järjen ja sydämen taisto, koska järjellä ajateltuna nämä suhteet ovat ihan okei. Koska karmallinen suhde solmitaan usein noin parikymppisenä, on luonnollista, että siihen syntyy myös lapsia. Juuri lapset ovat niitä, joiden vuoksi karmallisissa suhteissa pysytään usein kauemmin kuin mitä haluttaisiin.
Eroa harkitseva osapuoli tuntee suurta vastuuta ja syyllisyyttä tilanteesta. Harteilla on usein puolison pärjääminen, lasten elämä ja myös suhteen ulkopuolisten ihmisten mielipiteet ja odotukset kyseistä suhdetta kohtaan. Koska suhteessa on pitkä historia ja osapuolet ovat tunteneet toisensa mahdollisesti hyvin nuoresta saakka, suhde on hyvin turvallinen ja tuttu. Se saattaa olla liki ainoa parisuhde, mitä kumppanit ovat kokeneet. Karmallinen suhde on osa identiteettiä, jonka ulkopuolinen maailma tuntuu pelottavalta ja vieraalta. Osapuolien välillä onkin tietynlainen riippuvuussuhde sen sijaan, että suhteessa olisi kaksi vahvaa, omillaan seisovaa ihmistä, jotka saavat toisistaan voimaa. Paradoksista onkin, että vaikka molemmat ovat riippuvaisia toisistaan, he eivät kuitenkaan saa toisistaan sitä, mitä kaipaavat. Usein osapuolet ovatkin näissä suhteissa pitkään kasvattaakseen omaa tunnekypsyyttään, jotta rohkeus pärjätä omillaan ja kantaa vastuu isoista päätöksistä syntyy.
Kun karmallinen suhde päättyy, se on suuri helpotus, vaikka prosessi itsessään on raskas. Suhdetta ei voi pakottaa päättymään, ennen kuin sen tehtävä on saavutettu, joten itselleen tekee palveluksen, kun ei yritä väkisin miettiä mitä tässä tilanteessa tehdä, vaan luottaa siihen, että kun aika on oikea, asiat alkavat tapahtua.
Vaikka karmallinen suhde ei kuulosta hehkeältä tai tavoittelemisen arvoiselta, sillä on iso merkitys kaikkien osapuolien kasvulle. Karmallisessa suhteessa kasvua nimittäin ei tapahdu vain parin välillä, vaan mukana ovat myös esimerkiksi lapset ja isovanhemmat. Karmallinen suhde tarjoaa mahdollisuuden todelliselle sisäiselle kasvulle.
Jaan paljon sisältöä Ilon voiman -somesivuilla ♡
Seuraa Ilon voimaa Instagramissa.
Seuraa Ilon voimaa Facebookissa.