Mitä sitten tapahtui kuin parisuhde loppui

Elämä käytännössä levisi kun sonta tuulettimeen.

Yhtenä päivänä arkea oli pyörittämässä 2 aikuista melkein 15 vuoden rutiinilla ja seuraavana aamuna mulla oli täysin yksin koko paletti käsissäni.Lapset, eläimet, arki ja 3 vuorotyö.Iski järkyttävä paniikki ja ahdistus.

Horjuin vanhan elämän raunioilla enkä kyennyt näkemään sitä uutta ja ihanaa edessäni mistä haaveilin ja mistä kaikki ympärilläni aina hehkutti.

Koko tukiverkko mihin olin nojautunut meni parisuhteen myötä. Tajusin  eläneeni niin tiiviisti toisen ihmisen perheessä ja siinä omassa unelmassani täydellisestä perheestä, että olin kokonaan unohtanut omat perhesuhteeni ja rakentaa omat tukiverkostoni.Onneni oli ja on edelleen , että ympärilläni on muutamia ystäviä jotka auttoivat, kuuntelivat ja tukivat mua synkimmillä hetkilläni.

Arjesta muodostui kaaos jota yritin kaikin voimin pitää kasassa.

Pienin lapsistani aloitti vuoropäivähoidon, keskimmäinen kipuili meidän vanhempien eroa sekä teiniongelmia ja vanhin lapsistani yritti irrottautua meistä oman elämänsä alkuun.Mä tämän kaiken keskellä vielä revin itseäni irti vanhasta suhteesta ja haparoin uuden rakkauden edessä.

Lopulta en enää kyennyt syömään enkä nukkumaan ja töissä olin kuin kävelevä zombi joka vain mekaanisesti hoiti työvuoronsa alusta loppuun. Tuntui, etten saanut mistään otetta ja päivät vain vyöryivät eteenpäin. Kun aloin saamaan kovia sydämentykytyksiä myös levossa ja töissä sykkeet pomppivat yli 150 tajusin , että oli tullut aika pysähtyä ja hakea apua.

Kun lopulta kävelin työterveyteen 3 vuotias poikani mukanani suurin toiveeni oli , että saisin muutaman päivän vain levätä rauhassa ja koota elämäni sekä ajatukseni kasaan. Muutamasta päivästä tuli yhdellä alle 15 minuutin käynnillä 3 viikkoa josta podin jo heti alkuun huonoa omaatuntoa. Tuon 3 viikon aikana  pidin yhteyttä töihin kerran viikossa mutta ihanan sijaistavan esimieheni avulla sekä ajan kuluessa mä ymmärsin tarvitsevani todellakin koko tuon 3 viikkoa elämäni uudelleen kasaamiseksi. Huono omatunto vaihtui nopeasti hyvään oloon siitä, että kaikki kyllä järjestyy.

3 viikossa mussa ja elämässäni tapahtui iso muutos.Pystyin pikku hiljaa jälleen nukkumaan, sain arjen sujumaan, ruoka alkoi taas maistumaan ja kaikki ei tuntunut enää kaaokselta vaan tajusin , että vihdoin pystyin alkamaan tekemään elämästäni täysin oman näköistä.

Mun omaa elämää ja arkea yhdessä oman perheeni kanssa.

Löysin uudelleen ja osittain myös kadotin tänä aikana oman alkuperäisen perheeni. Suhde äitiini parani, vanhoja haavoja ja epäselvyyksiä saatiin nostettua esille ja puhuttua. Äiti tuki, auttoi ja kuunteli mua kaiken tämän kaaoksen keskellä omalla tavallaan. Oli ehkä ensimmäinen kerta kun pystyin hänelle puhumaan niin suoraan kaikesta. Ikävä kyllä tämän kaaoksen keskellä suhde omaan veljeeni katkesi lopullisesti. Tajusin, että emme tunteneet toisiamme ollenkaan ja kummallakin oli toisesta aivan kummallisia olettamuksia ja harhakuvia.

Pyrin kuitenkin ajattelemaan , että nyt mun ympärilläni on ne oikeat ihmiset. Ne ihmiset joiden kuuluukin kuulua mun elämääni ja matkaani tässä kohtaa.Tämän vuoden aikana pois on jäänyt paljon vanhoja ihmisuhteita mutta osoittanut samalla ne jäljelle jääneet sitäkin arvokkaimmiksi ja tärkeimmiksi.

Elämä toi mukanaan myös yllätyksen mihin en ollut osannut ollenkaan varautua. Ihmisen jonka rakkautta ja johon rakastumista vastaan taistelin hyvin pitkän aikaa. Olin ajatellut , että vietän vihdoin villiä sinkkuelämää vuosien parisuhteen jälkeen.Kaiken piti olla vain hetken huvia eikä suunnitelmiini kuulunut todellakaan syviä tunteita toista ihmistä kohtaan.

Ja ennen kuin ehdin edes kunnolla huomaamaan olin korviani myöten rakastunut.Rakastuin ihmiseen johon rakastumalla tein jotain itselleni hyvin poikkeavaa ja mitä moni muu ulkopuolinen ei ehkä ymmärrä tai hyväksy.

Ja tästä erikoisesta rakkaudesta lupaan kertoa teille myöhemmin lisää.

 

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.