Matka Positiiviseen ajatteluun. Kuinka muuttaa ajatusmallejasi.

Tervetuloa matkalle positiiviseen ajatteluun!

Onko sinulla joskus tunne, että negatiiviset ajatukset valtaavat mielesi ja vaikeuttavat elämästä nauttimista? Älä huoli sillä et ole yksin. Negatiiviset ajatusmallit voivat hiipiä mieleemme monista eri syistä, mutta onneksi voimme oppia hallitsemaan niitä ja muuttamaan ne positiivisemmiksi.

Ihmisaivot kääntyvät helpommin negatiiviseen ja, jotta pääsemme tästä kehästä joudutaan näkemään hiukan vaivaa sen eteen, että opetamme aivoille uusia tapoja toimia. Positiivisuus on valinta jonka teemme päivittäin. Tässä kohtaa muistutan, etten kuitenkaan tarkoita toksista positiivisuutta. Sitten asiaan…

Ensinnäkin, on tärkeää tiedostaa omat ajatusmallimme ja oppia havainnoimaan niitä. Monesti negatiiviset ajatukset tulevat automaattisesti, emmekä edes huomaa niitä, ennen kuin ne ovat jo vallanneet mielemme. Tietoisuus omista ajatusmalleista on ensimmäinen askel niiden muuttamiseen. Seuraavaksi voimme käyttää erilaisia harjoituksia ja tekniikoita negatiivisten ajatusmallien muuttamiseen.

Harjoitustyökaluja positiivisuuden lisäämiseksi.

Yksi hyvin tehokas harjoitus on kiitollisuuden harjoittaminen. Joka päivä voit kirjoittaa ylös muutamia asioita, joista olet kiitollinen. Ne voivat olla pieniäkin asioita, kuten aurinkoinen sää tai lämmin kuppi teetä. Kiitollisuuden harjoittaminen auttaa meitä keskittymään positiivisiin asioihin elämässämme ja vähentää negatiivisten ajatusten valtaa.

Toinen hyödyllinen tekniikka on kääntää negatiiviset ajatukset positiivisiksi. Kun huomaat negatiivisen ajatuksen, pysähdy hetkeksi ja kysy itseltäsi: ” Onko tämä todella totta?” Usein negatiiviset ajatukset perustuvat vääriin oletuksiin tai pelkoihin, ja kun tutkit niitä tarkemmin, huomaat, että ne eivät olekaan niin totta kuin aluksi ajattelit. Sen jälkeen voit aktiivisesti korvata negatiivisen ajatuksen positiivisella. Esimerkiksi, jos ajattelet ”En koskaan onnistu tässä”, voit muuttaa sen muotoon ”Olen oppimassa ja kehittymässä joka päivä”.

Visualisointi on myös voimakas työkalu positiivisen ajattelun edistämisessä. Kuvittele mielessäsi tilanteita, joissa olet onnistunut ja tunnet olosi voittamattomaksi. Visualisointi auttaa vahvistamaan positiivisia ajatusmalleja ja antaa sinulle lisää itseluottamusta ja motivaatiota.

Yllämainitut harjoitteet ovat hyödyllisiä ja toimivia. Muistathan kuitenkin, ettei mikään muutos tapahdu hetkessä. Kyseessä on prosessi, jossa muovaat omaa mindsettiä positiivisempaan tietoisesti. Positiivisuus ja kiitollisuus ovat valintoja joita teemme päivittäin, ja se ei ole aina helppoa. Toivottavasti tämä teksti rohkaisee sinua lähtemään kuitenkin kokeilemaan.

Muista, että pienetkin askeleet voivat johtaa suuriin muutoksiin!

 

Haluaisitko lisätä positiivisuutta elämääsi ?

Haluaisitko oppia muokkaamaan omaa mindsettiä negatiivisesta positiiviseen?

Olen ratkaisukeskeinen valmentaja, ja autan mielelläni matkallasi kohti kiitollisempaa ja täydempää elämää. 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.