Nyt laitetaan uusiksi uskomuksemme negatiivisuudesta!

”Pitäisi alkaa ajattelemaan positiivisemmin.” Siinä lause jota kuulee niin valtavasti! Tahto on, mutta miksi ne negatiivisuudet ottavat vallan?

Biologisesti kyse on yksinkertaisesti siitä, että ilmeisesti selviytymisen kannalta on ollut järkevää muistaa negatiiviset tapahtumat myönteisiä paremmin. Jos luolamies on läheltä piti juossut kalliolta metsästysreissulla, aivojen kannattaa toistaa tuota filminpätkää ja tehdä ihmisen olo epämukavaksi, jotta hän ei mene ja tee samaa virhettä uudelleen.

Negatiivisuudella on siksi jonkinlainen valtava viehätys. Juoruilu kutkuttaa, vanhojen muistelu tuntuu katkeran suloiselta, onnettomuusuutinen kiinnostaa vaikka itseasiassa sitä ei haluaisi edes lukea. Siksi negatiivisuus saattaa kummuta luonnostaan esiin. Ja siksi niillä omilla negatiivisilla ajatuksilla mässäily nyt vain tuntuu kamalan hyvältä/hyvän kamalalta. Mutta se ei ole tarkoitus.

Mitä jos ajattelisitkin negatiivisuutta aivan uudella tapaa? Voimme tehdä täyden 180 käännöksen siitä, miten ajattelemme negatiivisuutta.

Mitä jos alkaisitkin nähdä sen parhaimpana opettajanasi, tärkeimpänä personal trainerinasi? Sillä nimittäin voi olla vahvin voima saada valosi loistamaan ja onnesi kokoistamaan.  Kaikki on on rakkautta, negatiivisuuskin voi olla lempeä osa sinua, opettamassa ja ohjaamassa.

 

Mitä jos et näkisikään negatiivista enää negatiivisena vaan suunnannäyttäjänä? Kun koet negatiiviseksi mielletyn tuntemuksen, katso syvemmälle. Miksi reagoin tähän tilanteeseen näin? Ja kun löydät perimmäisen syyn, ala pohtia miten voisit käsitellä tuon negatiivisen tuntemuksen ydinaiheuttajaa? Mitä sillä on sinulle opetettavaa sinusta ja toimintamalleistasi?

On mahtavaa alkaa avata itselleen oman käytöksensä syitä sen sijaan, että laukkaa laput silmillä tuntemuksesta toiseen. Jo näin tekemällä olet poistanut elämästäsi negatiivisuuden ja korvannut sen myönteisellä lopputuloksella, opit jotakin itsestäsi tai elämäntilanteestasi.

Itse rakastan tuoda ajatukseni sanoiksi. Jos se renosoi sinunkin kohdalla, kannattaa purkaa vyyhtiä päästään paperille (tai kännylle). Usein se on mieletön energeettinen teko, sillä se avaa solmun mielessäsi ja selkeyttää.

Sitten toinen näkökulma negatiivisuuteen kulkemaan tämän aiemman kirjoittamani rinnalle:

SINÄ ET OLE MIELESI.

On tärkeää pystyä astumaan ulos omasta mielestään ja huomata katsovansa sitä ulkopuolelta. Kirjoittaminen voi auttaa tässäkin. Näin voit oivaltaa, että et ole ajatuksesi vaan sen sijaan se, joka niitä kuuntelee – sinä olet se havainnoitsija.

Sisälläsi on kaksi samaa mutta kuitenkin eri, aivan kuin molemmat käden sormet lomittain. Ego ja sielusi. On suuri onni herätä ja huomata tuo totuus. Kun oivallat tämän, lopetat samaistumasta niihin ajatuksiin, jotka miellät mielessäsi negatiivisiksi.

Pystyt katselemaan kokonaisuutta kauempaa, lempeänä, vahvana valo-olentona joka olet mielesi myrskyjen taustalla.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.