Löydä voimasi luonnosta

Vietin juuri opintopäiviä Saarijärven kauniissa miljöössä. Opintokokonaisuus oli nimeltään Utujoutsi ja se on voimauttava kuvataidemenetelmä, joka yhdistää kehollisuuden, luontokokemuksen ja hetkeen pysähtymisen. Itselleni tämä oli voimauttava kokemus, mistä sain paljon uutta näkökulmaa koskien omaa suhtautumista itseeni ja muihin.

Pääsin tutustumaan aivan upeisiin, erilaisiin ja rohkeisiin naisiin, joilta opin paljon uutta. Tämä prosessi ei olisi onnistunut ilman näitä naisia. He toimivat peilinäni. Näiden päivien aikana opin, että yhteisöllisyys ja jakaminen ovat todella tärkeitä asioita itsensä kehittämisessä ja omassa kasvussa. Naisten vertaistuki on todella tärkeää.

Olen aina ollut hieman epävarma ja vähättelevä itseäni kohtaan. Tästä syystä opin vertaamaan itseäni muihin ja näin voimakkaat naiset itseni yläpuolella. Näin heidät jonakin mihin en itse voi koskaan yltää. Naisten kanssa oleminen on ollut sisäistä kilpailua ja vertailua. En ole tätä edes tiedostanut aiemmin, mutta nyt huomaan tämän selvästi. Ja uskon, että tälläinen ajattelutapa on hyvin yleinen meillä naisilla.

Kun uskalsin avautua näille naisille sainkin aivan ihanaa palautetta. Sain kuulla, että juurikin ne piirteet itsessäni mitä olen hävennyt, onkin niitä kiinnostavia puolia minussa. Oikeasti ihmisiä kiinnostaa aitous ja koskettaa juurikin erilaisuus ja epätäydellisyys. Rosoisuus ja keskeneräisyys. Se kiinnostaa ihmisiä, koska se on samaistuttavaa ja inhimillistä. Se on jotain, mikä on yhteistä meille kaikille.

Sain näistä naisista todella paljon voimaa, kun harjoitimme valokuvausta luonnossa. Otimme kuvia toisistamme ja oli aivan ihanaa nähdä miten itsevarmoilta muut naiset vaikuttivat. He uskalsivat olla luonnossa täysin omina itseinään, alastomina, yhtä luonnon kanssa. Se oli jotain todella kaunista. Pääsin heidän avullaan yli epävarmuuksistani.

Me naiset olimme siellä luonnossa kuin kotonamme. Meitä kaikkia yhdisti se tunne, että koimme olevamme siellä täysin turvassa, luonnon kehdossa.

Koen, että meissä kaikissa naisissa on jotain tälläistä alkukantaista luonnonvoimaa. Nainen on kotonaan, kun pääsee olemaan yhtä luonnon kanssa. Pääsee riisumaan vaatteet ja ylimääräiset roolit päältään. Luonto on meidän kotimme ja voimapaikkamme.

Kun uskalsin kuunnella luonnon hiljaisuutta, kuulinkin oman ääneni. Sain selkeän vision siitä, että tätä haluan tehdä ja jakaa myös muiden naisten kanssa. Tunnen, että olen löytänyt käännekohdan omalla polullani. Haluan auttaa myös muita löytämään oman voimansa ja luontoyhteytensä.

Luonnossa liikkuminen ja aikaa viettäminen on rauhoittavaa, parantavaa ja hoivaavaa. Se on kuin äidin rakastava syli. Siellä voi olla rauhassa oma itsensä, täysin ilman rooleja. Luonnossa oleminen vahvistaa intuitiota ja oman äänen kuulemista. Luonto kohentaa oloa niin fyysisesti ja psyykkisestikin. Tästä kaikesta on myös paljon tieteellistä tutkimusta.

Ihminen on osa luontoa ja kaipaa sinne joko tiedostaen tai tiedostamattaan. 

Luontoyhteyttään voi lisätä yksinkertaisesti viettämällä aikaa luonnossa ja olemalla siellä täysin läsnä. Käyttäen kaikkia aistejaan. Tutkien ja aistien ympäristöään. Tämä kaikki voi lisätä myös luovuutta meissä.

Jos haluat lisätä läsnäoloasi ja saada voimaa luonnosta, tässä sinulle taideterapeuttinen harjoitus siihen:

Valitse sinulle mieleisesi paikka luonnossa. Kulje siellä kiinnittäen huomiota ympäristöösi ja tunnustellen kaikkia aistejasi. Katsele mitä muotoja ja värejä näet. Haistele miltä siellä tuoksuu. Tunnustele millaisia materiaaleja siellä on. Mieti mitä sinun tekee mieli tehdä luonnossa. Jos tulee tunne halata puuta, tee se. Tai jos haluat mennä makaamaan kivelle, toteuta tämä. Keskity miltä tuo tuntuu sinusta. Sitten ota kuva jostain sinulle mielekkäästä luontokappaleesta. Myöhemmin voit maalata kuvan niistä tunteista, mitä tuo kuva herättää. Maalaus voi olla täysin abstrakti eikä sen tarvitse muistuttaa tuota valokuvaa. Maalaa vain tunteitasi, lähde vaikka liikkeelle väreistä ja muodoista. Jos haluat voit myös lisäksi kirjoittaa ja reflektoida kokemustasi. Tämä harjoitus opettaa olemaan enemmän läsnä hetkessä, auttaa saamaan yhteyden omaan kehoon ja mieleen sekä herättelee luovuutta.

 

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.