Positiivisen voiman kierrettä luomassa

Jokaisesta ihmisestä loistaa hänen sielunsa. Minä näen. Se jokin alkuperäinen, ehdoitta rakastava ja rakastettava. Kuitenkin ihmiskuoret ja ihmisyyden mukana tuoma kompleksisuus aiheuttavat usein hämmennystä.

Ne ihmiset, joiden seurassa joudun itse hämmennyksen valtaan, toimivat usein sokeista pisteistään käsin ja imevät siksi energiaani mielettömin määrin. Kyse on ainoastaan siitä, että ihminen ei näe omaa ihanuuttansa, kauneuttansa ja täydellisyyttänsä, eli sitä mikä on totta. Heidän toimintansa ja motiivinsa aiheuttavat minussa kokokehollista sydänsurua.

Sama pätee itseeni. Eivät motiivini ole aina puhtaat, inhimillisessä ihmisessä kun on vähintäänkin hippunen riittämättömyyden tunnetta, säröjä itsetunnossa tai häpeän pilkkuja. Kenellä tahansa voi syntyä äkkinäinen tarve suojella itseään joltain olemattomalta pahalta. Joskus ankaruus itseä kohtaan syö kaiken allensa. Näinä hetkinä emme toimi sydämestä käsin, vaan projisoimme ulkopuolellemme sitä, mitä emme kykene itsessämme kohtaamaan.

Kun itse ei ole parhaimmillaan, on hyvä muistaa kultainen sääntö, joka estää negatiivisen kierteen syvenemistä; jos se vie toisen voimaa, on parempi jättää sanomatta. Jos se kaivaa maata toisen jalkojen alta, on parempi olla silloinkin hiljaa. Puhumalla väärään aikaan ja väärässä paikassa ei ainoastaan himmaa toisen valoa, vaan tekee samalla vapaaehtoisesti lisää tilaa omien varjojensa toiminnalle ja vahvistaa niiden juuria. Juurikin nämä varjot estävät meitä elämästä tyytyväistä, kiitollista ja onnellista elämää.

Joka kerta, kun vie toisilta voimaa, antaa lisää voimaa varjominällensä.

Syyllistyminen ei ole tarpeen. Meidän pitäisi päinvastoin riemuita aina kun tulemme tietoiseksi heikkouksistamme. Voimme luottaa, että nämä heikkoudet ovat vain ihmisen kolhuja, sydän niiden alla aina puhdas ja koskematon.

Kun on paha olla itsensä kanssa, on vaarassa alentaa toista, jotta olisi varmempi itsestään. On tyypillistä pelata uhriutumispelejä, joihin liittyy aina manipulointi, jotta voisi väistellä peilikuvaansa. On enemmän kuin yleistä tuomita toinen, jotta varmistuisi omasta hyvyydestään. Tuomitseminen on suora viesti siitä, ettei ole nähnyt itsessään tuota aspektia. Se joka on kohdannut itsensä, ei enää koskaan tuomitse ketään toista.

Kun on todella kohdannut itsensä, avautuu myötätunto, joka koskettaa jokaista elävää maan päällä.

Suurinta heikkoutta on jättää sanomatta lohduttavat, kannustavat tai myötätuntoiset sanat. Vahvuutta sen sijaan on antaa anteeksi itselle ja muille, ymmärtää vaikka ei olisi samaa mieltä, toimia yhdessä, vaikka vastakkainasettelu olisi käsin kosketeltavaa. Sillä jokainen meistä on suurenmoinen tarina ja jos sen mitenkään kykenisi pukemaan sanoiksi kaikkinensa tai jollain muulla tavalla välittämään toiselle täydellisesti, ymmärtäisimme ykseyden, siinä samassa hetkessä.

Maailmasta tehdään parempi paikka yksi kohtaaminen kerrallaan. Yhden kohtaamisen laatu voi muuttaa kaiken. On hyvä pysähtyä miettimään säännöllisesti, mistä kohdasta käsin minä toimin. Tulla tietoiseksi, miten tapani puhua toisista, toisille ihmisille tai kohdata elämää palvelee kaikkien korkeinta parasta. Ja kun huomaa ettei oma integriteetti ollut kohdillaan, mennä vähän syvemmälle itseensä ja kysyä, mikä kohta minussa kaipaisi nähdyksi tulemista. Mikä kipuilee. Ja ennen kuin jatkan matkaani, hoivaan ja rakastan tuota kohtaani niin, ettei sen tarvitse enää peilautua minusta ulos päin.

Kun laitamme hyvää kiertämään, se palautuu meille takaisin monin kertaisena. Efekti on myös päinvastainen. Siksi pyrin toimimaan muutamien periaatteiden mukaisesti, joihin sisältyy ydinarvojani. Seuraavassa niistä muutama.

Positiivisen voiman kierrettä luomassa, oma muistilistani:

  • näe hyvä toisessa ja sano se ääneen
  • ilmaise itseäsi rehellisesti ja selkeästi, mutta aina ystävällisesti
  • pysyttele neutraalilla maaperällä, kun puhutaan toisista ihmisistä ja heidän asioistaan
  • ennen kuin puhut tai toimit, mieti antaako se voimaa vai viekö se voimaa
  • ole lempeän tietoinen siitä, millaisen energian tuot tullessasi ja jätät jälkeesi
  • kannusta muiden projekteja ja anna oma panoksesi toisen menestyksen eteen
  • tuo keskittymisesi yhä useammin takaisin itseesi, unelmiisi ja siihen kuinka voit olla vieläkin rakastavampi, myötätuntoisempi ja hyväksyvämpi ihminen

Tässä kaikessa on hyvä olla armollisuus mukana. Erehtyväinen ihminen on kaunis ja helpostilähestyttävä, myötätuntoa herättävä ja ilahduttavan samaistuttava. Kyse ei ole siispä täydellisen ihmisen kuvan tavoittelusta, vaan siitä, ettei anna enää vapaaehtoisesti lisää voimaa varjomaailmalle. On jopa suotavaa kompastella avoimesti. Se antaa muillekin luvan olla ihan vain ihminen.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.