Pyhä ihminen pyhässä eläinyhteydessä

”Do what you love and do it often.”

”Tee mitä rakastat ja tee sitä usein.”

(Ote Holstee manifestosta)

Olen sitoutunut mukaan Matka syvyytesi voimaan-retriittisarjaan, joka toteutuu tänä vuonna neljänä eri retriittinä Nikkilä temppelissä, Kangasalla. Retriittien sisältö on kokonaisvaltaista elävyyttä kannattelevaa tantris-shamanistista syvähengitystyöskentelyä. Luonnollisuuden ja ihmisyyden ydinnestettä kaikessa yksinkertaisuudessaan ilmaistuna.

Retriittisarjan ensimmäinen osa toteutui maaliskuussa, maan ollessa lumipeitteessä ja järven jääkantoisena. Kokoonnuimme ja loimme Mystistä heimoyhteyttä muun muassa tanssin, syvähengittelyn, tantristen harjoitusten, luonnossa vaeltamisen, saunomisen ja nuotiolla kokoontumisen kautta.

Nikkilä temppeli on Taki’h ja Timo Wirenin yhteinen lahja maailmalle. Lahja, jonka välikäsinä he toimivat. Nikkilän luonto on aivan ainutkertainen ja tilusten puitteet muutenkin syvän sydämelliset. Nikkilän nettisivuihin pääsee tutustumaan tästä linkistä. Maaliskuun retriitillä näimme Taki’hn viimeisen kerran elossa ja oli surullista kuulla hänen kuolinuutisensa toukokuussa.

Kesäkuun puolivälissä kokoonnuimme uudelleen heimotunnelmissa Nikkilään. Mukana oli tuttuja ja myös uusia kasvoja. Aina juuri oikeat ihmiset paikalla. Se on tullut huomattua, että kasvot voivat olla uusia, mutta sielunyhteys siellä alla on usein jollain lailla vanha tuttu. Kesäkuun retriitin aiheena oli Pyhä eläin ja voi mitä voimaantumista ja tutkimusmatkaa tämä teema toikaan. Niin kuin yleensäkin, retriitit ovat paikkoja, jossa syventyminen itsen ja maailman välillä mahdollistuu.

Olen kotona. Kotona kehossani. Ihmiskehossa, eläinkehossa. Kotona kaikkeudessa. Myös yllätettynä puskista tulleen kuvaajan kanssa. 😉

Kesäkuun eläinteema kaikessa vahvuudessaan toi itselleni vahvistusta ja syvennystä kotona omassa kehossa olemiseen ja uskallusta lunastaa ja omistaa vielä vahvemmin omaa kehollista nautinnon ilmaisua. Sain sukeltaa kehon ja mielen vapauteen tuetussa ja kannatellussa heimoyhteydessä. Sain antaa aamumeditaatioiden pehmentää keho-mieltäni, syvähengitysmatkan antaa itselleni jälleen uuden kokemuksen tuntemisesta ja irtipäästämisestä sekä tantrisempien harjoitusten syventää yhteyttäni omaan seksuaalisuuteen ja sen tarkasteluun. Sain kokea ympäröivän luonnon elävyyttä ja elvytystä, järviveden hellintää ja kelluvaa kannattelua, savipainin liukasta nautinnollisuutta, ryhmässä kannatelluksi ja autetuksi tulemista, maa-vesi-tuli-ilma-elementtien kehollisuutta. Harjoitukset tukivat turvallisella kannattelevalla tavalla matkaa tässä elämän viidakossa. Retriitit ovat minulle paikkoja, jossa on tilaa tuoda pintaan, katsasteluun asioita, joihin harvemmin vain yksin itsekseni pääsen kiinni.

Antautuminen kehollisuudelle ja kohtaamiselle ei ole ollut minulle itsestään selvää ja lähtökohtaisesti helppoa tässä elämässä ja ihmisten kanssa läsnäoleminen on ollut toisinaan enemmän jännitystä ja pelkoakin aiheuttavaa. Lähemmäs parin vuosikymmenen ajan olen kuitenkin nyt osallistunut erilaisiin joogan, meditaation, kehohoidollisuuden, liikkeen ja luovuusterapeuttisen työskentelyn työpajoihin, kursseille, koulutuksiin sekä retriiteille. Nyt olen kokenut löytäneeni paikan sisäisesti ja ulkoisesti, jossa saan, uskallan ja kykenen olemaan kokonaisessa keskeneräisyydessäni.

Eläinvoima, alkuvoima.
Syvähengitysmatkan jälkeinen lepo siskonpedissä.

Divine Darkness eli Nina Tama Näränen järjestää syvähengitystyöpajoja ja retriittejä, joissa pääsee sukeltamaan omaan luonnolliseen elämänlaatuunsa. Syvästi, pyhästi, suoraan, villisti, rauhallisesti, rakkaudellisesti. Kokonaisuuden sallivalla ja kaikkeuden kannattelevalla vahvuudella.

Elukat matkalla veteen. Nina Tama ja minä.

Olen tutustunut Ninaan Kaisa Peltolan työpajojen ja retriittien kautta, joissa hän on ohjannut syvähengitysmatkoja ja tämän jälkeen olen osallistunut hänen omiin koko illan työpajoihin. Näissä työpajoissa olen löytänyt paikan, jossa uskallan ja saan olla turvassa ja luottamuksellisesti kannateltuna juuri sellaisena, kuin missäkin hetkessä olen. Tänä vuonna laajentunut tarjonta myös pidempien retriittien muodossa on ollut todella tervetullutta.

Ninan tavassa ohjata ja kannatella tilaa on sellaista luonnollista, jykevää voimaa, jossa ei ole pätkääkään epäautenttisuutta. Koko retriitissä ei ole mitään päälleliimattua, esittävää vaan kaikki tapahtuu luonnollisuuden, yhteyden, kaikkien huomioimisen ja rakkaudellisuuden nimissä.

               

Sydän täynnä kiitollisuutta, yhteyttä, elämänvoiman monipuolista kosketusta, hyväksyntää ja rakkautta. Nämä sanat löytävät luokseni edelleen, uudelleen, kun suljen silmäni ja kuljetan itseni retriitin keho- ja luontomuistoihin yli kuukauden taakse. Elokuun Syventyvän yhteyden retriittiä odotellen.

Kiinnostuessasi, lisätietoa elokuun retriitistä löytyy täältä: https://www.divinedarkness.fi/matka-syvyytesi-voimaan-retriittisarja/

Ennen retriittiä Ninan syvähengitystyöpajaan on mahdollista päästä Elosfesteillä Littoisissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan elokuun heimoenergiaan. <3

 

(Tekstin kuvat Nikkilästä by Nina Tama Näränen, artikkelikuva Pixabay by SarahRichterArt)

 

” I bring out my madness,

my sadness.

The cry of a lonely wolf,

howling out loud

so the ones, who’ve also lost their pack, can hear it.

Soothe with it. Join it.

I howl to connect. To feel.

To live fully again.

Not supressed,

but refreshed. ”

(Kirsikka 3/23)

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.