Aiheuta pettymyksiä!

Meille suorittamaan ja miellyttämiseen oppineille on hyvin tavallista kokea EI:n sanominen vaikeana. Jopa niin vaikeana, että ennemmin uuvumme tunne- ja tekemisen taakkojen alle, joita tuon sanan käyttämättömyys on aiheuttamassa. Pyrimme sillä välttämään hylätyksi tulemisen ja varmistamaan että meistä pidettäisiin. EI:n sanomattomuudella haemme turvan tunnetta; turvaa joka tulee siitä, että olemme hyväksyttyjä ja rakastettuja.

Oletko huomannut, että tuo ulkoapäin tuleva turvan tunne kestää vain pienen hetken? Seuraavassa hengenvedossa on jo meneillään uusi tilanne, jossa turva voi tanssahdella ovesta ulos. Turvanvarmistamistanssin askeleet opitaan usein jo lapsuudessa ja niitä toistetaan elämän varrella eri ihmissuhteissa esim. työyhteisöissä, parisuhteissa ja ystävyydessä. Tanssin askeliin ei kuulu pettymyksen tuottaminen muille ja valitettavasti samalla joudutaan yhä kauemmas omasta ytimestä. Tuo ydin on se paikka, jossa turva oikeasti voi asua.

 

 

Monesti tässä jää huomaamatta olennainen asia; mehän tuotamme koko ajan pettymyksiä! Me myös sanomme jatkuvasti EI.

Itsellemme.

Usein unohdetaan myös, että pettymyksen tuottaminen muille, EI:n sanominen yhdelle asialle tai ihmiselle, tarkoittaa KYLLÄ:n sanomista toiselle, siinä kohtaa ja tulevaisuuden kannalta tärkeämmälle;

EI, en lähde nyt sukulaisvierailulle, sanon KYLLÄ omalle ajalle ja levolle.
EI, en ota kantaakseni sinun tunnetaakkaasi, sanon KYLLÄ henkiselle hyvinvoinnilleni.
EI, en osallistu tällä kertaa talkoisiin, enkä leivo mokkapaloja, sanon KYLLÄ palautumiselle.
EI, en järjestä joulua lapsuudenperheeni stressaavan perinteen mukaisesti, olen 40, sanon KYLLÄ oman, rennomman perinteen luomiselle.
EI, –> täydennä.

_

Hyväksynnän hakemisen ja suorittamisen toimintamallin ei tarvitse olla loppuelämän tanssi. Vaikka olisit siihen kasvanut lapsuudesta saakka, on omaa matkaa mahdollista tanssia eteenpäin eri koreografialla. Ota yhteyttä jos haluat käydä tätä polkua tuetusti valoisaterapia@gmail.com tai Instagram @askeleita_kohti_hyvinvointia

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.