Täydellisyyden taakka

Usein kuulee ohjeen, että suorittavan perfektionistin tulisi asettaa kympin sijasta tavoitteekseen kahdeksan. Että esimerkiksi työelämässä useimmiten riittää 80 % suoritus. Täydellisyyttä ei siis tarvita.

Hyvä! Pohdin kuitenkin; kun tuntee riittämättömyyttä ja suorittaa työtä sekä elämää, missä oma kymppi silloin sijaitsee? Se suurella todennäköisyydellä asettautuu lähtötelineisiin noin kahdentoista kohdalle, ja mikäli joskus onnistuu mielestään pääsemään lähelle, se jo pinkaisee telineistä uuden satasen ennätyksen ja odottelee neljässätoista, eikö?

Mikä sitten on tuo perfektionistin kahdeksan? Sehän on muiden kymppi! Eli siis se 100 %, johon työ/muussakaan elämässä ei ole kovinkaan usein tarvetta pyrkiä.

Kuutosen tai seiskan asettaminen tavoitteeksi on kyllä vaikeaa! Enkö silloin ole laiska? Tulos jää vaillinaiseksi, laadullisesti riittämättömäksi; olen huono. ☹
Huono työntekijä.
Huono puoliso.
Huono äiti/isä.
Huono ystävä.
Huono…

Mutta ehkä vihdoinkin: hyvä itselle!

Lisäksi kun aikaa sekä voimavaroja jää palautumiselle ja itselle merkityksellisille asioille, poikii se loppupeleissä myös ympäristölle hyvää. Riittävän hyvää.

On tärkeää oppia erottamaan, milloin oikeasti vaaditaan täysillä tekemistä ja kaikkensa antamista, ja mitkä ovat ne (yllättävänkin monet) asiat, joiden suhteen se ei ole niin justiinsa. Täydellisyyttä tavoittelevan on joskus hyvä kiinnittää katse tarkkaavaisesti ympäristöön; työkavereihin, perheeseen, ystäviin. Miten muut porskuttavat eteenpäin? Suorittamatta, antaen repsottaa, ja silti banjo soi ja karavaani kulkee. Ehkä nilkuttaa välillä, mutta kulkee.

Haluaisitko Sinä täydellisyyden tavoittelun ja suorittamisen sijasta alkaa selvittämään mitä haluat ja tarvitset, mikä tuottaisi juuri sinulle iloa ja hyvinvointia? Tai tiedätkö jo mitä haluat, mutta askel sitä kohti tuntuu liian suurelta ja pelottavalta?

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa kuljen vierelläsi kohti sinulle tärkeitä tavoitteita. Autan sinua tunnistamaan voimavarasi ja onnistumiset, suuntaamme yhdessä kohti hyvinvoivempaa huomista – mitä ikinä se sinun kohdallasi tarkoittaakaan. Käy kurkistamassa lisätietoja minusta ja tarjoamastani terapiasta Instagram-tililtäni @askeleita_kohti_hyvinvointia 

Ole yhteydessä valoisaterapia@gmail.com tai yksityisviestillä Instagramissa. Jutellaan kuinka voisin olla sinulle avuksi.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.