Äänen voima

 

Musiikki sen kaikissa muodoissaan, sen kuuntelu ja itse musisoiminen, on ollut aina tärkeää itselleni. Nuorempana en pitänyt itseäni mitenkään musikaalisena enkä uskaltanut laulaa tai soittaa mitään soittimia, mutta vanhemmiten rohkaistuin kokeilemaan. Jokunen vuosi sitten kävin säännöllisesti laulamassa mantroja eräällä joogakoululla ja se oli itselleni todella voimattautavaa. Sitä kautta rohkaistuin käyttämään omaa ääntäni ja opin miten ääni todella värähtelee kehossa eri tavoin.

Mantrojen laulaminen oli joka kerta vaikuttava kokemus, koska pystyin aina tuntemaan äänen voiman kehossani. Se rentoutti, se sai tunteita nousemaan pintaan, se herätti kaikenlaisia tuntemuksia kehossa. Mutta ennen kaikkea, se oli todella vapauttavaa. Mantroja laulettiin erilaisten (lähinnä intialaisten) soittimien tahdissa. Tätä kautta sain uskallusta myös itse opettelemaan eri soittimien soittamista ja aloin myös itse tekemään musiikkia. En voi sanoa olleeni mikään luonnonlahjakkuus musiikillisesti, mutta ei sillä ollut väliä. Sain tehdä jotain mistä nautin ja missä pääsin käyttämään luovuuttani. Ja se oli hauskaa.

Nyt elämässäni on ollut vaihe, jossa musiikin tekeminen on saanut jäädä. En ole käynyt laulamassa mantroja pitkään aikaan ja olin jo lähes unohtanut miten parantavaa äänien värähtely onkaan. Olen alkanut taas kaipaamaan noiden ihanien äänien maailmaan ja kuinkas sattuikaan, juuri sopivasti kuulin Merja Valveen hoitavasta konsertista. Tunsin olevani todella stressaantunut, joten tämä rentouttava konsertti tuli siis juuri oikeaan saumaan. Välillä oikein naurattaa miten hassuilla tavoin elämä tuo meille asioita. Tätäkin konserttia oikein tuputettiin minulle monesta eri suunnasta, oli siis selvästi tarkoitus mennä sinne 😉

 

Tässä hoitavassa konsertissa Merja soittaa äänimaljoja ja muita soittimia sekä käyttää ylä-ääni laulua luomaan rentouttavan ja harmonisoivan kokemuksen. Jokainen konsertti on erilainen ja intuitiivisesti etenevä. Makasimme alustojen päällä ja annoimme vain äänien viedä meidät rentouttavaan tilaan ja tunnustelimme värähtelyjä kehoissamme. Erilaiset soittimet ja niistä syntyvät äänet loivat mielettömiä maisemia mieleeni. Aluksi mieleni yritti taas pitää tiukasti pintansa eikä olisi millään halunnut rentoutua, mutta pikku hiljaa äänet alkoivat viedä mukanaan. Keho oli täysin rentoutunut.

Tunsin selvästi kuinka eri äänet tuntuivat eri kohdissa kehoani. Välillä tunsin ikään kuin kipua jalassani, josta se siirtyi vatsaan ja sieltä käteen. Jälkeenpäin puhuimme kokemuksistamme ja kaikilla osallistujilla oli ollut samantyylisiä tuntemuksia kehoissaan. Äänivärähtelyt todella vaikuttavat kehossamme ja sehän on täysin tieteellisesti todistettua. Myös lääketiede käyttää äänivärähtelyä hyväkseen. Työssänikin on tullut tutuksi miten äänivärähtelyä hyödynnetään vaikeasti kehitysvammaisten ihmisten kanssa. Äänivärähtely todella hoitaa, rentouttaa ja parantaa.

Olin stressini vuoksi taas alkanut kärsimään unettomuudesta, mutta tuon konsertin jälkeen nukuin erittäin hyvin. Hyvät yöunet jatkuivat monta yötä sen jälkeenkin. Tälläinen rentouttava äänihoito tekee todella hyvää stressaantuneena, suosittelen! Merja Valve tekee myös äänihoitoja yksilöille. Äänihoidoissaan hän käyttää äänimaljoja, äänirautoja ja omaa ääntään. Tunnen muutaman ihmisen joilla on ollut todella hyviä kokemuksia tästä yksilöhoidosta.

Aion ehdottomasti taas jatkaa musiikin parissa ja sain innostuksen noista uusista soittimista. Tulevaisuudessa aion perehtyä enemmän äänien maailmaan ja kuka tietää vaikka pääsisin hyödyntämään sitä vielä työssänikin. Elämä on mahdollisuuksia täynnä ja haluan ottaa siitä kaiken irti. Tämä kokemus muistutti taas siitä kuinka monipuolista elämä on ja sen mahdollisuuksilla voi myös leikitellä ja pitää hauskaa. Samalla voi myös huomaamattaan hoitaa itseään.

Nämä hoitavat äänet vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ja kulkeutuvat sinne, mihin niitä tarvitset. Voit päästää irti huolista, jännityksistä ja arjen kiireistä.
Kaikki värähtelee eikä ihminen tee siinä poikkeusta. Hyvin voidessaan ihminen on kuin hyvin soittava orkesteri. Kaikki elimet, luut ja energiakeho värähtelee tällöin harmonisesti omalla värähtelytaajuudellaan.
Pitkään jatkuessaan epätasapainotila tuo tullessaan epämukavuutta ja sairautta.”

Vinkki: 20.11 alkaa lievitä stressiä oman äänen avulla verkkokurssi. Löydät lisää tietoa muista kursseista/ hoidoista Merja Valveen sivuilta.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.