Matkasi syvempään onneen

Oletko onnellinen, mutta et niin syvästi kuin voisit? Koetko, että olet vailla jotakin viimeistä nytkähdystä kohti aitoa onnea? Jotakin syvempää, jota olet henkisellä matkallasi etsinyt?

”Täytyisi lukea enemmän niitä mindfulness-kirjoja, meditaatiota pitäisi kokeilla, vähentää stressaamista, pitää kiitollisuuspäiväkirjaa”, olet saattanut pohtia.

Mitään ei kuitenkaan oikeastaan tapahdu. Saatat lainata sen opuksen kirjastosta ja jopa lukea pari sivua, mutta hups sitten onkin jo eräpäivä. Onnistuit olemaan stressaamatta siitä yhdestä pienestä jutusta, mutta sitten siitä tulikin isompi kaaos ja ajatus stressin hylkäämisestä sai luvan lentää kaarena ikkunasta, ei tässä stressittä pärjättäisi.

Elämässä on taitekohtia, jolloin surulla, ikävällä tai huolella on paikkansa. Mutta arjessamme on todella paljon tilaa ilolle ja juuri arki voi tavan vuoksi ollakin tunteiden sekametelisoppaa, jossa laimeat tuntemukset sulautuvat turraksi kokonaisuudeksi. Mutta tähän meillä on voima tehdä muutos, unohtaa laimeus ja täyttää arki sen sijaan ilolla, syvällä tyytyväisyydellä, riemulla, kiitollisuudella.

Tarvitaan kokonainen elämäntavan muutos, joka alkaa pienistä askelista kohti oikeaa suuntaa.

Tärkeää on tietää, että todellinen muutos on kaikille mahdollinen, sillä emme tavoittele jotakin mitä ei ole olemassa vaan itse asiassa tuomme esiin juurikin sen mikä meissä on aitoa ja totta, karistamme pois ainoastaan sen, mikä ei ole aitoa minuuttamme. Meidän ei tarvitse murehtia, me voimme opetella irti siitä ja löytää itsemme murheiden alta, sillä meidän syvin olotila on alkulähde, joka on korkeimman valon, ilon ja rakkauden energiaa.

  • Olet siis onnellinen, mutta et läheskään niin syvästi, kuin voisit. Mieti mitkä ovat ne asiat, jotka ovat syvimmän onnesi tiellä? Miksi et ole niin onnellinen kuin voisit? Vastaukseksi ei käy ulkopuoliset asiat, kuten rahahuolet tai kurja työ (ellei kyse ole elämän suurista taitekohdista, joista aiemmin mainitsin, silloin surulla on paikkansa). Ulkopuoliset asiat eivät ole yleensä niitä, joilla on valta vaikuttaa onneemme, jos se on meistä kumpuavaa, eikä ulkoapäin meille tulevaa. Eli mieti uudelleen, miksi et ole niin onnellinen kuin voisit?

 

  • Et voi toimia kuten ennen, jos odotat eri lopputulosta kuin ennen. Jos haluaa elää enemmän ilossa, kokea syvempää onnea, tulla kevyemmäksi, mutta silti reagoi ja toimii arjessa vanhaan, kielteiseen tapaan, ei voi saada ympärilleen uudenlaista toivottua valoa. Muutos alkaa tapahtua voimallisesti niissä hetkissä, kun päätät reagoida tavalla, jolla et ennen ole reagoinut. Kun oikeasti astut tutulta uralta uudelle kartoittamattomalle maastolle.

 

  • Näe vastoinkäymiset mahdollisuuksina. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, piilee siinä valtava voima, ettei koekaan vastoinkäymisiä enää maailmankaikkeuden vihana sinua kohtaan, vaan rakkaudellisena, tomerana opetuksena, mahdollisuutena kasvaa ja näin kokea syvempää onnea. Kun seuraavaksi koet arjessa jonkun vastoinkäymisen, kokeile tehdä muutos. Kokeile reagoida tapahtumaan katsomalla sitä etäämmältä. Tarkastele miksi se tapahtui ja mitä se voi opettaa. Älä anna sille mielessäsi negatiivista leimaa vaan ota se vastaan sellaisena kuin kaikki elämä on, ei hyvää eikä pahaa, se vain on. Kurota mielesi tuolle puolelle.

 

  • Asiat ympärillämme eivät muutu, jollemme me muutu ensin. Joten jos haluat muutosta johonkin ulkoiseen asiaan, se alkaa sinusta. Unohda se lista jota pidät mielessäsi, jossa määrittelet onnesi syvenevän sitten kun se ja se asia on muuttunut. Oivallus siitä, että onnesi ei ole kiinni ulkoisista asioista, on avain. Sinä ensin, sitten muut asiat. Ihmiset ja tapahtuvat ympärilläsi alkavat muuttua, kun sinä muutut. Siirryt uudelle värähtelytaajuudelle, eli uuteen todellisuuteen.

 

  • Tutkaile mitkä ovat ne tietyt murheet, jotka toistuvat mielessäsi uudelleen ja uudelleen ja vievät iloasi pois. Päätä, että alat antaa niille vähemmän huomiotasi. Kun huomaat ajattelevasi jotakin murhetta, jonka muuttamiseen et juuri nyt tällä hetkellä pysty tekemään yhtään mitään, yritä ottaa mielesi hallintaan. Sano STOP ja hengitä ja ohjaa huomiosi muualle. Löydä tapa, joka toimii sinulla. Se voi olla jonkin toisen asian ajatteleminen, lukujen laskeminen, jonkin kappaleen laulaminen, liikkuminen, mitä tahansa, jokaisella on oma tapansa. Minulla se on tietoisuuden siirtäminen sydäntilaan. Aluksi se tosiaan on näin käytännönläheistä, kun mieltä ohjelmoidaan uudelleen.

 

  • Kiitos. Sano kiitos niin usein kuin pystyt. Kiitä kun aamulla heräät ja kun illalla menet nukkumaan ja kiitä sadat kerrat siinä välissä. Näin alat näkemään mistä kaikesta saatkaan olla kiitollinen ja miten sinusta pidetäänkään huolta runsaudella. Tee tämä, vaikka se ei alkuunsa tuntuisikaan aidolta tai se helpolta. Lausun päivittäin mielessäni lukemattomia kertoja kiitos, kun saan kokea upeita hetkiä.

 

  • Teetkö elämässäsi pääosin sellaisia asioita, joista saat suurta iloa? Onko sinulla tarpeeksi haaveita, joita kohden matkustat? Unelmat tuovat elämäämme valtavasti sisältöä. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei unelmat vie sinua sitten kun -vaiheeseen, eli ajattelet onnesi löytyvän unelmien toteuduttua, vaan että saat iloa niiden toteuttamisesta, ei ainostaan toteutumisesta.

 

Sinussa tosiaan on kaikki potentiaali elää valtavan onnellista elämää. Kokea paratiisinomaista, vahvaa, aitoa onnea. Kaikki ajatuksesi siitä, miksi se ei olisi mahdollista, on vain mielen tuotoksia. Voit omalla toiminnallasi viedä itsesi maanpäälliseen taivaaseen.

Se ei ole naiivia, se ei ole silmien sulkemista todellisuudelta, pään laittamista pensaaseen. Ei ole sinun vastuullasi kantaa murheita, ei ole sinun tehtäväsi tasapainotella onnen ja surkeuden välillä.

Aito onni on kaiken turhan riisumista, uskallusta luopua vastustelusta ja vastuun ottamista siitä, että käyttää tämän mielettömän mahdollisuuden, elämän, niin täysin ja kokonaan, kuin mahdollista.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.