On vain tämä hetki – läsnäoloa elämässä

Miten olla enemmän läsnä?

On vain tämä hetki. Aika on katoavaista. Emme saa mitään enään menneestä takaisin eikä aika ole tulevassa. Se on tässä. Elämän tarkoitus ja merkitys tapahtuu jokaisen omassa elämässä. Olisi tärkeää miettiä mikä on itselle arvokasta ja merkityksellistä, sen sijaan miltä se näyttää ulospäin. Sillä tavoin lisäät hyvinvointia elämässäsi. Keskity itseesi ja sinun hyvinvointiisi. Mitä se sinulle sitten tarkoittaakaan. Tarvitsetko enemmän lepoa ja vapaa-aikaa päiviisi? Haluaisitko aloittaa uuden harrastuksen, muttet ole vielä rohjennut? Milloin viimeksi kävit hemmottelemassa itseäsi kauneudenhoitajalla?

Olet todellakin arvokas ja sinulla on lupa helliä itseäsi. Kuka sinusta pitää huolta, jos unohdat itsesi muiden sijaan? Vaikka olisit äiti, niin tarvitset itse myös hoivaajaa. Kun äidit voivat hyvin, perheesikin voi varmasti paremmin.

Millä tavoin olet yhteydessä itseesi? Mitä läsnäolo sinulle merkitsee?

Olen huomannut pienen ajan sisään, kuinka kliseisillä lauseilla on yhä suurempi merkitys, silloin kun asian ymmärtää oman kokemuksen kautta. Olen hidastanut tahtiani. Läsnäolo elämässä lisääntyy väkisinkin, koska vauhti hiipuu. Oivallinen lausahdus on tullut yhä selvemmäksi. Kun ITSE muutut, muut muuttuvat ympärilläsi. Ketään toista ei voi muuttaa, vaikka on varmasti löytynyt tilanteita, jossa olisi halunnut muuttaa toista. Sen muutosenergian, kun valjastaa itseen, alkaa sitten tapahtua vähintään energian tasolla. Ole itse se muutos minkä haluat nähdä ympärilläsi. Ole läsnä itsellesi ja elämällesi. Älä enää puske vain eteenpäin. Koita löytää iloa ja nautintoa kaikesta tekemisestä tai vain pelkästä olemisesta.

Mitä tahansa teetkään. Valitse itsesi elämäsi ykköseksi. Voi tuntua hullulta, mutta niin se vain on. Sinä olet ykkönen. Elämäsi on tässä nyt. Koskaan ei tiedä huomisesta tai mitä kulman takana odottaa. Sen vuoksi oli tärkeää tehdä tästä hetkestä paras ja ainutlaatuinen. Elämä on arvaamatonta ja ihmeellistä. Ikävää olisi, jossain kohtaa todeta vain ajan valuneen hukkaan, ihan kuin tiimalasin hiekka on käymässä vähiin.

Muutoksen voi aloittaa mikä hetki tahansa. Tarvitset vain oivalluksen siitä! Hiljaisuudessa kuulet parhaiten. Mitä kehosi viestittää? Pysähdytkö aidosti itsesi äärelle? Paahdamme usein höyryveturin lailla. Siinä ei pysähdytä kuulostelemaan mitä itselle kuuluu. Siinä juostaa huomaamattamme itseämme karkuun. Aikakin niin pitkään ennen kuin tulee todellinen stoppi jollakin tavalla. Sitä ennen olisi hyvä pysähtyä tarkastelemaan omaa tekemistä. Aloita se tästä NYT hetkestä.

Kaikki lähtee perustarpeita liikkeelle. Hyvä ja riittävä unen määrä. On kaiken A ja O. Ravinnon terveellisyys on myös hyvin tärkeää. Ruokailussa olisi hyvä olla säännöllinen ruokarytmi. Siitä olisi tärkeää pitää kiinni, vaikka välillä se voi olla vaikea toteuttaa. Muista juoda paljon vettä! Tämän jälkeen liikunta lisää hyvinvointia. Mikä on sinulle parasta liikuntaa? Tykkäätkö voimakkaasta ja hikisestä liikunnasta? Vai onko sinulle lempeät lajit parempia? Itse pidän lempeistä lajeista. Pitkät kävelylenkit ja kuntosaliharjoittelu on mieleeni. Ajaannumme pois kehomme ääreltä liiallisen kännykän käytön ja sosiaalisen median turhasta seuraamisesta. Se on huolestuttavaa miten paljon menetämme tärkeää läsnäolon aikaamme noihin turhuuksiin. Vai saatko todella jotain merkittävää somesta ja surffailusta? Se on yksi tapa poistaa tylsyyttä, mutta vaarallinem tapa jäädä koukkuun.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin

– Vähennä tietoisesti kännykän, tietokoneen, television katselua ja huomaa mitä kaikkea saat tilalle huomaamatta.

– Tee päivittäin edes levyt liikuntahetki. Esim. kävelylenkki, kevyt kotijumppa tai pyörälenkki.

– Mene nukkumaan aikaisemmin mihin olet tottunut. Heräätkö virkeämpänä tai huomaatko päivän aikana olossasi muutoksia?

– Valmista terveellinen ruoka valmisruoan sijaan. Laita kaunis kattaus ja nauti maistuvasta ruoasta.

– Vietä enemmän aikaa itsesi kanssa. Tee perheen parissa, jotain erilaista kun yleensä. Tärkeintä, että teette yhdessä mukavan hetken. Rapsuttele lemmikkiäsi extra paljon.

Miten muuten voit lisätä läsnäoloa elämääsi?

Ystävyydellä Anita

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.