Sinkkuus henkisenä harjoituksena

Pitkään sinkkuna oleminen on erittäin haastavaa ja erittäin kasvattavaa. Suurimmat kysymykset, jotka useimmilla sinkuilla pyörivät taukoamatta päässä ovat: “Löydänkö itselleni sellaista puolisoa, jota etsin?” ja “Milloin tämä elämänvaihe päättyy?”. 

Olen omalta sekä ystävieni osalta huomannut, että vaikka elämä olisi monin tavoin hyvää, merkityksellistä ja täyttä (ja itsensä rakastaminen ensin selviö) niin silti elämänkumppanin kaipuu on monille päivittäinen tunne. Välillä se on kaunista ja innostavaa toiveikkuutta ja välillä taas raastavaa kipua, epätoivoa ja pelkoa. (Ja jos olet kaiken lisäksi kohdannut kaksoisliekkisi, niin tunteiden vuoristorata taitaa olla se huvipuiston hurjin..)

Eri elämänvaiheiden opit

Mikä tahansa elämänvaihe on menossa, sen vastustaminen tuo kärsimystä. Syytämme vaikeista tunteista elämäntilannettamme ja elämme siinä harhassa, että ne automaattisesti poistuisivat, jos vain elämäntilanteemme muuttuisi. Totuus kuitenkin on, että jokainen elämäntilanne sisältää tunteita laidasta laitaan.

Sinkut kaipaavat parisuhteen tuomaa yhteyttä ja turvaa ja monet parisuhteessa taas kadehtivat sinkkujen vapautta ja valinnanmahdollisuuksia. Lasta toivova uskoo olevansa täydellisen tyytyväinen lapsen saatuaan ja jokainen vanhemmaksi tullut tietää, kuinka tämä illuusio murskautuu väsyneenä arjessa.

Esimerkkejä löytyy loputtomasti. Olen kiitollinen, että alan nähdä tämän mielen harhan läpi jo alle nelikymppisenä. Olen elänyt niin monta eri elämänvaihetta, että kokemuksesta tiedän jokaisessa elämänvaiheessa olevan omat siunauksensa, oppinsa ja haasteensa. Siksi ajattelen nykyään, että jokaisen elämänvaiheen ottaminen henkisenä harjoituksena auttaa meitä suhtautumaan elämäämme uudella tavalla. 

Korkeampi perspektiivi sekä inhimillinen taso

Korkeammasta perspektiivistä katsottuna sinkkuus on upeaa aikaa mm. tutustua itseensä syvästi, kohdata omia varjojaan, seurata omia unelmiaan, vaalia ystävyyssuhteita ja valmistautua uuteen suhteeseen (jos sellaista toivoo). Inhimilliseltä tasollla tämä vaihe sisältää kuitenkin paljon yksinäisyyden, erillisyyden, vaillejäämisen ja pelon tunteita, joiden käsittely on erittäin haastavaa. 

Vaikka “sielun tasolla” olen sinut sinkkuuteni kanssa ja näen sen merkityksellisyyden oman henkisen kehitykseni kannalta, se ei poista niitä inhimillisiä tunteita tai traumoja, jotka aktivoituvat siitä, että elän yksin lapseni kanssa. Nämä kipukohdat liittyvät omiin kiintymyssuhdevaurioihin, mutta lisäksi myös sukulinjan sekä ihmisyyden kollektiivisiin haasteisiin. 

Sukulinjassani on paljon kokemuksia yksin jäämisestä, yksin pärjäämisestä ja siihen liittyvästä häpeästä. Tietääkseni olen sukulinjani ensimmäinen nainen, joka työstää näitä kokemuksia tietoisesti. Suomalaiset naiset kantavat kollektiivisesti edelleen myös sota-aikojen traumaa siitä, kun miehet lähtivät rintamalle ja naiset jäivät selviytymään kotiin yksin lasten kanssa.  

Ihmiselle on myös lajityypillistä elää yhteisöllisesti heimoissa. Nykyinen yksin ja irrallaan muista eläminen ehkä vauhdittaa individuaatiota, mutta se myös sotii hermostomme luonnollista hyvinvointia vastaan. Ihmiset tarvitsevat toisiaan selviytyäkseen ja hermostomme kaipaavat kanssasäätelyä, kosketusta ja läheisyyttä. 

Tämän kaiken lisäksi on vielä ulkoapäin tuleva paine sukulaisten ja ystävien (hyvää tarkoittavien) kyselyiden muodossa, huh! 

Kehollinen tunnetyö vs. henkinen ohitus

Sinkkuvuosieni aikana olen kokenut kirveleviä pettymyksiä ja hylkäämisiä. Maailmankuvani vuoksi olen heti erojen tapahtuessa ymmärtänyt korkeamman perspektiivin: sielun tasolla olen oppimassa tästä kokemuksesta, tämä hylkääminen kuuluu sielunsopimukseemme ja tämän kuuluu mennä näin. Ymmärsin tämän myös kaksoisliekkini kohdalla, mikä auttoi minua hyväksymään tilanteen ja siirtymään matkani seuraavaan vaiheeseen suhteellisen nopeasti.

Sielun tason ymmärtäminen ei ole ollut minulle vaikeaa. Se, mikä on vaikeaa, on näiden erojen herättämien kivun ja trauman ja äärimmäisen tuskallisten tunteiden käsittely. Se, että “kaikki tapahtuu parhaakseni” ei poista kipua, joka saa minut ulvomaan kylpyhuoneeni lattialla kerta toisensa jälkeen ja toivomaan, että pääsisin pois tältä planeetalta. 

Energeettisellä tasolla voimme työstää uskomuksiamme, tarinoitamme ja nousta inhimillisen tason “yläpuolelle”. Tällä tasolla mikään kokemamme hylkääminen, pettymys tai trauma ei saa meitä valtaansa vaan koemme ne oppiläksyinä ja voimavaroina. 

Energeettisen tason työskentely ei kuitenkaan riitä, sillä meillä on keho, joka kantaa traumaa ja ehdollistumia. Jos emme tuo sisäistä työskentelyä kehollisille tasolle eli tunne tunteitamme kehossamme, tuo energeettinen taso ei pääse manifestoitumaan tähän fyysiseen todellisuuteen. 

Haasteiden tarkoitus

Elämäntilanteemme (oli se mikä tahansa) kutsuu meitä käsittelemään sen herättämät tunteet ja sen kautta ymmärtämään sen opit ja lahjat. Kun puramme kehollisen tason traumaa ja teemme tunnetyöskentelyä, vapaudumme myös kokemaan aidosti korkeamman tason totuudet. Kehollistettu kokemus henkisistä totuuksista on aivan eri kuin mentaalisen tason ymmärrys. Voin kertoa, että sydäntäräjäyttävää rakkautta ja ihanaa nautintoa on mahdollista kokea ulkoisista olosuhteista riippumatta!

Sinkkuus on ollut minulle tähänastisen elämäni laajentavinta aikaa ja henkinen kehitykseni on edennyt valtavaa vauhtia. Vastustuksestani huolimatta se on voimaannuttanut minut seksuaalisesti ja emotionaalisesti valmistaen minua sieluntehtävääni. Voin rehellisesti sanoa, että olen syvästi kiitollinen tästä ajasta, vaikka se ei ole ollutkaan helppoa. 

Jos sinä kamppailet sinkkuuden ja yksinolon kanssa, voit miettiä, mitä kaikkea olet oppinut siitä ja mitä siunauksia se on sinulle tuonut. Samalla saat ja ehdottomasti myös kannattaa tuntea kaikki siihen liittyvät inhimilliset tunteet: surun, vihan ja katkeruuden sekä kaipauksen kumppania kohtaan. Korkeampi perspektiivi tuo lohtua ja kiitollisuutta. Inhimillisten tunteiden tunteminen ja työstäminen mahdollistaa rakkauden ja nautinnon kokemista myös sinkkuuden aikana ja valmistaa tulevaa kumppanuutta varten. 

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.