Muutoksen edessä

Nyt on sinun aikasi

Asiat ei toivomalla parane, siksi on itse tehtävä muutoksia. Muuttuvassa sekä alati turvattomassa maailmassa elämään liittyvät muutokset voivat olla vaikeita. Totutusta ja turvallisesta on vaikea lähteä muuttamaan omaa elämää ja siihen koskevia asoita.

Mitä sinä kaipaat eniten juuri nyt?

Hetkessä eläminen on ihan hyvä juttu, mutta siihen liittyy haastetta, jos mietitään pysyviä toimintatavan muutoksia. Hetkessä oleminen on juuri tämän hetken asia. Jos ei nosteta katsetta pidemmälle, saatetaan olla kuin putkessa, jossa hengaillaan vain eteenpäin. Oma haasteeni liittyy juuri tähän. Fiilistelen menemään, enempiä miettimättä, vaikka puolen vuoden päähän. Teen päätökseni tässä hetkessä, joten pysyvät elämäntapamuutokset on astetta vaikeampia toteuttaa jämptisti.

Pieni askel kerrallaan kohti muutoksen käynnistämistä ja uuden tavan opettelua. Olkoon sinun muutoksen aihe mikä tahansa. Tietoisesti on hyvä omaksua mitä halutaan muuttaa. Miksi halutaan muutosta? Mitä hyvää siitä seuraa? Miten se taphtuu käytännössä.

Voisitko ajatella uusissa valinnoissa vaikkapa näin?  MITEN VOIN VALITA PAREMMAN VAIHTOEHDON ITSELLENI? Miten voisin tehdä päivästäni tai olostani astetta paremman? Kiinnittäisin huomioon omaan hyvinvointiin, mutta huomaan sen samalla vaikuttavan myös ympärillä oleviin ihmisiin. Kun itse voi hyvin, kaikki voivat varmasti paremmin. Vanha sanonta kuuluukin, KAIKKI LÄHTEE ITSESTÄ!

Moni voi alkuun koittaa muuttaa huomaamatta toisia, kunnes katse on käännettävä itseen. Ja huomattava mistä se muutos todella lähtee käyntiin. Testaappa vaikka ihan pienellä asialla. Katso sen jälkeen mitä se saa aikaan. Huomaatko muutosta? Millaista ja kenessä se näkyy selvästi?

Parasta on välillä vain pysähtyä itsereflektion äärelle ja tarkastella syvemmin asioita. Huomata onko oma suunta oikea vai olisiko, jonkun asian hyvä olla toisin.

Osaatko muuttaa kaipauksesi sanoiksi? Toiveesi todeksi? Mitä sinä tarvitset juuri nyt kaikista eniten? Onko se jokin konkreettinen asia minkä haluat muuttaa? Vai onko se jotain tunnetta, jota haluat tuntea?

Mikä saa sinut motivoitumaan? Onko se sisäinen tarve vai haluatko muutoksen ulkokuoreen?

Viimeisien vuosien aikana olen itse ollut melkoisien muutoksien keskellä. Useamman vuoden aikana tein monta paikkakunnan vaihdosta. Neljään vuoteen asuin neljässä eri kaupungissa. Kotimme siirtyi aika uuteen kaupunkiin. Sopeuduin aina uudelleen ja uudelleen eri ympyröihin, ympäristöön sekä uusiin ihmisiin. Työni ei muuttunut kovinkaan paljon tuohon aikaan, sillä palasin välissä vanhaan työpaikkaani palatessani takaisin Jyväskylään. Ympäristön muutos on varmasti ollut silloin suurin. Ihmisten vaihtuvuuteen olen osittain tottunut.

Kehoni on tehnyt muutosta raskauksien vuoksi. Painoa on enemmän, kuin nuorempana. Olen sinut itseni kanssa. Kuitenkin toivoisin keventävän painoa terveyden säilymistä ajatellen. Epäsäännöllinen ruokailurytmi, mieliteot sekä liian vähäinen veden juonti hidastaa tätä muutosta. Suurin painonkevennys itselläni on -15kg. Sen pudotetun painon pitäminen onkin toinen juttu. Kiloja on kertynyt takaisin, jiten matka muutokseen jatkuu edelleen. Tiedän kuitenkin, että pystyn tähän muutokseen varmasti. Olen sen verran nautinnonhaluinen, että sallin myös herkkuja itselleni. Liian armollinen ei kuitenkaan pitäisi olla, jos toivottu muutos on konkreettinen.

Viimeisin iso muutos on ollut riittävä unen saanti. En ole koskaan oikein arvostanut edes unta. Saati käynyt ajoissa nukkumaan. Se on tuntunut ennemmin vastenmieliseltä ja ehkä vähän tylsältä. Elämässä olisi paljon muuta kivaa kuin nukkuminen. Olen kuitenkin huomannut MITEN TÄRKEÄÄ ON SAADA TARPEEKSI UNTA. Ja mitkä vaikutukset sillä on. Niin hyvässä kuin huonossa. Muutenkin perusasioiden, kuten uni, ruokavalio ja liikunta ovat elämän hyvää perustaa, mihin kannattaa tutustua. Mikä toimii itselle parhaiten on silloin varmasti hyvä juttu.

Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

Mitä todella haluaisit elämääsi, jos et kokisi pelkoa ja tietäisit varmasti onnistuvasi? Mitä tapahtuisi jos epäonnistut? Onko se oikeasti este sille, ettet edes yritä tai kokeile? Voisiko jo tänään olla elämäsi ensimmäinen päivä? Mitä silloin todella tekisit?

Voimme muuttaa tapojamme sekä toimintaa, silloin kun oikeasti ymmärrämme asian jujun. Mitä sinä haluat? On parempi pohtia asiaa, kun ajaa puolivaloilla menemään. Toivomat asiat muuttuvat toiminnaksi oivalluksen jälkeen. Vain sinä tiedät muutoksen tarpeesi. TEE SE MITÄ TODELLA TARVITSET ELÄMÄÄSI!

Ystävyydellä Anita

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.