Yin Joogaa ja Akupunktiota

Kun sitä tarpeeksi monta kertaa uupuu: viimeksi noin seitsemän vuotta sitten uupumuksesta toipuminen vei monta vuotta. Siinä kohtaa sitä alkoi enemmän miettimään omia unelmia ja mitä sitä elämältä haluaa. En ollut moniin vuosiin rehellisesti kuunnellut mitä minä oikeasti haluan. Tein asioita, koska olin aina ennekin tehnyt ja se on ollut tuttua ja turvallista. Irtipäästäminen tavoista mitä on tehnyt vuosia on ollut vaikeeta. Ja on sitä edelleen.

”Miksi ihminen sairastuu?”

”Ihmisen sairastumiseen syynä on se, että hän ei liiku oikealla tavalla. Epäsopivaa liikettä ei ole pelkästään hänen fyysinen liikkeensä, vaan myös hänen ajatuksensa, tunteissaan ja teoissaan.

”kun ihminen kysyy ”miksi minä olen sairas” vastauksena on: ”olet sairas siksi, että et seuraa sitä tietä ja et kulje siihen elämän suuntaan, jonka tiedät kuuluvan sinulle, ja jolla sinun tulisi toimia. Jos seuraat sitä suuntaa, jonka tunnet omaksesi ja toimit siten kuin rehellisesti tunnet että sinun pitää toimia, et voi sairastua”

Kun sitä on tarpeeksi kauan väsynyt, kyllästynyt ja iloton oli aika alkaa etsimään keinoja mitkä tukisi hyvinvointiani eikä veisi sitä. Ensimmäisenä löysin Yin-joogan. Hermostoni kävi jossakin vaiheessa niin ylikierroksilla, että kovempi liikunta pahensi vain oireita.

Ensimmäisten Yin- jooga tuntien aikana itkin joka asanaa tehdessä. Huomasin, että kehoni oli aivan tukossa. Kaikki tunteet oli jumiutuneena kehooni. Kunnes hiljalleen alkoi purkautumaan vanhoja traumoja, itkuja ja vihan tunteita.

Samoihin aikoihin tutustuin myös Kiinalaiseen lääketieteseen ja akupunktioon.

Löysin ihanan akupunktio-hoitajan kenen luona aloin käymään säännöllisesti. Ensimmäistä kertaa joku oikeasti kuunteli ja oli läsnä. Sitä mä siinä kohtaa eniten kaipasin. Tulla kuulluksi.

Akupunktiossa aloin käymään säännöllisesti.  Ensiksi kävin parin viikon välein ja siitä eteenpäin kävin kerran kuukaudessa monen vuoden ajan. oma olo alkoi pikku hiljaa voimaantumaan. Joka kerran jälkeen olo oli levollisempi. Myös akupunktion kautta traumoja alkoi purkautumaan itkun ja tärinöiden kautta.

Akupunktio yhdisttettynä Yin-jooga harjoituksiin oli oman hyvnvoinnin kannalta merkittävä askel kohti parempaa hyvinvointia.

Tästä lähtikin oma eheytyminen minkä kautta aloin itsekin opiskelemaan Kiinalaista lääketiedettä. Aloin löytämään sitä tietä mitä kohti minä haluan mennä. Omat kokemukset ja ne vaikutukset mitä sain akupunktion kautta oli merkittävät ja haluan itsekin olla auttamassa muita. Kiinalainen lääketiede kun keskittyy syihin erilaisten oireiden takana ja tarkoituksena on hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Sekä Kiinalainen lääketiede näkee jokaiseen sisäelimeen liittyvän myös tiettyjä tunteita ja ajatuksia, jotka osaltaan vaikuttaa meidän sairastumiseen.

Mutta nyt haluan nauttia siitä, mitä on nyt, ja nähdä, mitä kaikkea tämä tuo tullessaan.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.