Nainen, muista luontosi ja syvä feminiini viisautesi

Miksi ihmiset, ja erityisesti monet naiset voivat niin huonosti nyky-yhteiskunnassa? Meillähän on asiat paremmin kuin koskaan. Tätä hoetaan kuin mantraa ja silti joku siinä tökkii. Pitkään ajattelin, että vian täytyy olla henkilökohtaisesti minussa. Jos asiat ovat paremmin kuin koskaan enkä vaan osaa olla kiitollinen ja nauttia elämästäni, niin ketä muutakaan voin syyttää kuin itseäni. 

Kahdeksan vuotta sitten kevättalvella olimme lomalla Thaimaassa kaksivuotiaan lapseni ja aviomieheni kanssa. Olimme kauniilla paratiisisaarella lomalla perheenä, josta olin koko elämäni haaveillut. Olin naimisissa, minulla oli vakituinen työpaikka, omistusasunto ja ystäviä. Minulla oli kaikki hyvin. Paitsi sisäisesti. En ymmärtänyt, miksi en ollut onnellinen, vaikka minulla oli “kaikki”. En ymmärtänyt, miksi minua ahdisti ja miksi en halunnut seksiä edes lomalla. 

Olen kulkenut pitkän voimaantumisen matkan tuosta hetkestä ja tänä päivänä ymmärrän kristallinkirkkaasti oman pahoinvointini juurisyyt. Sekä henkilökohtaiset että kollektiiviset. Olen kirjoittanut paljon henkilökohtaisista syistä: emotionaalisesta kivusta ja kiintymyssuhdetraumasta sekä siitä, kuinka tärkeää on ottaa vastuuta omasta sisäisestä maailmastaan. 

On tärkeää kuitenkin ymmärtää, että henkilökohtaisten traumojemme ja uskomustemme lisäksi on olemassa myös laajempia kollektiivin tasoisia tekijöitä, jotka vaikuttavat hyvinvointiimme. Kollektiivitason järjestelmiä, kuten patriaarkaattia, kapitalismia ja luokkayhteiskuntaa emme pysty ratkaisemaan yksin tekemällä omaa sisäistä työtämme.

Patriarkaattisen yhteiskunnan suuri vale

Asiat on ehkä suurelle osalle naisista paremmin kuin, mitä historiantunneilla olemme oppineet menneestä. Meillä on samat oikeudet ja mahdollisuudet yhteiskunnassa kuin miehilläkin ja laki suojaa syrjinnältä (toki näissäkin on vielä epäkohtia). Länsimaissa suurimalla osalla on enemmän kuin tarpeeksi ruokaa, turvaa ja tavaraa. Moni pystyy matkustelemaan, harrastamaan ja toteuttamaan itseään. 

Ja silti suuri osa naisista on kroonisesti väsyneitä, ylikuormittuneita ja stressaantuneita. On ahdistusta, masennusta, unettomuutta, migreeniä, vatsavaivoja ja kuukautis-&hedelmällisyyshaasteita. Seksielämä (jos sitä on) ei tyydytä. Tällaiset oireet ovat niin yleisiä, että pidämme niitä virheellisesti normaalina osana naisen elämää. 

Monella on ulkoisesti kaikki hyvin, mutta henkisesti ja emotionaalisesti eletään valtavassa puutteessa. Naiset ovat energeettisesti aliravittuja. Elämänenergia kuluu pitämään yllä yhteiskunnan rakenteita ja “hyvän elämän” kulisseja samalla, kun sisällä on ammottava tyhjyyden kokemus. Tämä sairastuttaa naisen. 

Kaiken lisäksi naisella on myös usein valtava syyllisyys siitä, että hän ei osaa olla tyytyväinen hyvässä elämässään. Tämä “hyvä elämä” on kuitenkin vale, sillä olemme patriarkaatin, individualismin, kapitalismin ja konsumerismin myötä menettäneet sen, mikä on kaikkein tärkeintä hyvinvoinnillemme ja kukoistuksellemme. Omien traumojen työstäminen terapeutin tai valmentajan kanssa on tärkeää, mutta se ei kuitenkaan pelasta meitä uuvuttavalta arjelta kapitalistisessa oravanpyörässä. 

Kuinka pitkälle kollektiivinen muistimme ulottuu?

On totta, että viimeisiin tuhansiin vuosiin naisen elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Nykyinen fyysinen ja taloudellinen turvallisuus sekä ihmisoikeudet ovat toki edistystä kaikkein pimeimpiin aikoihin. Mutta patriarkaattisen ja kapitalistisen yhteiskunnan sisällä tapahtuneet edistykset eivät ole riittävästi, sillä meissä on osa joka kaipaa takaisin alkuperäiseen yhteyteemme luontoon. 

Ennen patriarkaattia (noin 4000-5000 vuotta sitten) ihmiset elivät arvioiden mukaan ainakin 200 000 vuoden ajan feminiiniä periaatetta kunnioittaen. Ensimmäinen uskonto oli yhteys äiti maahan. Ihmiset elivät heimoissa keräillen ja metsästäen (huom. nykytiedon mukaan kaikki metsästivät ja keräilivät sukupuolesta riippumatta). 

Tuo aika tuskin oli täydellistä, mutta minä uskon, että silloin hyvän elämän edellytykset olivat paremmin saatavilla ja useammille ihmisille kuin nykyään. Äiti maa tarjosi ravinnon, lääkityksen ja suojan. Elämä oli yhteisöllistä ja heimo piti huolta omistaan. Naisten ei tarvinnut raataa yksin, sillä kotia hoidettiin ja lapset kasvatettiin yhdessä. Keräilyn ja metsästämisen lisäksi aikaa jäi myös yhdessä viihtymiselle ja juhlimiselle. Kenelläkään ei ollut mitään syytä hamstrata luonnonvaroja kerryttääkseen henkilökohtaista omaisuuttaan, koska ihmisten selviytyminen oli täysin riippuvaista ympäröivän luonnon hyvinvoinnista (kuten se edelleenkin on!). Koko heimon etu oli myös yksilön etu. 

Mitä nainen todella tarvitsee?

Kun elvytämme yhteytemme syvään feminiiniin viisauteen, heräämme myös näkemään, miten meille on myyty vääristynyt käsitys hyvästä elämästä. Se narratiivi, jossa yhteiskunta kehittyy muka koko ajan parempaan suuntaan, mitä enemmän hallitsemme ja kontrolloimme luontoa, kehoa ja ympäristöämme, alkaa murentua mielessämme. Alamme ymmärtää, että luonnon sekä kehomme kontrolloinnin myötä menetämme kaikkein tärkeimmän. Yhteyden äiti maahan, siihen villiin ja voimakkaaseen feminiinin, joka antaa meille elämän. 

Mitä syvemmälle feminiinienergian lähteille nainen sukeltaa, sitä vähemmän patriarkaattisen ja konsumeristisen yhteiskunnan elämäntapa kiinnostaa. Naista kutsuu kehollisuus ja intuitiivinen tieto. Oman syklisyyden ja seksuaalisuuden äärellä oleminen. Aitous kaikessa ruuasta ihmissuhteisiin. Pinnallisuus jää, koska nainen etsii syvätason ravintoa. 

Nainen tarvitsee yhteyttä ja läsnäoloa. Nainen tarvitsee aikaa itselleen. Nainen tarvitsee tilaa kuunnella kehoaan, syklejään ja tunteitaan. Nainen tarvitsee ravitsevaa seksuaalisuutta, joka pitää yllä feminiiniä kukoistusta. Nainen tarvitsee sielun ja ruumiin ravintoa: aitoja ihmissuhteita ja yhdessä tekemistä. Nainen tarvitsee kauneutta, pehmeyttä ja tilaa luovuudelle. Nainen tarvitsee yhteyttä naisiin ja heimoa, joka ymmärtää ja kunnioittaa syvästi feminiiniä periaatetta. Nainen tarvitsee totuutta. 

Mitä voimme tehdä?

Jos siis voit huonosti, vaikka olisit työstänyt itseäsi vuosikausia, niin ehkä kyse ei olekaan vain henkilökohtaisista traumoistasi vaan siitä, että elät yhteiskunnassa, joka ei tue naisen hyvinvointia ja kukoistusta. Jos kamppailet äitiyden ja tämän yhteiskunnan vaatimusten yhteensovittamisen kanssa, niin ehkä niitä ei ole edes mahdollista sovittaa yhteen yksin ilman tukea. Jos et koe oloasi seksuaalisesti ravituksi, niin ehkä elät jatkuvasti stressaavassa selviytymistilassa. 

Ymmärryksen lisääntyminen kollektiivitason juurisyistä voi vapauttaa naisen loputtomalta vian etsimiseltä itsestään. On tottakai tärkeää voimaantua elämään niissä olosuhteissa, joissa tällä hetkellä olemme. Oma sisäisen työn tekeminen kuitenkin helpottuu, kun ymmärtää, mikä meidän itsemme purettavissa ja mikä taas on ympäröivän todellisuuden osuus, jota emme pysty yksin muuttamaan. 

Systeemitason ongelmat tuntuvat usein lamaannuttavan suurilta. Totuus kuitenkin on, että pystymme muuttamaan kollektiivitietoisuutta yksi nainen kerrallaan. Autamme muita naisia voimaantumaan, kun voimaannumme itse. Yhdessä voimme myös muuttaa kulttuuria ja yhteiskuntaa laajemmin ja alkaa luoda sellaista todellisuutta, jossa saamme elää luontomme mukaan. 

Nainen, muista siis luontosi ja syvä feminiini viisautesi.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.