Henkisyys ja tunteet

Minulle ovat rakkaita luonto ja vesi.Minkälainen on henkinen ihminen? Siihen voisi varmasti vastata monella eri tavalla. Ihminen on henkinen syntyessään, mutta elämä saattaa kadottaa henkisyyden jossain vaiheessa, koska ei uskalleta olla sitä, mitä oikeasti on. On oltava samanlainen kuin muut, ettei eroa joukosta, ettei tule leimatuksi. Tämä tapahtuu yleensä murrosiässä. Henkisyys jää monien kuorien alle, nimitän niitä tunnelukoiksi. Kun ihminen vastustaa jotakin, on itseään vastaan, syntyy aina tunnelukko. Se voi olla miellyttämistä, vihaa, kaunaa, katkeruutta, pelkoa, itsetunnon romuttumista, jne. Tunnelukot johtavat polulle, jossa sydän ei enää johdata kulkua. Kiinalaisen lääketieteen mukaan tietoisuus on nimenomaan sydämessä. Tunnelukot johtavat pinnalliseen, puhumattomaan, tiedostamattomaan ja lukkiutuneeseen elämään. Lopulta kun tilanne jatkuu vuosia, alkaa seurata fyysisiä ongelmia.

Itse olen kokenut tämän saman asian, en uskaltanut ainakaan nuorena olla sitä mitä olin, vaan seurasin muiden mallia. Olin nuorena ja vähän vanhempanakin epävarma, ujo ja pelokas. Hain turvaa sekä ystävistä, että miessuhteista, mutta en ymmärtänyt, missä on oikea turva. Mitä on olla turvassa, vaikka rahat ovat vähissä ja paha olla? Oli pudottava kunnolla suohon, jotta lopulta ymmärsin, että turva on omassa itsessäni. Siinä, että luotan kaikesta huolimatta siihen, että elämä kantaa.

Kun erosin ensimmäisen kerran avioliitosta 40-vuotiaana, 14 vuotta sitten, alkoi henkinen heräämiseni. Uskalsin lopulta kohdata itseni ja koko elämäni. Ei ollut enää mitään menetettävää. Halu löytää oma itsensä oli polttava. Tiedostin, että en ole sitä, mitä olin silloin. Turvattomuus, väsymys ja pelko johtivat masennukseen, mutta kahdessa vuodessa rämmin suosta ylös lähes omin voimin, tietysti ystävät ja terapeutit tukena. Asioiden työstäminen on vienyt useampia vuosia ja jatkuu edelleen. Uskon, että se jatkuu tavalla tai toisella koko elämän. Mutta nyt jo nopeammin ja kevyemmin. Pelot, jotka nousevat nyt, ovat enää harso, joka lipuu nopeasti uusien asioiden edestä pois. Ennen pelko oli kuin musta synkkä pilvi, joka järkähtämättömästi pysyi unelmien edessä pitkään ennen kuin suostui hajoamaan ja väistymään.

 Pelosta syntyy iloinen kuningatarnorsu, joka nauttii runsaudesta.​Voin sanoa, että avioero oli parasta, mitä elämässäni on tapahtunut, koska se johti oman itseni löytämiseen ja henkisyyden löytymiseen. Henkisyys on minulle oman elämän tiedostamista, ymmärtämistä ja lukkiutuneiden tunteiden käsittelemistä. Kun olen ymmärtänyt lähtökohtani, suvun rasitukset, oman elämäni ja avannut käsittelemättömät tunnelukot, olen löytänyt kadoksissa olleen itseni ja henkisyyteni. Kaikilla asioilla, jotka olen kokenut, on ollut tarkoituksensa. Lapsuuden ja nuoruuden perhe, joissa olen elänyt, ovat olleet minulle tarkoitettuja ja näissä perheissä elettyäni voin toteuttaa nyt sitä mitä minun kuuluu toteuttaa. Autan muita ihmisiä avaamaan tunnelukkojaan, jotta he voivat löytää oman sisäisen valonsa, lukemattomat piilossa olevat hyveensä ja ihanat unelmansa.

Kun aloin etsiä itseäni, pyrin romuttamaan kaikki vanhat huonot mallit, asenteet ja arvot, joita olin noudattanut ja aloin etsiä uusia itselle sopivia. Tämäkin on henkisyyttä, vanhasta irtipäästäminen. Irtipäästämiseen kuuluu myös materia, jotta puhdistuminen on täydellistä. Kahden vuoden kuluttua masennuksen alkamisesta, tein lujan päätöksen antaa elämänvirran kuljettaa minua. Pyysin avuksi myös enkeleitäni. Siitä lähti nousukausi, joka on jatkunut tähän päivään asti, vaikka olenkin joutunut välillä moniin vaikeuksiin. Kun perusta on luja, rajutkaan kokemukset eivät vaikuta niin paljon, kuin ennen perustan luomista. Toivottavaa tietysti on, että jokainen saisi jo lapsuuden perheessä lujan perustan elämälleen.

Tässä henkisen kasvun prosessissa oleellisimpana työkaluna olivat kukkatipat. Kukkauutteet ovat puhdasta luonnon energiaa, jotka vaikuttavat ihmisen psyykeen kautta myös fyysiseen kehoon. Kukista saadaan uuttamalla vahvistava informaatio, joka vaikuttaa välittömästi, kun tippoja nautitaan sisäisesti. Kukkatipat auttavat myös ihmistä lähestymään luontoa. Kukkatipat puhdistavat negatiivisista tunteista ja auttavat ihmistä tulemaan tietoiseksi omasta itsestään ja menneisyydestään. Kukkatipat voivat olla tunteiden nostattajina ja auttaa siten käsittelemään vanhoja käsittelemättömiä asioita. Tätä kuvaan sipulilla, jota kuoritaan kerros kerrokselta, jotta vihdoin oma sisin tulee enemmän ja enemmän näkyväksi. Esiin tulevat kaikki jo olemassa olevat hyveet; rakkaus, ilo, onnellisuus, voima, riemu, itsevarmuus, rohkeus, anteeksiantavuus, suvaitsevuus, lempeys jne. Näitä hyveitä voidaan myös vahvistaa tietyillä kukkauutteilla. 

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppi sisäelimistä, joihin liittyy myös tunteet, aukaisi silmäni tätä alaa opiskellessani jo lähes 20 vuotta sitten. Aloin ymmärtää omia oireitani ja myös oman äitini syöpäsairauden, joka johti kuolemaan varhain. Päätin silloin, että teen kaikkeni pysyäkseni itse terveenä. Aivan täydellisesti en aina ole siihen pystynyt, koska elämä raastaa joskus lujasti, vaikka itse ei haluaisi. Työstin kolme vuotta omassa rinnassani olevaa hyvänlaatuista kasvainta. En antanut poistaa kasvanta, vaikka lääkäri koki sen tarpeelliseksi. 

Juuri tällöin taideterapia tuli mukaan tunnetyöskentelyyni kukkauutteiden ja kiinalaisen lääketieteen menetelmien kanssa. Hyvin usein maalauksissa tuli kasvain näkyviin konkreettisesti. Maalatessa tunteet nousevat pintaan ja on todella hämmästyttävää, kuinka tunteille löytyy maalatessa myös tapahtuma, johon tunteet liittyvät. Olen käsitellyt kasvaimeen liittyviä surua, vihaa, katkeruutta, pelkoa ja turhautumista. Kokemus oli vapauttava jokaisella kerralla, jokainen maalaus kadotti kasvaimen syntyyn liittyviä asioita. Kasvain koteloitui, eikä ennustuksesta huolimatta kasvanut rajusti. 

Uskon, että naisten rintasyöpään liittyy geeniperimän ja ulkoisten myrkkyjen lisäksi vahvasti lukkiutuneet tunteet, erityisesti turhautuminen. Jos vain kasvain poistetaan ja siihen liittyvät tunteet jäävät purkamatta, on hyvin todennäköistä, että syöpä uusii. Sairaudet tulevat meille tarkoituksella. Silloin on mahdollisuus itsensä etsimiseen ja henkiseen kasvuun.

Kiitollisuus, rakkaus ja puhtaat arvot ja asenteet ovat nyt osa elämääni. Tärkeänä myös anteeksiantaminen itselle ja toisille, koska kukaan meistä ei ole täydellinen. Olen päästänyt irti jatkuvasta itsekontrollista sekä toisten kontrolloimisesta ja pyrin heittäytymään elämään iloisena, vapaana, onnellisena ja naisellisena toteuttamalla myös suuria unelmiani. Sisäisen lapseni haavat ovat umpeutuneet ja on aika antaa ilon pirskahdella vapaasti. 

Minä maalaamassa Tunnekeskus LumpeenkukassaMaalaamisesta on tullut intohimoni. Maalaamisen avulla työstän niin pelkojani, vihaani kuin uuden etsimistä ja rakkautta omaan itseen. Maalaamisen avulla sain sisäistä voimaa toisesta liitosta irtautumiseen ja maalaamisen avulla löysin rakkauden itseeni ja sen jälkeen uuden suuren rakkauteni. Maalauksia on syntynyt lukematon määrä ja tunteja on kulunut, mutta se on kannattanut. Maalaaminen on vahvistanut myös luovaa feminiinistä puoltani sekä myös voimaa ja päättäväisyyttä lisäävää maskuliinista puoltani. Värien leikki on ihanaa ja kaikki, jotka maalaavat, huomaavat hetken päästä, että värit ovat tulleet eri tavalla elämään kuin aikaisemmin. Kuten huomaat, maalaaminen ei tarkoita sitä, että pitää osata piirtää tarkkaan ja oikein 😉 Maalaukseen liittyy oma symboliikkansa ja siihen liittyvät värit ja luja ajatus niistä on tärkein.

Vihasta vapautuu luovuus ja luovuudesta syntyy unelma.Elämäntehtäväni on tuoda tunteisiin liittyviä asioita esille ja olen kiitollinen, että saan kirjoittaa niistä myös tänne Naiseuden Voimalle monien luettavaksi.

Täältä pääset tutustumaan Tunnekeskus Lumpeenkukan sivuille ja minuun saa yhteyden puh.040-7036453 tai tarja@lumpeenkukka.fi. Yksilöterapian lisäksi pidän kursseja, koulutan ja luennoin näistä aiheista.

Tutustu uuteen ja innostavaan henkisen hyvinvoinnin ja tunnetietoisuuden koulutukseen! Seuraava koulutus alkaa 28.-29.4. tai heti kun ryhmä täyttyy. Tunnekeskeinen hyvinvointivalmennus -ohjelma (5-6 kk) ohjaa sinua selkeyttämään omaa elämäsi polkua. Tämä ohjelma on upea mahdollisuus henkiseen kasvuun ja oman itsetuntemuksen vahvistamiseen. 

Mukana kouluttamassa kanssani myös psykologi Tony Dunderfelt, joka tuo koulutukseen henkisen psykologian näkökulman. Voit tutustua myös jatkokoulutuksiin lumpeenkukan sivuilta!

Kurssilaisia Tunnekeskus Lumpeenkukassa maalaamassa.Rakkaudellisin terveisin
Tarja Repo
​puh.040-7036453

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.