Maskuliininen vs feminiininen orgasmi. Kumman haluat?

Siitä on jo monta vuotta, kun tajusin tämän. Tajusin sen usealla eri elämän alueella. Tajusin sen yrittäessäni olla omilla mittareillani täydellinen kirjailija. Tajusin sen äitinä, yrittäessäni olla täydellinen äiti. Tajusin sen vaimona, yrittäessäni olla täydellinen vaimo. 

Tajusin, että en vain jaksa olla kaikkea tätä. 

Sitten tajusin, että se juttu onkin se, että minun ei tarvitse jaksaa. Tajusin, että mitä enemmän yritän olla jotain, sitä kauemmas menee se elämä, mitä haluan elää. Löysin irtipäästämisen ja antautumisen voiman. Löysin feminiinisen voimani äärelle.

Löysin tämän UUDEN VOIMAN arjessa viettäessäni päiviä lapseni kanssa. Tajusin sen makuuhuoneessa nauttiessani seksistä silloisen mieheni kanssa. Tajusin sen, että täysin päinvastainen – mitä olin elämässäni opetellut ja oppinut saavuttamaan – onkin totta juuri nyt!

Kun laitoin elämässäni etusijalle oman nautinnon, rentouden, antautumisen ja leppoisen olemisen – kaikki alkoi mennä parempaan suuntaan – ihan koko elämä!

Sillä olethan kuullut: kun äiti voi hyvin, koko perhe voi hyvin.

Olen vuosien varrella saanut oppia paljon lisää. Paljon teoriaa, ymmärrystä, työkaluja ja oivalluksia. Mitä nainen tarvitsee, jotta hän pysyy aidosti voimassaan ja tasapainossa.

Yksi kiehtova teema, joka on ollut kehityksen alla viime vuodet on juurikin seksuaalisuus ja siinä voimaantuminen. Uskon täysin, että se, miten nautimme omasta seksuaalisuudestamme, heijastuu täysin myös koko muuhun elämään ja parisuhteeseen, jos olemme sellaisessa.

Jos nainen ei voi kokea säännöllisesti olevansa nainen ja harjoittaa olemista, jossa hänen ei tarvitse olla kontrollissa vaan voi täysin päästää irti ja nauttia – hän yksinkertaisesti saattaa olla “hieman kireä”…

Kohdalleni osui tämä mieletön Bez Stone:n video, TedTalk naisen ja miehen orgasmeista. Katso se, kun olet lukenut tämän tekstini ja kerro, mitä ajatuksia se sinussa herätti. Halusin tiivistää videosta muutaman pointin tähän alle. Video kuvaa täysin omia ajatuksiani ja kokemuksia aiheesta.

Maskuliininen orgasmi:

“You make it happen”  – Sinä teet sen

  • Ennalta-arvattava
  • Lineaarinen
  • Esiintyy yleensä kirjoissa ja leffoissa
  • Tulee tekemällä, hallitsemalla, “ottamalla se, mitä haluaa”
  • Kliimaksi / orgasmi tarkoittaa menestystä / onnistumista seksissä

 

Feminiininen orgasmi:

“It makes you happen” –  Se tekee sinut

  • Ei ennalta-arvattua kaavaa
  • Voi alkaa nopeasti, sitten laskea, taas nousta…voi sisältää naurua, itkua, puhumista…tunteita
  • Tulee irtipäästämisen kautta
  • Ei tapahdu yrittämisen, paineen, kontrollin, jännityksen alla
  • Kliimaksi ei tarkoita itse orgasmia vaan irtipäästämisen ja antautumisen tunnetta juuri tässä ja nyt (ei “sitten kun”)

Oman kokemuksen kautta sanon, että mitä enemmän nainen pystyy olemaan tilassa, jossa unohtaa kaiken muun, on läsnä omassa kehossaan ja aistillisuudessaan tässä ja nyt, niin siitä tulee todellisempi nautinto. Kuten on ehkä tullut selväksi, olen itse harjoittanut vuosikaudet maskuliinista tapaa elää ja olla, myös seksuaalisuudessa ja kokenut kerta kerran jälkeen, että se todellakin jättää olon tyhjäksi. Se on sitä, että saat hetkellistä mielihyvää, hetkellisen nautinnon ja ehkä näennäisen onnistumisen, mutta et ole kokonaisvaltaisesti “täynnä”.

Kas kummaa! Onhan se mukava tietää ja ymmärtää tässä kohtaa, että on olemassa jotain muutakin!

Miten oppia antautumaan ja nauttimaan kokonaisvaltaisesti?

Se ei ole ehkä aluksi helppoa – ainakaan, jos on ollut taipumusta kontrollointiin. Mutta tärkeintä on pienikin kehitys. Aluksi pieni hetki, jossa huomaa olevansa irti ajatuksista ja mielikuvista; siitä, miten tämän nyt pitäisi mennä, irti ajasta ja odotuksista. Nämä hetket tulevat kasvamaan harjoittelun kautta. Silti koet todennäköisesti edelleen paljon “epäonnistumisia”, sillä mieleesi on istutettu se, että seksi on onnistunutta vain, jos tulee kliimaksi tai että jotain muuta pitää tapahtua.

Feminiininen tapa elää on hyväksyä ja antautua sille, mitä juuri nyt on ja päästää irti, miten asioiden pitäisi mennä. Nainen on tunteva, syklinen, ennalta-arvaamaton olento, ja kehomme kaipaa ja tarvitsee eri asioita eri päivinä. Esimerkiksi seksuaalinen halukkuus ja orgasmiherkkyys vaihtelee kierron eri vaiheissa. Seksuaalisuus on myös alue, jossa olemme haavoittuvaisillamme, kun annamme itsemme olla täysin aitoja ja paljaita omien tarpeiden kanssa. Joskus on tarve purkaa tunteita esim. itkemällä, ennen kuin pystyy avautumaan enemmän. Tämä on täysin ok. On oikeastaan absurdia ajatella, että nainen pystyy hetkessä avautumaan ja vapautumaan seksuaalisesti oltuaan päivän suorittamassa ja kontrolloimassa asioita.

Naisen voima tulee antautumalla ja irti päästämällä

Antautuminen ja irtipäästäminen on tapa elää tässä ja nyt riippumatta olosuhteistasi. En usko, että voimme antautua täysin makuuhuoneessa, jos muulla osa-alueella pidämme tiukkaa kontrollia ja toisinpäin. Toki kontrolliakin tarvitaan, mutta sitä on sekä hyvää että huonoa. Mikäli arjessasi joudut olemaan syystä tai toisesta “maskuliinisella puolella” tarvitset vastapainoksi pääsyä tilaan, jossa voit vain olla ja päästä irti kontrollista.

 

Haluatko vahvistaa omaa feminiinistä puoltasi ja päästä parempaan tasapainoon, kehosi, mielesi, sielusi ja ihmissuhteidesi kanssa?

Jos vastauksesi on KYLLÄ! Tule mukaan omatoimisesti läpikäytävälle LÖYDÄ NAISEN VOIMA – 5 viikon verkkokurssille. 

HUIKEA BONUS! SAAT LÖYDÄ NAISEN VOIMA – KURSSIN ITSELLESI HANKKIESSASI LIPUN TÄYSII -SEMINAARIIN 16.11 TAMPEREELLA! HANKI LIPPU TÄSTÄ!

 

Lisää kirjoittajalta Nainen Vol. 2 / Heidi Harju

Sinä et ole yksin! – Tarinani eräästä päivästä, jota en olisi halunnut, mutta joka minulle TAAS annettiin

Halusin kirjoittaa rehellisen tekstin eräästä päivästäni kuluneella viikolla. Haluan myös sanoa, että...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.