Kun kasvamme ulos vanhasta

Luomme elämäämme jatkuvasti uudelleen samoin kuin sitä luodaan uudelleen meille. Elämän ehto on muutos. Usein silti kuljetamme mukanamme paljon sellaista, joka pitää meitä kiinni vanhassa ja estää uuden soljunnan sillä tahdilla ja voimalla, kun se meille olisi tulossa.

Muutoksen tukeminen on asia, joka vie meitä eteenpäin polullamme ja myös puhaltaa siihen vauhtia. Muutoksen tukeminen tarkoittaa itsensä kuuntelua ja tarkastelua. Toistanko eilisessä minulle annettuja tehtäviä siksi, että ne oikeasti palvelevat tänäänkin vai toistanko niitä tottumuksesta. Sillä mikä eilen tuntui hyvältä, ei välttämättä aidosti tänään tunnukaan. Mikä eilen ei tuntunut hyvältä, voikin tuntua tänään. Arjessa voi helposti jäädä tekemisen luuppiin eikä huomata, että jossain vaiheessa energiat kääntyivätkin toiseen suuntaa. Siksi on hyvä päivittäin kuulostella, pysähtyä itseensä ja nähdä, onko oikein jatkaa samalla linjalla vai olisiko aika tehdä jotakin toisin.

Olemme jatkuvan energiavirran ympäröimä ja energeettisesti emme välttämättä tarvitse saman virran ”palveluksia” nyt kuin ennen. Siksi jokainen hetki on uusi ja on hyvä havainnoida mikä tuntuu hyvältä, ei niinkään vain tehdä automaatiolla siksi, että niin pitää tehdä.

Voimme elää elämää hyvin pitkälti samalla kaavalla niin, ettei muutos konkretisoidu kuin silloin tällöin. Mutta halutessamme voimme hypätä sellaisen vauhtijunan kyytiin, että se vie meitä jatkuvalla syötöllä eteenpäin.

Muutos on kaiken ydin. Mikään ei voi ikuisesti pysyä samana. Muutos myös antaa suuren arvon sille, mikä nyt on ja toisaalta tuo kutkutusta tulevasta.

Energia on alati liikkeessä ja kun se on virrannut tarpeeksi pitkään, kulminoituu se fyysisyydessä johonkin muutokseen. Jokainen asia myös on energiaa ja vedämme sen jostakin syystä puoleemme. Kasvamme kaikessa ja näin voimme kasvaa myös jostakin energiasta ulos. Joskus se saattaa aiheuttaa suurenkin muutoksen. Joskus niin tapahtuu oman itsenkin kohdalla. Sitä huomaa kasvaneensa ulos siitä, mitä oli ja välttämättä muut asiat elämässä eivät ole kasvaneet samaan tahtiin kanssamme.

Ja tässä kohtaa kysytään uskallusta – seuratako omaa energiapolkuaan vai jäädäkö. Kun vanhan raamit ovat liian pienet mittaan, jonka on saavuttanut. Jos jää vanhaan, olo muuttuu epämukavaksi, kun väkisin estää energian luonnollisen virran pitämällä kiinni jostakin, jonka aika on mennä. Sielun puhe eli intuitio on ihana kompassi tässäkin, se kertoo kyllä että eteenpäin meneminen on ”oikein”, mutta usein järki ja mieli haraavat vastaan. 

Aina toki energeettinen kasvaminen ei vaadi kaiken uudelleen pistämistä. Usein pienet tuuletukset ovat paikallaan. Esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa moni tuntee uuden energian vaihteen. Usein syttyy halu uudistaa kotia, aloittaa jokin uusi projekti, piristää ulkoista olemusta uudella tapaa. Nämä ovat pieniä asioita, joilla saa konkreettisesti energiat liikkeelle.

Joskus elämäämme tulee tilanteita, jotka hetkeksi pakottavat meidät pysähtymään. Ikään kuin nollaamaan tilanne uudelleen. Nämä hetket toimivat kuin railona vanhan ja uuden välillä. Kun vihdoin ylitämme tuon railon uudella innolla ja voimalla, uudella arvostuksella elämäämme kohtaan, meillä on samalla mahdollisuus punnita ja miettiä, mitä kuljetamme mukanamme tämän railon ylitse uuteen.  Elämän taitekohdissa energoita puhdistetaan ja luodaan uudelleen ja ne ovat oiva tilaisuus päästää irti vanhasta.

Asioista, tilanteista, paikoista, ihmisistäkin ulos kasvaminen on luonnollista, oikeastaan enemmänkin, se on elämän ehto. Luonto kasvaa vuodenaikojen mukaan ulos entisestä, käärme luo nahkansa, perhonen kuorituu kotelostaan, vauva syntyy kohdusta.

Kun on kasvanut uuteen mittaansa, on aika ottaa askel eteenpäin. Kasvu on elämä. 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Kiitos Tiia ihanista, hoitavista teksteistäsi. Ihan tulee kylmiä väreitä niitä lukiessa. Kaunista syksyä sinulle.