Feminiinin energian luonne on enemmän kuin mitä meille on naiseudesta ja ihmisyydestä annettu ymmärtää

 

”…Hänen ei tarvitse valita lempeän ja raivokkaan välillä. Molemmat esiintyvät luonnossa ja myös hänessä. Se on aivan ok. Hän tietää kuinka ruokkia ja huolehtia molemmista puolista ja tarpeen tullen, käyttää kumpaakin anteeksipyytelemättä.” ~Steve Maraboli

Tällainen naisvoiman ilmeneminen, sekä lempeyden että väkevyyden olemassaoleminen yhtä aikaa, voi olla vielä monelle vaikeaa ymmärtää ja hyväksyä. Meidät on totutettu kiltin naisen myyttiin. Myyttiin, jossa nainen on miestä alempana ja mielellään ehkä myös alistuvana.

Olisiko aika päivittää käsitystä mieheydestä ja naiseudesta ja sukupuolien sijaan katsastella tarkemmin energioita.

Olet varmasti kuullut puhuttavan feminiini- ja maskuliinienergioista. Voimme kuitenkin helposti mennä sekaisin siinä, mitä feminiini ja maskuliini oikein tarkoittavat. Feminiinienergia ei tarkoita pelkästään naisia, vaan se ilmenee kaikissa ihmisissä. Myöskään maskuliinienergialla ei ole mitään tekemistä ihmisen sukupuolen kanssa, vaan molemmat energiat ilmenevät meissä kaikissa.

Feminiiniä energiaa on tuhansien vuosien ajan painettu alas voimakkaasti ja sen sijaan olemme olleet hyvin maskuliinisen ja hallitsevan, dominoivan energian vallassa. Erityisesti täällä länsimaissa, jossa feminiinienergia ei saa sitäkään vähää arvostusta mitä idän kulttuureissa. Meidän feminiininen energiamme voi olla hyvin paljon alaspainettuna itsessämme ja sen kanssa yhteyteen tuleminen ei pitkäaikaisen alaspainamisen jälkeen ole mitään nopeasti ja helposti tapahtuvaa. Omaa suhdetta feminiinienergiaan on tarpeen katsastella ja sen kanssa on hyvä työskennellä kerroksellisesti ja hiljalleen.

Eri traditioissa on erilaisia näkemyksiä feminiinistä energiasta.

Taoismissa feminiini ja maskuliinienergia jakautuvat Yin ja Yang energioihin ja monille on varmasti tuttu taoismin ympyränmuotoinen symboli. Sen sisällä musta ja valkoinen pisara kietoutuvat yhteen ja molemmissa pisaroissa on piste toisesta väristä. Musta osa on feminiini ja valkoinen osa maskuliini, kumpaakaan ei ole olemassa ilman toista ja kummassakin on ripaus myös toisesta.

Taoismissa feminiini energia nähdään passiivisena, paikallaan olevana, intuitiivisena, pimeytenä (yö), tyyneytenä, pehmeänä ja hellänä. Luontoa kuvaavana siinä nähdään kosteus ja maaperä eli yin nähdään pimeänä maaperänä, joka antaa siemenelle mahdollisuuden kasvaa. Maskuliinia taas kuvaa aktiivisuus, nopeus, kovuus, loogisuus, valo (päivä) ja sen katsotaan olevan taivaan energiaa edustava.

Yoga Kindu-traditiossa oleva kundaliinienergia on hyvin feminiiniä energialaadultaan ja sen katsotaan olevan yksi Shaktin olomuodoista. Shakti on hinduperinteessä oleva feminiinienergian ilmentymä, Shivan edustaessa maskuliinienergiaa.

Intiassa, hinduperinteessä ja kundaliinijoogassa Shakti on elämää luova voima, täynnä mahdollisuuksia ja se ilmentyy hyvin vahvana, raakana ja voimakkaan tulisena elämän energiana. Sen katsotaan olevan energia, joka saa sydämesi sykkimään ja keuhkosi hengittämään. Ylipäätään se nähdään kaiken alkulähteen energiana.

Shakti-energiaa, feminiinienergiaa, ei hinduismissa pidetä pelkästään kaiken elävän ylläpitäjänä, vaan sen katsotaan myös tuhoavan kaiken, minkä on tarve tulla tuhotuksi. Joten feminiinienergia on ytimeltään myös tarvittaessa tuhoavana ilmenevä voima. Feminiinienergia voi siis tulla ja pirstaloida elämäsi tai tuhota ihmissuhteesi, jos tapa, millä elät tai ihmissuhde, jossa olet, ei ole linjassa syvemmän itsesi kanssa eikä niin sanotusti resonoi kanssasi enää.

Shamanismi on yksi vanhimmista henkisen kasvun perinteistä, jossa myös feminiinisellä energialla on paikkansa. Shamanismissa luontoyhteys on vahvassa roolissa elämän kuvailun ja elämässä toimimisen kanssa. Feminiinisen energian symbolina shamanismissa on jaguaari ja tämä tarjoilee taas uudenlaisen näkemyksen energialaatuun. Millaiset ovat jaguaarin tavat ja millainen jaguaari on? Eli millainen on shamanismin esimerkki feminiinisyydelle?

Jaguaari on Etelä-Amerikan viidakoiden huippusaalistaja, yöeläin (kuten taoismissakin yin on pimeän energiaa). Jaguaari on hyvin viihtyisästi viidakossa kuin kotonaan, kuten feminiinikin kokee olonsa viihtyisäksi luonnollisessa ympäristössään, turvallisesti luonnon kanssa yhteydessä ollen. Jaguaari metsästää vain tarpeellisen ja jättää muun paikalleen; se ei koskaan ryöstä tai käytä tarpeettomasti viidakon antia eli metsästää vain nälkäänsä eikä hamstraa saalista tulevan varalle. Jaguaari on täydellisen viihtyisästi pimeässä ja näkee siellä yhtä hyvin kuin valoisassa. Se on aktiivinen saalistaja terävällä yönäöllä, joka kuljeskelee ympäri viidakkoa, pitkin tuntemattomia polkuja yöaikaan, vailla pelon tuntemusta.

Feminiini on luonnossa kuin kotonaan. Kuva: Huong Quach-Alastalo Luonnotar: Tia Parviainen

Nämä esimerkkeinä olleet eri perinteiden tavat katsastaa femininisyyttä kietoutuvat myös yhteen.

Feminiinienergia ylläpitää ja ruokkii kaikkea ilmenevää. Ja samalla se on energia, joka tuhoaa kaiken, jonka tarvitsee tuhoutua. Tämä feminiinin tuhoisan puolen hyväksyminen ja sen kanssa työskentely voi olla pelottavaa, erityisesti silloin jos olet kiinnittynyt elämäntyyliisi, materiaan ja/tai ihmissuhteisiin. Jos olet todella kiinnittynyt ja kovin peloissasi, feminiinin tuhoava puoli voi olla todella pelottavaa, koska joskus pidämme kiinni jostain kynsin ja hampain, emmekä halua sen tuhoutuvan. Ja sillon on ymmärrettävää, ettei tee mieli tunnustaa itselleen feminiinin energian tuhoava voima tai työskennellä sen kanssa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että feminiinienergia ei koskaan tuhoa mitään sinulle oikeasti tärkeää ja tarkoitettua. Loppujen lopuksi koskaan ei tuhoudu mitään, mitä tarvitset, mutta tästä huolimatta tuhoava prosessi voi kuitenkin olla pelottavaa.

On tärkeää ymmärtää, miksi feminiini on myös tuhoava. Tämä johtuu siitä, että yksi feminiinin energian perustava laatu on totuus. Feminiini energia vaatii totuutta ja on totuuden etsijä. Ja koska se vaatii totuutta, tulee tuhoava osa väistämättä näkyville silloin tällöin elämässäsi. Feminiini tuhoaa kaiken, mikä ei ole elämässäsi totuudellista. Ja tämän se tekee, jotta sinä itse voit seisoa koko ajan vahvemmin omassa totuudessasi. Tarve seisoa omassa totuudessa, piittaamatta ollenkaan seurauksista, on vahvaa feminiinin enegian ilmentymää.

Toinen feminiinienergian epämiellyttävältä tuntuva puoli on, kuinka se huutelee, että: ”Hei, tulepa tänne. Istu alas ja tunne kaikki tunteesi ja prosessoi kipusi.” Se on syvällä oleva osa sinua, joka kertoo, että sisälläsi on käsittelemättömiä tunteita ja kipukohtia. Ja jos olemme enemmän maskuliinienergiasta toimivia, me emme halua tehdä tätä.

Tunteiden tuntemisen sijaan menemme mieluummin vaikka baariin oluelle, shoppailemaan tai matkustelemaan. Tuijotamme televisiota ja täytämme aikamme kaikella muulla. Pysymme mieluummin vaikka omissa ajatuksissamme (maskuliininen ilmenemismuoto) tai ihan mitä vain, kunhan välttyisimme inhottavan kammottavalta tunteiden tuntemiselta.

Vaikka oikesti feminiini on sinun hoivaajaenergiaasi ja hän kutsuu sinua tunteiden kohtaamisen pariin sinnikkäästi sinun itsesi hyväksi. Alkuun hän kutsuu hellän lempeän ystävällisesti, ja jos et silloin kuule tai tartu kutsuun, nostaa tulinen feminiinienergia päätään ja alkaa vaatia. Se alkaa vetää sinua tunnekehoosi ja tunteiden pariin.

Feminiini vetää sinua siis mukaan tunteisiisi, intuitiiviseen sydäntietoisuuteen. Se on moneen asiaan samaan aikaan keskittyvää ja melkein kaikkialle levittäytyvää energiaa, maskuliinin ollessa laserinterävää, yhteen asiaan kerrallaan keskittyvää.

Feminiini on vastaanottava osapuoli, maskuliinin ollessa antava osapuoli. Vastaanottavuuden lisäksi feminiini on magneettinen eli se vetää puoleensa tarvittavan, kun maskuliini puolestaan kurottautuu ulospäin ja hakee tarvittavan.

Voimauttava valokuvaus on hyvä keino työskennellä itsensä hyväksymisen ja rakastamisen kanssa. Luonnotar: Tia Parviainen Kuva: Huong Quach-Alastalo

Syklisyys ja elämän rytmit ovat feminiiniä luontoa ja naisen keho kuukautisineen on yhteydessä luontoon ja luonnonkiertoon. Feminiinienergia on yhteydessä kaikkeen syklisyyteen ja muutoksiin, kuten syntymä ja kuolema, elämä ja kuolema. Luonnossakin elämä ja kuolema vuorottelevat vuodenaikojen mukana. Feminiini on luonteeltaan mukautuvainen, flowssa kulkeva ja sinut muutosten ja liikkeen kanssa. Sen luontoyhteys on vahva; feminiini on elementissään luonnossa oleillessaan, koska tällöin hän on yhteydessä kaikkeuteen. Sen laatua on myös kaiken elämän kunnioitus, mukaanlukien oma kehon. Jos et rakasta itseäsi ja löydät itsestäsi jollain lailla ilmenevää itsevihaa esim. epätyytyväisyyttä omaan kehoosi, on tällöin tärkeää palauttaa yhteyttä kehoon ja itsen rakastamiseen.

Kaiken kunnioittamisen lisäksi feminiini etsii ja näkee kauneuden ympärillään, maskuliinin ollessa käytännöllinen, kiinnostunut siitä, kuinka asiat toimivat.

Feminiini on myös muodoton potentiaali. Sellainen potentiaalinen, kaiken mahdollistava energia, ennenkuin asiat manifestoituvat. Vertauskuvana voi käyttää tiivistä tunnelmaa ennen ravikisojen lähtölaukausta, kun hevoset odottavat porttien avautumista. Tunnelmaa, missä odotus tiivistyy ennen vapautumista.

Feminiini on olemisen tila, kun taas maskuliini on tekemisen tila. Maskuliini on enemmän ulkoapäin toimiva ja kertoo itsestään, mitä hän on tai omistaa. Feminiini sen sijaan sanoo vain, että tässä olen.

Feminiini ei kuitenkaan pärjää ilman maskuliinia kuten ei maskuliinikaan toimi täysin ilman feminiiniä, molemmat tarvitsevat toisiaan. Feminiini on siis täynnä mahdollisuuden energiaa. Se on kuin muodoton lohkare savea valmiina työstettäväksi. Se tarvitsee maskuliinin antamaan itselleen muodon ja rakenteen. Ei ole olemassa yhtä ilman toista tai ilman toista jäämme vajavaisiksi, toimimme vajavaisesti. Olemisenkaan ei ole tarkoitus olla täyttä tekemättömyyttä vaan antautumista rentouden olemisen tilaan ja tätä kautta tekemiseen lähteminen.

Tässä ajassa, jota nyt elämme, vahvistuu feminiinisen manifestoinnin käyttöönotto. Vanha järjellä johdettu maailma alkaa kääntyä toisenlaiseen tapaan johtaa itseään. Vastaanottaminen ja magneettinen vetovoima vetää tarvitsemansa puoleensa tulee olemaan uusi tapa saada haluamansa. Feminiininen manifestointi on liikehdintää keveästi, elämän rytmien mukaan mennen. Se on liikkumista paikalleen jäämättä ja stressaantumatta ja samalla kuitenkin liikkuen elämän rytmissä ja flowssa. Tällaisella tavalla eläen tapahtuu magneettisen vetovoiman avulla vastaanottaminen kuin itsestään. Feminiini ei koskaan raada itseään loppuun. Tämä tapa olla ja työskennellä on kovin päinvastainen siitä, mitä meille on opetettu ja miten olemme pääsääntöisesti toimineet elämässä.

Kuinka lisätä feminiinistä energiaa omassa elämässä?

Muutamia hyviä keinoja mistä voi aloittaa:

  • kehotietoisuutta lisäävät tanssi, jooga tai muu itsellesi sopiva ja kehosi tuntemista auttava liikemuoto
  • luonnossa oleilu ja liikkuminen (mielellään aistit avoinna, suorittamatta, rennosti)
  • oman luovuuden ilmaisun etsiminen (esim. käsityöt, piirtäminen, kirjoittaminen, maalaus, valokuvaus, tanssi, kokkaus)

Näiden myötä voi olla, että alat yhdistyä vahvemmin myös tunteidesi kanssa.

Tieto tähän kirjoitukseen on pitkälti Christina Lopesin videolta, jossa se on ollut hienosti kootussa muodossa. Videon pääset katsomaan kokonaisuudessaan tästä linkistä ja kannustan sen katsomista suuresti. Videon loppupuolella myös laajemmin syvemmälle menevää näkökulmaa ja keinoja feminiinienergian aktivoimiseen ja lisäämiseen.

Kirjat, joita Christina videollaan suosittelee laajempaa ymmärrystä asiaan tarjoten ovat:

Michael Singer: Surrender experiment

Tosha Silver: Outrageous openness

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.