Iloa etsimässä

Joskus (usein) arjen pyörityksessä tuppaa unohtumaan, että ilo on ihmiselle se kaikkein luonnollisin ja vaivattomin olotila. Näin kesällä, kun aurinko paistaa, ruoho tuoksuu ja linnut visertävät, ilo irtoaa sentään helpommin kuin marraskuun räntäsateessa, mutta helposti sitä mieli kehittää kauniina kesäpäivänäkin ilolle esteitä: kiireitä, huolta deadlineista, kiukkua milloin mistäkin, riittämättömyyden tunnetta, stressiä loman alkamisesta tai loppumisesta.

On kuin meillä pitäisi olla jokin erityinen syy olla iloinen: pitkään hingutun tavoitteen toteutuminen, suuri saavutus, mahtava onnistuminen, uusi työpaikka, unelmien asunto, vihdoinkin parisuhde. Vasta sitten on lupa riemuita.

Todellisuudessa on ilo on meille helppo ja vaivaton olotila. Sieluina olemme puhdasta iloa, valoa ja rakkautta. Siksi ilo on aina olemassa sisällämme – joskus se vain syystä tai toisesta estyy virtaamasta.

Olen seurannut viime aikoina ystäväni vauvan touhuja. Vauva väläyttelee hurmaavan hampaattomia hymyjään, hihkuu ja viuhtoo innoissaan käsillään, vaikka ei taatusti ole päässyt ensimmäiseenkään tulostavoitteeseen eikä neuvotellut yhtäkään onnistunutta diiliä. Sen mansikoiden tahraama mekko tuskin edustaa kesän trendimalliston kuuminta huippua, ja tukkakin sojottaa päässä miten sattuu.

Vauva kuitenkin tietää ilosta jotain olennaista, jonka mekin kerran tiesimme: ilo on meidän jokaisen perusoikeus eikä sitä tarvitse millään tavalla ansaita. Vauvat ja lapset hymyilevät ja nauravat paljon, koska – toisin kuin aikuiset – he osaavat elää tyytyväisinä hetkessä kelailematta jatkuvasti jotain turhaa.

Mutta kyllä ilo pulppuaa meidän ns. aikuistenkin sisältä luonnostaan, jos vain annamme sille luvan.

Se on pikemminkin irtipäästämistä kuin suorittamista, hyväksymistä kuin pyrkimistä, tyytyväisyyttä kuin ikuista säätämistä. Se on sitä, että istahtaa kesken kaiken rappusille vaikka syömään jäätelön, sulkee silmänsä ja huokaisee syvään, tuntee auringon ihollaan ja ruohon paljaiden varpaiden alla ja huomaa ympärillään kaikki rakkaat, ihanat ihmiset. Muistaa, että kaikki on hyvin, tässä ja nyt.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Lisää kirjoittajalta Hyviä viboja

Rennosti keskellä kaaosta

Joskus (usein) sitä yrittää kovasti kontrolloida: itseään, toisia ihmisiä, elämää. Kun kaikki...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.