Ajatuksia leivänmurusten keskeltä

Keittiön pöytä on täynnä murusia ja mehutahroja. Tartun rättiin ja katselen samalla ulos.

Luonnon liikettä seuratessani alan miettiä kuinka erikoista on, että tiede ei ole vielä tunnistanut tai nimennyt sitä voimaa, joka saa kaiken liikkeelle.
Koska kaiken takana on jonkinlainen liikkeelle paneva energia, mikä on se, joka saa kaiken pyörimään?
Omena putoaa maahan puusta painovoiman vuoksi, sen olemme selvittäneet. Me toimimme, kun aivoissa syntyy käsky toimia, senkin tiedämme.

Liikkeelle paneva voima tarvitaan siis aina. Mutta mikä saa elämän liikkumaan?

Katson ulos ikkunasta. Pääskyset suorittavat päivittäisiä sukeltelujaan taivaan kantta pitkin, tuuli heiluttaa pihassani kasvavan pajun lehtiä, kukat puskevat jälleen liian pitkäksi päässeen nurmikon seasta. Katson ja sillä hetkellä näen kaiken taakse, näen elämän energian pyörivän kaikessa. Näen kuinka mikään ei ole kuollutta, kaikessa on elämää. Näennäisesti paikallaan jäyhöttävät kivetkin ovat täynnä elämää.

Mikä se sitten on, jonka tässä edessäni näen. Sen valtavan, kaiken liikkeelle laittavan voiman, jonka vuoksi mikään ei pysähdy sekunniksikaan. Jumalaksi sitä kai kutsutaan. Ja sitten vielä kiistellään onko sellaista olemassa vaikka selvää on, että ilman elämän energiaa olisimme kaikkineen kuin kasa tyhjiä ilmapalloja. Ilman tuota energiaa kaikki olisi tyhjää.

Hetken aikaa näen kaiken energian…ja millaisen energian! En sen enempää tai vähempää kuin elämän energian. Jumaluuden. Kysyin mikä saa kaiken pyörimään ja kysymällä minulle näytettiin.
Tuossa se on, silmieni edessä, meidän kaikkien silmien edessä kaikessa mitä olemme ja teemme. Pyyhin viimeiset muruset pöydältä ja olen valmis.

Sellaista tämä elämä on. Leivänmurusten pyyhkimistä keskellä jumaluutta.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.