Tietoisuudesta käsin eläminen

Monet meistä ovat oppineet tarkkailemaan elämää vain aisteillamme. Olemme oppineet että on luonto, eläimet ja ihmiset. On aivot, jotka ajattelevat ja on keho joka toimii. Meillä toki on uskonto, jonka mukaan on olemassa jokin suurempi voima, mutta tätä uskontoa sanelee ihmiten kirjoittamat säännöt ja ajatus siitä, että ihminen on erillinen jostakin pyhästä. Niinpä se jää monelle etäiseksi.

Pyörimme siis jossakin fyysisyyden ja korkeamman voiman välimaastossa saamatta välttämättä kiinni siitä, mistä tässä on kyse. Me katsomme tätä kokonaisuutta valtavan rajoittuneesti, mielemme kautta. Ja niin kauan, kun yritämme käsittää mielellämme näin ääretöntä asiaa, se ei avaudu. Iso oivallus on ymmärtää, että on fyysisyyden takana on suuri aineeton todellisuus, elämänvoima, alkulähde ja että me olemme kaikki osa sitä. Meidät ja tuon alkulähteen yhdistää tietoisuutemme.

On siis keho. On mieli. Mutta on niin paljon enemmänkin.

On myös henki. On aineeton olemus, jolla on valtava merkitys. On meidän henki, muiden henki, kaikkeuden henki. On valtava määrä aineetonta olemusta kaikessa.

Aika ja tila ovat luomiamme määreitä, mutta  iso osa todellisuutta on aineellisen takana. Mikään ei ole miltä näyttää.

Ajattele mikä vaikutus sillä on, jos toimimme kaikessa niin, että olisi vain keho ja mieli. Energia virtaa meissä ja ympärillämme joka hetki loputtomana virtana ja valtaosa meistä toimii tuossa virrassa tiedostamatta tätä asiaa. Se on kuin soutaisi venettä luullen olevansa maalla vaikka alla velloo valtava ääretön meri, joka kuljettaa.

On tärkeää oivaltaa hengen merkitys kaikessa. Jos elää vain keho-mieli todellisuudessa, voi helposti jäädä jumiin asioihin, jotka tekevät onnettomaksi. Kun tuossa todellisuudessa kohtaa vyyhdin arkisia vastoinkäymisiä, harmitus voi kestää liian pitkään.

Materian menetys ja omistaminen, menestys ja menestyksen menetys, huoli pärjäämisestä, stressaaminen asioista etukäteen jotka kuitenkin lopulta hoituvat, se kaikki kulminoituu siihen, että elää liikaa samaistuneena kehoon ja mieleen.

Mitä enemmän irtaudut tästä kuviosta, sitä syvemmin onnellisemmaksi tulet. Vapautat itsesi elämään aivan eri tavoin kuin aiemmin. Vapautat itsesi kärsimyksestä ymmärtämällä, että se, minkä luulit todelliseksi, ei sitä ole. Se on vain osa suurta kuvaa.

Kun siirtyy katsomaan itseään ja maailmaansa mielen sijaan hengen kautta, kaikki muuttuu.

Toki täytyy muistaa, että vaikka olemme henkiä, meillä on tämä upea mahdollisuus kokea asiat fyysisen kehon kautta. Tarkoitus ei ole siis alkaa elää ainoastaan hengen kautta, vaan juurikin näiden kolmen muodostamassa tasapainossa. Ei liioin vain henkenä, muttei vain fyysisessä todellisuudessakaan, vaan henkenä fyysisessä kehossa.

Jos et vielä aivan ole oivaltanut, millaista on elää mielen sijaan sydäntietoisuuden kautta, voit kokeilla harjoitella sitä. Harjoitus toimii myös loistavasti silloin, jos olet saanut hetkittäin kiinni siitä, miltä se tuntuu ja haluat kokea sen uudelleen.

Annan sinulle taustaksi tällaisen mielikuvan: Ajattele, että äärettömässä tilassa leijuu marmorikuula. Se on mielesi-kehosi ja nimeät sen sinuksi. Mutta tosiasiassa sinä olet se ääretön tila, jossa tuo kuula leijuu. Sinun tietoisuutesi on tuo ääretön tila, joka vain ilmentyy kehona ja mielenäsi. Tarkoitus on siis nähdä paljon suurempi kuva, siirtyä pois boksista ja ymmärtää, ettei sinulla ole rajoja mielen ja kehon muodossa.

Asetu rauhalliseen paikkaan, vedä syvään henkeä ja hiljennä mielesi. Kuvittele konkreettisesti, että sinä laskeutut mielestäsi sydäntilaasi. Ensin olet päässäsi, ja sieltä siirryt sydämeesi. Siellä ei ole hälinää, on vain valo ja rakkaus. Lausu mielessäsi tai ääneen aikeesi ryhtyä elämään sydäntietoisuutesi kautta.

Kuvittele sitten valo, joka on sisälläsi ja laajenee ympärillesi. Näe kuinka mielesi on rajattu päähäsi ja kuinka sydäntietoisuutesi on ääretön, sillä ei ole rajoja, se vain jatkuu, aivan kuin rinnastasi avautuisi portaali äärettömään valoon.

Jos sinulle nyt nousee jonkinlainen miellyttävä tuntemus, edes häivähdys, se on alkulähteen energia, jonka tunnet. Se on henkesi, se on se tietoisuus, jonka kautta on tarkoitus havainnoida maailmaa. Keskity siihen, miltä tuo tuntemus tuntuu. Jos tunnet sen edes hetken, pystyt saamaan siitä myös myöhemmin kiinni ja mitä enemmän harjoittelet, sitä helpompaa se on. Tulee hetki, jolloin pystyt täysin elämään sen tietoisuuden kautta ja vain satunnaisesti palata mielen pauhoihin, tosin silloin sinulla on työkalut siirtyä takaisin.

P.S. Kuulisin teistä Ilon voiman lukijat erittäin mielelläni ja varsinkin siitä, jos harjoitus aukaisi jotakin tai toi oivalluksia. Voit laittaa minulle viestiä Facebookissa tai Instagramissa Ilon voima.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.