Reissussa rähjääntyy – ja se on ihan parasta!

Matkustaminen on ihanaa – varsinkin mielikuvissa. Niissä se on huomattavan vaivatonta ja kepeää. Reissussa loikoillaan terassilla riippumatossa tai aurinkotuolissa uima-altaalla vailla huolen häivää, siemaillaan raikasta viiniä vuoristokylän tavernassa tai pulikoidaan kirkkaassa merivedessä.

Mielikuvat ovat vähän kuin somepäivitykset: osa totuutta.

Niistä puuttuvat ne vähemmän hohdokkaat hetket, kun jonotetaan hiki valuen lentokentän turvatarkastukseen, sairastutaan vatsatautiin tai todetaan heti perille päästyä, ettei autovaraus netin kautta mennytkään ihan putkeen.

Yleensä stressaaminen alkaa jo hyvissä ajoin ennen lähtöä. Passi. Matkaliput. Rahat. Aurinkolasit. Kuka kastelee kukat? Viimeiset hoidettavat asiat kaatuvat niskaan, ja juuri ennen lähtöä mieleen muistuu vielä noin kymmenen hommaa, jotka on pakko hoitaa ennen kuin ulko-ovi takana loksahtaa kiinni.

Ja entäs sitten pakkaaminen! Tälläkin hetkellä matkalaukku tuijottaa syyttävästi tyhjänä, kun eräs nimeltä mainitsematon pohtii sekamelskan keskellä, montako mekkoa ottaisi ja tarvitaankohan sitä paksumpaa villatakkia. Ja apua, millaiset kengät?

Silti tiedän, että viimeistään siinä aiheessa, kun on selvitty lentokoneeseen asti, kaikki on taas hyvin.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on todennäköisesti tälläkin reissulla luvassa, mutta yhtä varmasti myös monta hauskaa ja unohtumattoman kaunista hetkeä.

Usein mieleen jäävät kyllä parhaiten ne kreiseimmät tilanteet. Olen suhteellisen varma, etten koskaan unohda päiviä, jotka vietin 40+ asteen kuumeessa rantahotellissa Rio de Janeirossa (muut kävivät sillä välin Sokeritoppavuorella, oli kuulemma hieno), kämmenen kokoista valkoista hämähäkkiä toivottamassa tervetulleeksi suihkuun Koh Samuilla tai totaalista eksymistä iltahämärissä Barcelonan sivukujille.

Kaikista näistäkin selvittiin (hämiksestä toipuminen kesti kyllä totuuden nimessä aika kauan).

Uskon, että lähdemme hakemaan matkoilta myös haasteita: tilaisuuksia tehdä jotain epätavallista, seikkailla kauas pois omalta mukavuusalueelta, oivaltaa, oppia, kasvaa. Kun vastoinkäymisistä selviää voittajana, fiilis on mahtava. Tämä nainenhan pärjää missä vaan!

Ei matkaa turhaan pidetä koko elämän vertauskuvana. Tie voi välillä olla ihan hemmetin töyssyinen, mutta perille päästyä edessä aukeaakin sitten sellainen näköala, että ei voi todeta kuin: kyllä kannatti!

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Lisää kirjoittajalta Hyviä viboja

Yhdessä olemme enemmän

“Elämä antaa meille takaisin sen, minkä annamme toisillemme.” Tämä huolellisin ristipistoin kirjailtu...
Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.