Ehjäksi särkynyt II

Kokonainen

Muistan kuin eilisen, sen kaipauksen luoksesi. Tunteen sisälläni, tunteen, että olet jossain, vaikken tiennyt kuka sinä olet.
Aavistin, ettei aika ollut vielä oikea kohtaamiselle, ei ennen kun vanha on saatettu loppuun.
Vasta silloin uusi saa tilaa juurtua ja kasvaa.
Kirjoitin lokakuun toinen päivä 2019 ensimmäisen kappaleen tähän tarinaan, kaipauksestani sinuun.

Ehjäksi särkynyt

Päivät vaihtuivat viikoiksi ja viikot kuukauksiksi. Olin kätkenyt kaipauksen sydämeeni, niin syvälle, että tuskin muistin sitä. Ajoittainen alakulo muistutti minua matkasta, joka kertoi minun olevan suuremman muutoksen keskiössä. Sallin itselleni tunteeni, apaattisuus sai jäädä perustunteekseni. Muut tunteet tulivat ja menivät, minä pysyin pystyssä ja nautin elämästäni sellaisena, kun se päivisin tuli vastaan.
Välillä luulin, että menetin uskoni ja toivoni, ajauduin pelkotiloihin ja kohtasin omia varjojani, voittaen jokaisen. Kasvoin koko ajan vahvemmaksi ja varmemmaksi, kohoten omaan voimaani. Kunnes varjot eivät enää pelottaneet ja lopulta opin, etten ole yksin yksinäisyydessäkään. Enää ei pelottanut epätietoisuus, olin päästänyt irti kontrollista ja perustunteekseni laskeutui rakkaus.

Olin onnellinen, aurinko paistoi, päivät pitenivät ja minä nautin elämäni pienistä ja suurista hetkistä. Aika menetti merkityksen ja minun oli helppo olla yksin ja yhdessä. Olin saapunut kotiin ja olin vapaa hengittämään sekä tuntemaan elämän sydämestäni.

Tuli päivä, jolloin aurinko paistoi kirkkaasti pilvien takaa. Hento tuuli ei paleltanut ja hyvä olo valaisi kasvoni, kun kävelin ensimmäistä kertaa luoksesi. Odotit minua autosi oveen nojaten ja huomasin hymyileväni sydämestäni, jollekkin uudelle, avoimesti ja pelkäämättä. Taioit jostain allemme viltin ja ojensit kauniin kukkakimpun, kumminkin se oli katseesi, joka sai minut säteilemään.

Tunsin sisälläni uudenlaista virtausta, kuin vesi olisi hiljalleen valunut sydämeni pintaa pitkin.
Puhdistaen jokaisen soluni, huuhtoen pois menneisyyden viimeisetkin hiukkaset.
Saaden koko kehoni väreilemään.

Ja nyt viikoja myöhemmin, sinä makaat siinä lattialla ja katsot minua kauniilla sinisillä silmilläsi. Silmillä, jotka näin jo toistakymmentä vuotta sitten koulun käytävällä ja tunsin sisälläni, jotain mitä en ollut aiemmin tuntenut. Jotain, mitä en muistanut tunteneeni, jotain mitä tunnen uudestaan vasta nyt.

Ne oli sinun kauniit siniset silmät seuraavalta penkkiriviltä, jotka löysivät yhteyden suoraan silmiini, syvälle minuun. En pelännyt silloin koskaan katsoa suoraan sinuun. Silloin halusin omaksesi, halusin lähemmäs, halusin syliisi. Mutta halusin sinun tekevän aloitteen ja kun sitä ei tullut, otin ensimmäisen askeleen. Silloin en osannut, tai halunnut osata kysyä niitä kysymyksiä, jotka olisivat voineet muuttaa kaiken. Luultavasti minun ei pitänytkään, sillä silloin matkani tähän olisi ollut hyvin erilainen, ehkä..

..Miten olisi käynyt jos olisimme silloin jatkaneet yhdessä maailman myrskyihin. Olisimmekko särkeneet toisemme, vai selvinneet elämästä ilman suurimpia kolhuja. Olisimmeko näin rikkinäisiä ja silti niin ehjiä, en saa koskaan tietää. Enkä edes välitä tietää.  Tiedän vain, että tänään haluan olla ehjä kanssasi. Tuntea ihosi ihollani, suudella huuliasi ja kertoa aina uudestaan, kuinka kiitollinen olen näistä hetkistä.

Vahvat suojaavat kerrokset ovat sulaneet sydämeni ympäriltä. Olen auki elämälle, auki rakkaudelle. Sydämeni on ehjempi kuin koskaan ja jokainen lyönti on toistaan vahvempi. Seison vahvana jaloillani, en aina sanoin osaa kertoa kuka olen, annan tekojen näyttää sen puolestani. Sillä tulkoon mitä vaan, minä olen valmis, elämään, särkymään, rakastamaan, minä en pelkää.
Haluni omistaa on hävinnyt, halu juosta ja halu pysähtyä on poissa.
On vain tahto rakastaa, tahto näyttää mitä rakkaus tarkoittaa.

Sillä sinuun minä jään..

Katri

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.