Mitä jos on liian tehokas voimaan hyvin?

Meillä on yhteiskunta, jossa on vaikeata kohdata itseä ja toisia, koska fokus ohjautuu ulos, ei sisään. Meidän koulutusjärjestelmämme perustuu siihen, että olisimme mahdollisimman hyödyllisiä tälle rakenteelle, josta yhteiskunta on muodostunut. On niin paljon, mikä jää ihmisen itsensä setvittäväksi.

Meille opetetaan koulussa yli vuosikymmenen ajan taitoja, jotka tähtäävät tehokkuuteen ja ohjaavat meistä tuottavia. Toki koulussa opetetut asiat ovat arvokkaita ja ehdottomia taitoja, mutta vaille opastusta jää sisin.

”Kuka olen, miksi olen täällä, miten käsitellä kaikki tunteiden kirjo, miten selvitytyä kokemistaan traumoista, mitkä ovat voimavarani, miten kohdata itsensä ja toiset, miten hyväksyä erilaisuus, miten kunnioittaa itseään ja toisia, miten käsitellä vastoinkäymisiä, mistä ammetaa iloa, miten kommunikoida onnistuneesti omat tarpeensa ihmissuhteissa, miten hyväksyä itsensä, mitä on seksuaalisuus ja miten sitä ilmentää”.

Loputon lista kysymyksiä, jotka jäävät omalle kontolle, ja jotka ovat riippuvaisia siitä, millaiset eväät kasvuympäristö on tarjonnut. Siksi esimerkiksi jokaiselle tulisi olla vapaasti tarjolla terapiapalveluita, vaikka kaikki olisi hyvin. Kaikilla on silti solmunsa, joiden setvimiseen tarvittaisiin apuja, näin pienistä solmuista ei yhtä helposti pääsisi muodostumaan isoja. Kun ihmisen mieli voi hyvin, voi hän yleensäkin paremmin.

Ollaan siis luupissa, jossa tehdään rahaa kulutukseen. Niin paljon pyörii sen ympärillä, mitä pitäisi saada ollakseen onnellinen ja miltä pitäisi näyttää. Mainoksissa normi on ulkonäön kohentaminen, mutta mitä jos normi olisikin oman hyvinvoinnin parantaminen kaikin mahdollisin tavoin? Miljoonia siihen, että iho on rypytön tai jalat karvattomat, vaikka oikeesti niiden rahojen tulisi kohdentua sisäiseen tasapainoon ja sitä myöten alkaisi yhä vähemmän merkitsemään siloiset jalat. Ei siis sillä, etteikö kehosta iloitseminen olisi valtavan ihana asia, mutta kauneuskäsitys on vielä kapea kuin mikä. Niin paljon rahaa ulkoiseen samalla, kun sisäinen maailman tutkailu jää kiinni siitä, osaako sille polulle lähteä ja onko siihen voimavaroja.

Mitä ihmeen väliä millään ulkoisella on, jos sisältä särkee?? Ja uskon, että tähän niin moni meistä nyt on heräämässä. ”On oltava muutakin” on lause, jonka yhä useampi itselleen kuiskaa.

Ja hieman ironista on, että kyllähän me tiedämme tämän kaiken jo. Kyllä me tiedämme, että yksilön hyvinvointi on avain kaikkeen. Ja tiedämme myös, mitä tarvitaan tuohon hyvinvointiin. Mutta kun koneisto.

Meidät on salakavalasti kaikki pyyhkäisty mukaan tämän asetelman virtaan, eikä kukaan oikein tiedä, miten sen pysäyttää. Aivan kuin vesiputki, jossa on reikiä, joita yritetään tilkitä, vaikka ongelma on kokonaisuudessa. Siksi koen, että ainut mahdollisuus muuttaa kurssia löytyy jokaisen sisältä. Ja se on kaunista, että meillä on avaimet itsessämme. Hitaasti, mutta varmasti. Siinä on syynsä, miksi sisällä on tyhjä tila. Se on varattu jollekin upealle ja ilman tuota tyhjyyttä emme osaisi kaivata mitään.

Jaan paljon sisältöä Ilon voiman -somesivuilla ♡

Seuraa Ilon voimaa Instagramissa.

Seuraa Ilon voimaa Facebookissa.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.