Nyt vähän vauhtia!

Pienenä unohduin haaveilemaan milloin mihinkin, kuten lapsilla usein on tapana. Muistan esimerkiksi loikoilleeni loputtoman tyytyväisenä lattialla tuijotellen keittiön räsymaton raitoja, kun äiti puuhaili vieressä. Kauppamatkan varrelta löytyi aina jotain jännää, jota olisi voinut jäädä ihmettelemään vaikka miten kauaksi aikaa. Koska jokainen kauppareissu ei voi kestää ikuisesti, vanhemmat hoputtivat eteenpäin: nyt vähän vauhtia!

Sääli, sillä juuri tuolloin olin kaikkien parhaiden henkisten oppien mukaisesti läsnä, zen, tässä hetkessä. Mielenrauhaa ei tarvinnut hakea erikseen meditaatiogurulta, retriitiltä tai Balilta.

Nykyään on paljon vaikeampaa pysähtyä ihastelemaan tätä hetkeä, vaikka ne samat jännittävät asiat löytyvät ympäriltä edelleen: ensimmäiset mansikat lähimetsässä. Mustarastaan konsertti pihalla kesäiltana. Auringon lempeä valoläikkä lattiassa. Tiskialtaan yläpuolella värikkäinä leijailevat vaahtokuplat. Niitä ei vaan enää pysähdy niin helposti tutkailemaan. Ei ehdi, on muka tärkeämpää tekemistä.

Nykytutkimuksissa on todettu, että lyhytkin loma rentouttaa. Jo pieni läsnäolon hetki voikin olla kuin miniloma. Ei tarvitse kuin lakata vähäksi aikaa touhuamasta ja keskittyä sen sijaan johonkin kauniiseen.

Mitä kiireisemmäksi oma elämä yltyy, sitä tärkeämpää on olla hötkyilemättä. Keskittyä, tehdä yksi asia kerrallaan, pitää taukoja.

Tauolla voi kyykistyä vaikka maistelemaan niitä mansikoita tai pysähtyä tuijottelemaan taivaalle (pilvet ovat muuten mielenkiintoisia!) tai istahtaa juomaan kupin kahvia puistonpenkille – ja jos ihan hurjaksi heittäytyy, tapahtumasta ei välttämättä tarvitse edes ottaa kuvaa Facebookiin ja Instagramiin. Saa vain olla.

Aina ei tosiaankaan tarvita suureellista rantalomaa luksusresortissa (sitä paitsi lomamatkat ne usein vasta stressaavia ovatkin!)

Kun huomaan itse nykyään olevani se, jonka tekee mieli hoputtaa muita matkan varrelle ihmettelemään unohtuvia (nyt vähän vauhtia hei!), yritän sen sijaan hymyillä, hengitellä ja rauhoittua.

Kun itse ottaa vähän iisimmin, myös maailma ympärillä tuntuu tekevän niin. Aikaa tulee jotenkin kummallisesti lisää. Kiire häviää. Ehkä se oli alun perinkin olemassa vaan oman pään sisällä.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.

Tutustu Leenan palveluihin.

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.