Mikä ihmeen henkisyys?

Vääntäydyin vastoin tapojani aamuvarhaisella jumppaan, koska aamutunti oli helpoin mahduttaa tiiviiseen aikatauluun. Väsytti armottomasti.

– No en mä kyllä pelkästään sulle ala mitään tuntia pitää, jos ei muita tule, kuului ohjaajan hyvän huomenen toivotus. Onneksi paikalle ilmaantui pari muutakin urheaa yksilöä ja tunti saatiin pidettyä.

Paluumatkalla bussissa kaivoin ilmeisesti liian kauan kolikoita kukkarosta, koska kuljettaja ärähti: Siihen tiskille laitat ne rahat! Myös takana olevaa mummoa kuhnailuni tuntui ärsyttävän, koska hän tunki ohitse (teräviä) kyynärpäitä käyttäen ja närkästyneesti puhisten.

Koska olen henkisen kasvun ohjaaja, minulta luonnollisesti kysytään aina välillä, mitä se henkisyys oikein on. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Henkisyys mielletään usein asiaksi, joka ei tavallista ihmistä juuri kosketa. Jotain yksisarvisia varmaan, hörhöilyä, suitsukkeita ja keijupölyä. Tai sitten jotain uskonnollista, pappien juttuja, hohhoijaa. Jotain suurta, epämääräistä ja arjesta irrallaan olevaa joka tapauksessa.

Tietoisku: arjen henkisyys on tosi maanläheistä. Se on vaikkapa sitä, että hymyilee ja toivottaa toisen ihmisen tervetulleeksi: kiva, kun pääsit paikalle! Se on sitä, että neuvoo rasittavaa tumpeloa ystävällisesti tai odottaa kärsivällisesti, että ärsyttävä hidastelija saa lukuisat tavaransa koottua. Se on myös sitä, ettei kiukuttele omaa huonoa tuultaan ympäriinsä, kiilaa jonossa etummaiseksi ja rähise työtään tekevälle asiakaspalvelijalle.

Se on tietoisuutta siitä, että maailmaan mahtuu muitakin kuin minä ja että me kaikki olemme yhtä, arvokkaita ja sitä paitsi samassa veneessä iloinemme ja murheinemme.

Ihan sama, vaikka olisit lukenut Bhagavad Gitan alkukielellä takaperin, osaisit ulkoa tuhat mantraa tai kulkisit enkelinsiivet selässä salviaa heilutellen. Jos henkisyytesi ei näy tässä tavallisessa ihmisarjessa – siinä miten kohtelet itseäsi ja muita, siinä miten joka päivä rakastat, nöyrryt, opit, ymmärrät ja annat anteeksi – se on yhtä tyhjän kanssa.

Henkisyys ei ole isoa, vaikeaa ja abstraktia vaan pientä, yksinkertaista ja konkreettista: Tehkää toisille niin kuin haluaisitte itsellenne tehtävän. Kiitos. Ole hyvä. Annas kun minä autan. Tässä on vapaa paikka, istu siihen.

Paras ja haastavin henkinen harjoitus on ihan tavallinen arki.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.

Tutustu Leenan palveluihin.

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.