Kun päästät irti odotuksista, voit saada paljon enemmän

Palasin juuri Teneriffalta missä vietin kauan odotettua lomaani. Odotetusta lomasta tulikin loma jolla kaikki meni pieleen. Olin ladannut matkaa varten paljon odotuksia, sillä olin menossa sinne itselleni hyvin tärkeän läheisen luokse, kenen näkemistä olin odottanut pitkään. Suunnitelmissa oli, että yhdessä kiertelemme saarta ja yövymme ihanissa paikoissa. Odotin myös kovasti, että pääsen irtaantumaan kaikesta arjen stressistä.

Suunnitelmat eivät menneet niin kuin olin odottanut. Olosuhteista johtuen lähes kaikki meni toisin kuin mitä oli tarkoitus. Vietin lomani lähinnä yksin, jouduin päivittäin vaihtamaan majapaikkaa ja lisäksi sairastuin. Stressaavia tilanteita tuli eteen enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Voisi sanoa, että unelmien lomasta oli tulossa painajaisten loma. Olin tilanteessa missä minun oli päästettävä irti omista odotuksistani ja hyväksyttävä tilanne niin kuin se oli.

Kun pystyin hyväksymään asiat niin kuin ne olivat, alkoi kaikki sujumaan paljon paremmin ja matkasta tuli kaikin puolin miellyttävämpi ja jopa omalla tavallaan paljon rikkaampi kuin odotuksissani. Hassua kyllä, voisi sanoa, että oli jopa parempi etteivät asiat menneet kuten olin halunnut ja että asiat menivät odottamattomalla tavalla pieleen.

Kun olin avoin asioille ja asennoiduin uudella tavalla, hyviä asioita alkoi tulemaan luokseni. Huomasin, että aurinkoiset päivät piristivät mieltäni jo itsessään eivätkä kauniit maisematkaan jättäneet kovasti valittamisen varaa. Olin lähellä jäädä tuosta kaikesta paitsi, mutta tein päätöksen toimia toisin ja se kannatti. Jouduin päästämään irti siitä mitä olin lomalta odottanut ja ottamaan vastaan sen mitä tällä matkalla oli minulle tarjottavana.

Nyt kotiin palattuani tunnen älyttömän suurta kiitollisuutta kaikesta kokemastani. Olen viime aikoina toivonut, että pystyisin olemaan enemmän läsnä hetkessä ja todella nauttimaan niistä pienistäkin asioista arjessa. Nyt huomaan, että tämä matka opetti minulle juuri sitä. Tämä oli minulle ennenkaikkea oppimismatka.

Opin sen, että välillä voi olla parempi, etteivät asiat mene niin kuin olet itse toivonut. Aina ei itsekään tiedä, mikä on lopulta hyvä asia. Yksin olemiseni pakotti minut olemaan eri tavalla läsnä ja kiinnitin eri tavalla huomiota ympäristööni. Pääsin moniin erikoisiin paikkoihin yöpymään, missä kohtasin omalaatuisia ja ihania ihmisiä. En olisi kohdannut heitä ilman, että suunnitelmat olisivat menneet pilalle.

Jouduin ulos omalta mukavuusalueeltani moneen kertaan ja se on lopulta aina hyvä asia. Silloin yleensä oppii aina jotain uutta itsestään ja niin kävi myös nyt. Jouduin kohtaamaan itsessäni asioita mitä olin halunnut paeta. Näin taas selkeästi mitkä asiat ovat itselleni tärkeitä ja merkittäviä. Näistä asioista on hyvä saada aina ajoittain muistutuksia, koska helposti arjessa ne unohtuvat.

Palaan aina samaan lopputulokseen kun mietin elämääni. Elämä on loppuun asti oppimista. Meistä ei ikinä tule valmiita ja se on asia minkä hyväksyminen helpottaa elämistä paljon. Kun pystyy päästämään irti omista odotuksistaan, voi lopulta saada paljon enemmän. Omat odotukset oikeastaan vain rajoittavat elämää.

Elämä yllättää aina eikä sitä kukaan voi täysin suunnitella. Onkin taitolaji, että pystyy elämään avoimemmin ja vastaanottavammin ilman liiallista suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta. Ilman valmista käsikirjoitusta.

Tokihan suunnitelmia ja tavoitteita pitää olla joita kohti elämässä kulkea, mutta niiden ei pidä olla elämää liikaa rajoittavia. Jos kuvittelee, että pitää elää vain tietyllä tavalla eikä jätä muutoksille varaa, tulee pettymään kovasti. Silloin voi myös jäädä paitsi jostain upeasta, mitä ei olisi edes osannut odottaa. Tämä matka muistutti itselleni sitä, että on hyvä jättää tilaa myös pelkälle olemiselle ja välillä heittäytyä tuntemattomaan. Aina välillä on hyvä tehdä asioita täysin uudella ja odottamattomalla tavalla.

Nykyään elämme niin tavoitekeskeistä elämää, että tälläinen avoimuus ja heittäytyminen ovat harvinaista. Helposti elämme suorittavalla tavalla arkeamme ja toistamme samoja asioita päivästä toiseen. Silloin on vaikea ottaa vastaan uusia asioita. Meillä saattaa olla suuria unelmia, mutta emme näe, että ne saattavat tulla luoksemme juuri silloin kun päästämme hetkeksi irti. Kun heittäydymme elämän virtaan ja tuntemattomaan. Voi olla, että juuri siellä on se mitä olemme odottaneet.

Mitäpä jos siis päästäisit hetkeksi irti siitä mitä olet tottunut tekemään ja katsoisit mitä tapahtuu. Kokeile jotain täysin uutta ja vierasta. Ole hetken aikaa luova ja huoleton sekä päästä irti ajatuksesta, että kaiken pitäisi aina johtaa johonkin järkevään. Heittäydy kerrankin hetkeen ja anna sen johdattaa sinua. Tuskin tulet pettymään, korkeintaan opit itsestäsi jotain uutta.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.