Tunnetko omat oppiläksysi?

Meitä viedään koko ajan eteenpäin. Elämä ja samalla me sen pyörteissä uudistumme koko ajan. Saamme mahdollisuuden omaksua uutta tietoa ja oppia alkulähteestä sillä vauhdilla kun olemme valmiit ottamaan vastaan.

Elämästä tulee entistä upeampi seikkailu, kun tutustuu omiin oppiläksyihinsä, käärii hihansa ja ryhtyy toimiin eli kehittämään omaa sieluaan oppiläksyjen avulla. Sinun tosiolevaisuutesi eli sielusi on tästä riemuissaan, sillä se on tullut tänne juurikin kehittymään ja oppimaan ihmisyyden kautta tarvittavia asioita.

Oppiläksyjen ymmärrys todellakin tuo elämään aivan uudenlaisen syvyyden ja seikkailun tunnun, koska yksi koko tämän ihmiselon isoin tarkoitus on oppia. Meillä on useampia, eri tasoisia oppiläksyjä.

Niitä tuodaan eteemme osissa ja ne täytyy oppia tietyssä järjestyksessä, aivan kuten koulussakin. Ei voi oppia lukemaan, jos ei ensin opi kirjaimia. Eikä voi oppia vieraita kieliä, ellei opi ensin lukemaan ja kirjoittamaan omaa kieltään. Yksi osio kerrallaan siis.

Oppiläksyt opitaan usein kantapään kautta. Ikävä olo sinussa on kuin terävä tikku, jolla ihoasi tökitään, jotta olosi olisi epämukava ja alkaisit tehdä jotakin asian eteen.

Otan konkreettisen esimerkin: Sinulla on tapana myöhästellä. Ehkäpä vuosia et juuri edes noteeraa ikävää tapaasi, kunnes joku läheisesi sinulle asiasta huomauttaa. Tuo on se ikävä tikun tökkäys, olosi on epämukava. Nyt olet tiedostanut oppiläksysi ensimmäistä kertaa. Todennäköisesti mikään ei kuitenkaan vielä muutu. Jatkat tapaasi, mutta yrität tosissasi ja koet aina vain suurempaa harmitusta, jos silti myöhästelet.

Lupaat itsellesi ja muille, että tämä saa loppua. Epämukava olo kasvaa jokaisen myöhästymisen myötä kunnes taas kerran teet sen ja joudut oikeasti vaikeuksiin. Läheisesi pahoittaa mielensä todella tai myöhästyt nolosti jostakin todella tärkeästä tapaamisesta. Kun tökkimistä on tullut tarpeeksi, olet vihdoin valmis. Alat tutkailla miksi teet niin. Mikä saa sinut toimimaan vastoin omaa tahtoasi tässä asiassa.

Löydät ehkä jotakin syvempää. Huomaat, että olet saamaton joissain asioissa, etkä saa aikaiseksi lähteä ajoissa. Tai huomaat, että itseasiassa sovit tapaamisia, joista et halua pitää kiinni, vain koska et kehtaa sanoa ei.

Kun saat kiinni perimmäisestä syystä, voit aloittaa prosessin kohti eheytymistä tuon oppiläksyn tiimoilta. Aikaa voi mennä kuukausista vuosiin, riippuen oppiläksystä. Yleensä eteneminen on yksi askel eteen, kaksi taakse -tyyppistä.

Tosin henkisellä polulla ollessasi voit kokea nopeitakin pyrähdyksiä oppiläksyissä, ja vuosien sijaan eheytymiseen meneekin lyhyempiä hetkiä. Korkeavärähteiset energiat kuljettavat sinua yhä nopeammin seuraavalle etapille ja nautit matkasta.

Oppiläksyt ilmenevät paitsi omien toimintatapojen, myös reaktioittesi kautta. Jos jokin asia saa sinut tunnekuohun valtaan, siihen liittyy yleensä vahvasti oppiläksy. Myös toistuvat teemat ja esimerkiksi ongelmat ihmissuhteissa ovat niitä isoimpia oppiläksyjä.

Omien synkkien nurkkien tonkiminen voi olla todellinen seikkailu ja riemastuttavaankin.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.