Opi kuuntelemaan sielusi puhetta

Intuitio. Sydämen ääni. Sielun puhe. Korkeampi minä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sitten on vielä järjenkin ääni. Kirjoitan paljon intuition kuuntelusta ja käytän kaikkia noita edellisiä termejä. Ajattelinkin hiukan selkeyttää näitä.

Intuitio, sielun puhe ja korkeampi minä ovat mielestäni kaikki samaa asiaa. Tutuin terminä lienee intuitio, mutta minulle rakkain on sielun puhe.

Sydämen ääni on hieman kyseenalainen lause käyttää, sillä siitä voi tulla mielleyhtymä järjen ja tunteen taistosta ja siitä, että päätöksiä tehdessä toiset tekevät ne järjellä ja toiset tunteella. Sydämen ääni tarkoittaa myös monelle juurikin tunteita.

Kumpikaan ei nimittäin ole se oikea tapa tehdä päätöksiä, ei sen enempää järki kuin tunteetkaan. Tai tavallaan on, sillä mitä teetkin, teet juuri oikein, harha-askelia ei ole. Mutta sielun kuuntelu asettaa sinut vahvimmin juuri sinne, minne kuulutkin ja saat elää elämääsi sen täydellä potentiaalilla. 

Järjen ratkaisut perustuvat yleensä menneeseen eli opittuun tietoon, hyvin usein pelkoon ja kontrolliin. Järki on toki oiva apuväline monessa arjen päätöksessä, vaikkapa sähkösopimus nyt vain on helpompi tehdä järjellä kuin sielulla.

Sydämen ratkaisut ovat yhtä häilyviä kuin itse tunteetkin, siinä vaiheessa kun olet ratkaisusi tunteella tehnyt, tunne saattaakin olla jo eri ja ratkaisukin ontuva tilanteeseen.

Intuition kuuntelu ei ole tunteiden kuuntelua, vaan sielun. Intuition ratkaisut ovat sielusi puhetta, korkeamman minäsi tietoa siitä, mikä on parasta sinulle ja elämällesi, silloinkin, kun mieli ei tiedä mihin suuntaan lähteä.

Elämän polkujen risteyskohdissa oikeat päätökset tulevat sielusi kautta. Ne ovat myös niitä, jotka voivat äkkiseltään tuntua eniten rohkeutta vaativilta ja näyttäytyä ulkopuolisille joskus hurjina tai vaikeasti ymmärrettävinä.

Samalla niissä kuitenkin on hyvin usein rauha ja tyyneys, jonkinlainen selkeys siitä, että asiat menevät oikeaa rataa.

Sielun puheen perusteella tehdyt ratkaisut ”tuntuvat” (mutta eivät ole tunne) oikeilta. Sen ääni on selkeä sisälläsi, kuin majakan valo myrkyn keskellä. Tasainen, lempeä, tyyni. Aallot eli tunteet vellottavat ja lyövät suolavettä silmiin, järki on kuin yön pimeys joka määrää auktoritaarisella otteellaan jämäkkänä asioiden laitaa, mutta kaiken sen keskellä yrittäessäsi pysyä pinnalla näet selkeän, tyynen, alati loistava valon, sielusi puheen.

Sielun kuuntelu vaatii luottamusta siihen, että on olemassa jotakin fyysisyyttä suurempaa, jotakin paljon vakaampaa kuin järki. Ymmärrystä siitä, että järki on oiva työkalu toimia fyysisessä ulottuvuudessa, mutta ei sen enempää, työkalu. Sielun äänen kuuntelu vaatii heittäytymistä tuntemattomaan, sillä sielun kautta tehdyt ratkaisut voivat toisinaan juurikin tuntua järjen vastaisilta.

Mutta jos joku on tässä maailmassa varmaa, niin se, että sieluusi voit luottaa, sillä sinä olet sielusi. Sinä kyllä tiedät, kaiken sen hälyn alla. Totuus piilee sielun tasolla. Olet alati täydessä johdatuksessa silloin, kun elät totuudellisena sielullesi. Silloin sinun on hyvä olla.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.