Ohikiitävä hetki

Katso tarkkaan ympärillesi.

Kaikki mitä näet, tulee katoamaan. Kaikki mitä me koetaan fyysisyydessä on vain hetken tässä. ”Mikään ei kestä ikuisesti” on samalla kouraisevin ja lohduttavin oivallus. Kaikki on ohikiitävää, oli se sitten kipeää tai kaunista.

Vaikka sielut jatkavat ja rakkaus ON, mikään tässä tarinassa ei tule olemaan täällä ikuisesti. Ei sen enempää meidän kehot kuin mikään mikä meidät ympäröi. Meidän muistomme kulkevat eteenpäin muutaman sukupolven, mutta sukupolvi sukupolvelta me jäämme unholaan. Kunnes jonain päivänä kaikki, mitä me ihmisinä olemme luoneet, tulee katoamaan. Rakennukset murenee maahan, maamerkit häviää tuuleen. Viimeinen kukka kuihtuu, vedet kuivuu. Tulee päivä, jona aurinkokin sammuu.

Kukaan ei ole enää jatkamassa tätä tarinaa. Kukaan ei ole kertomassa tätä tarinaa. Kukaan ei ole kuuntelemassa tätä tarinaa. Mistään, mitä me olemme tehneet, ei jää merkkiäkään. Ja kenties tämä sama sykli on käyty ennenkin. Ties kuinka monta sivilisaatiota on syntynyt ja kuollut avaruuksien äärissä ja tulee syntymään ja kuolemaan tulevaisuudessa. Kutistuuko joskus kaikki takaisin yhteen pisteeseen ja energia ottaa täysin uuden muodon. Jälleen kerran. Kukaan ei tiedä.

Meille vuosi on pitkä aika, mutta miljardit vuodetkaan eivät ole tuossa kokonaisuudessa kuin silmänräpäys. Ja silti – tässä me nyt olemme. Tässä tarinassa. Hengittämässä keuhkot täyteen ilmaa, kokemassa kehoillamme tätä kaikkea. Niin pienen hitusen aikaa, että se saa atomit näyttämään jättiläisiltä.

Yksi nopea henkäys. Hiljaisuus.

Sinä, sellaisena kuin nyt olet, on tässä vain ohikiitävän hetken. Vähemmän. Aivan älytöntä. Ja tätä kuvaa vasten onkin hyvä muistuttaa itselleen kaiken ainutlaatuisuudesta. Älä anna sen valua läpi sormiesi tekemällä mitään, mikä ei kunnioita tätä tarinaa. Älä pelkää. Älä odota. Älä pidä mitään elämässäsi pelosta, että jotakin parempaa ei tulisi tilalle. Tulee. 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.