Kaikki on väliaikaista

Tuo lause sai joskus aikaan synkän pilven ylleni. Se tuntui riipivän raadolliselta. Tuntui äärettömän surulliselta, että joskus kaikki on ohi ja kaikesta tulee luopua.

Nyt tuo lause on lohdullista ja riemukasta samaan aikaan. Se antaa mittasuhteet kaikelle.

Oletko nähnyt niitä videoita, joissa kuvataan maailmankaikkeuden kokoa? Ensin on maapallo, sitten tulee maapalloa isommat planeetat ja jo meidän Aurinkomme kohdalla maapallo on piskuinen, mutta sekin on vasta alkua. Lopulta Auringon vieressä komeilee isoin tunnettu tähti. Eikä sekään lopulta ole mitään verrattuna Linnunrataan – joka sekään ei ole pieni piste kokonaisuudessa.

Samaan tapaan voimme katsoa kokemuksiamme. Tämä kaikki on hyvin väliaikaista. Kaikki mitä tiedät, tulee katoamaan. Ihmiset, luonto, maa jalkojesi alla, taivas ylläsi sellaisena kuin se nyt on. Joskus mitään näistä ei ole tässä muodossaan ja näin on ollut ennenkin.

Siinä tullaankin ainutlaatuisuuteen. Toki olemme ikuisia henkiä, joten sinällään emme koskaan joudu luopumaan tietoisuudesta ja olemisesta, mutta tässä hetkessä, tämän näköistä elämää kun nyt elät, et tule enää koskaan elämään. Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus juuri nyt nauttia täysillä kaikesta. Saat kokea, elää ja tuntea juuri niin vahvasti kuin uskallat.

On tavallaan erikoista, että valitsemme elää näin ainutlaatuisessa kuviossa arki-työ-koti-harrastus-lomamatka-tyyppisesti, mutta toisaalta on kaunista haluta näinkin tavallisia asioita ja löytää onni niistä.

Mutta tärkeää on se, että vaikka ei havittelisi suureellisia, elää niin täysillä kuin voi. Hyvin usein onni tulee juurikin tuosta yksinkertaisesta kuviosta, mutta palasten tulee olla kohdillaan. Työ jota teet, paikka jossa asut, ihmiset joiden kanssa elämäsi jaat, harrastukset joissa vapaa-aikasi vietät, jokaisen niistä tulee kummuta sielusi toiveesta.

Sielusi tulee laulaa kaunista lauluaan niiden asioiden äärellä, joista elämäsi kudelma syntyy. Ne asiat, jotka eivät sinulle elämässäsi resonoi, jotka eivät saa riemun läikähdystä aikaan sisälläsi, niistä kuuluu päästää irti. Sen verran rohkeutta sinusta kyllä löytyy.

Minulle rakkaassa elokuvassa Benjamin Puttonin uskomaton elämä todetaan näin ”Toivon, että elät elämää, josta olet ylpeä. Ja jos et, toivon, että sinussa on voima aloittaa kaikki alusta”.

Kaikista tärkeintä on elää elämää, jonka takana seistä täysin. Elämää, josta olla ylpeä ja joka puhuttelee sielusi kieltä sillä tavalla, ettei sinun siitä luopuessasi tarvitse katua tekemättömiä tekoja, surra kulkemattomia polkuja, sillä kaikki on väliaikaista ja siitä syystä samalla täysin ainutlaatuista.

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.