Henkisyys on tavisten juttu

Henkisyys tarvitsee uuden määritelmän, sillä aiempi ei vastaa sitä todellisuutta, mitä henkisyys on!

Kun sanon sanan henkisyys, se voi tuoda mieleen ennakkoluuloja, jotka eivät pidä paikkaansa. Meedio on rahat vievä huijari, meditaatio on munkkien hommia, jumala liittyy uskontoon, uskonnollisuus on tosikkoa, jooga hippeilyä, spiritualismi hulluille, henkiset yhdistykset ovat vanhojen erikoisten pappojen vetämiä ja niissä luetaan tunkkaisia huonosti painettuja hippilehtiä, henkinen ihminen ei aja karvojaan ja maksaa kivistä, latailee niitä sitten kuun valossa ja pukeutuu hamppuun, tuomitsee kaikki jotka ovat valtavirtaa, ei rokota lapsiaan, käy energihoidoissa hoitaakseen sairauksiaan, palvoo äiti ammaa ja on kaikin puolin harhautunut todellisuudesta.

Mutta ei! Aina löytyy ääri-ihmisiä ja jollekin tosiaan henkisyys voi tarkoittaa jopa yllämainittuja asioita, mutta fakta on tässä: me olemme kaikki henkisiä. Aivan jokainen. Sillä me kaikki olemme sieluja ihmiskehossa.

Ja nyt enemmän kuin koskaan ennen henkisyys on asia, joka alkaa kiinnostaa yhä isompia joukkoja ja siksi henkisyys tarvitsee ympärilleen uudenlaista ajattelutapaa. Minä haluan olla mukana määrittämässä henkisyyden uudelleen ja haluan sinut rakas lukija mukaan. Olen saanut teiltä ihania viestejä, joissa kerrotte, että tekin kaipaatte henkisyyteen uutta näkökulmaa. Viestit ovat ihmisiltä, jotka ovat aivan tavallisia. Sellaisia, joista ei päällepäin uskoisi, että he ovat kiinnostuneita näistä asioista – siis jos ajatellaan vanhaa henkisyyttä ja sitä, että sen tulisi jotenkin näkyä ulospäin.

Teille haluan sanoa, että jos olette auki näille asioille, tuokaa se rohkeasti esiin. Ei tarvitse alkaa tuputtaa kenellekään mitään, mutta se, että tuotte päivänvaloon näin ison osan itsestänne, voi antaa teille jotakin aivan uskomattoman upeaa elämäänne. Kun sinä rohkenet astua esiin, rohkenee se sinun tuttusikin, josta et edes tiennyt, että hänkin” on kiinnostunut henkisyydestä”.

Millainen henkinen ihminen sitten on? Hän voi olla kiinteistövälittäjä, lääkäri, opettaja, joogaohjaaja, kaupankassa, työtön, yrittäjä, homeopaatti, eläkeläinen, muusikko, taitelija, lakimies, nuohooja, poliisi. Hän voi harrastaa mökkeilyä, baareilua, crossfittiä, käsitöitä, ruoanlaittoa, erämatkailua, kirjoittamista, laulamista, elokuvia. Hän voi olla sinkku, naimisissa, leski, lapseton, lapsellinen, mitä vain.

Henkisyys näkyy siinä, että ihminen ymmärtää, että on niin paljon enemmänkin kuin tämä käsinkosketeltava, silmillä näkyvä maailma. Että elämä voi olla niin paljon syvempää, kun alkaa elää sydäntietoisuudesta käsin.

Kaikki kokemukset aukeavat aivan uudella tapaa ja elämästä pyyhkiytyy pois tietynlainen raskaus ja tilalle astuu kepeys. Ihminen alkaa katsoa sisäänsä ja huomaa, että sieltä löytyy kaikki. Hän alkaa kunnioittaa kehoaan, mieltään, sieluaan, kanssaihmisiään. Hän ei pidä kynsin hampain kiinni siitä mikä on ”omaa”, sillä hän tietää, ettei mikään ole omaa, vaan olemme kaikki yhtä. Hän ei syyttele muita yhtään mistään.

Hän alkaa päästää irti tarpeesta olla aina oikeassa, sillä se on vahvasti egon tarve, ei sielun. Hän alkaa elää yhä enemmän sielunsa kuin egonsa kautta. Kokemus kokemukselta, oppiläksy oppiläksyltä, oivallus oivallukselta hän riisuu pois egoaan ja siirtyy elämään sielunsa kautta. Se värittää hänen elämänsä aivan uudenlaisin sävyin, kirkkaammaksi, kauniimmaksi.

Kun ihminen löytää henkisyyden, jokin ikiaikainen syttyy jälleen hänen sydäntilassaan. Hän rakastuu elämäänsä ja maailmaan. Hän kuulostelee sydäntietoisuudellaan sitä, mikä on hänelle hyväksi, mikä ei. Hän ei halua välttämättä enää osallistua juoruiluun, uhriutumiseen ja vastoinkäymisistä puhumiseen. Hän alkaa elää niin kuten hänestä tuntuu parhaimmalta riippumatta siitä, miltä se ulospäin näyttää. Hän voi joutua kokoamaan itsensä takasin ehjäksi hyvin pienistäkin sirpaleista, mutta sen saavutettuaan hän on ehjempi kuin koskaan.

Ihminen alkaa löytää tiensä takaisin kotiin. Se valo, jota uskonnoissa kutsutaan jumalaksi, henkisyydessä maailmankaikkeudeksi, mutta yhtäkaikki, se valo alkaa loistaa hänen sisällään.

Ja mitä pidemmälle hän tätä polkua kulkee, sitä suuremmin tuo valo valaisee. Ihminen löytää tasapainon fyysisen maailman, kehonsa, mielensä, sielunsa ja aineettoman maailman kanssa. Hän tuntee syvää kiitollisuutta kaikkea kohtaan. Hänen lävitseen valuu valo, rakkaus ja rauha loputtomana virtana. Häntä ohjaa vahva sisäinen ääni, jonka viisaus pitää sisällään kaiken maailman tiedon.

Hän ei etsi onneaan enää ulkoa, sillä hän tietää nyt sen löytyvän sisältä.

Ja tätä on henkisyys. Ei hippeilyä, ei hurahtamista, vaan valoa ja läsnäoloa omassa elämässä.  Aitoa elämää, ilman kuoria.

Henkisyys on ihan tavisjuttu <3

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.