Erityisherkkä, sinun ei tarvitse piiloutua

Erityisherkka sinun ei tarvitse piiloutua

 

Tunnetko sinäkin maailman ihollasi, muiden tunteet sydämessäsi? Koetko sinäkin välillä uupumusta ihmismassojen keskellä ja keveyttä löytäessäsi itsesi yksin, omasta rauhasta? Onko sinunkin välillä vaikea hahmottaa mihin omat tunteesi päättyvät ja mistä toisten tunteet alkavat?

Herkkyys avaa meille maailmoja, mutta se voi olla myös raskasta, kuluttavaa ja väsyttävää. Erityisherkkyys voi saada meidät pakenemaan maailmasta, koska tuntuu ettei vain yksinkertaisesti jaksa. Herkkyyden ei silti tarvitse olla väsyttävää, eikä meidän tarvitse paeta voidaksemme olla täydesti läsnä itsessämme.

Me jokainen olemme herkkiä, tietoisia ja tuntevia olentoja, moni meistä on vain oppinut sulkemaan tuon puolen itsestään pois. Toiset taas tuntevat ja kokevat kaiken täydesti, jatkuvasti ja syvällisesti. Niinkin voimakkaasti, että toisinaan voi löytää itsensä toivomasta, ettei tuntisi mitään.

Herkkyys on kuitenkin voimavara, eikä se tarkoita sitä, että tarvitsisi sulkea itsensä tunteilta tai pois maailmalta. Kasvava, huomiota vaativa herkkyys pyytää meitä ennen kaikkea pysähtymään itsemme äärelle, se on hälytyskello, joka pyytää meitä oppimaan tuntemaan itsemme kokonaisuutena.

Elämme maailmassa, jossa herkkyyttä on piiloteltu, syrjitty ja painettu alas. Maailmassa, jossa herkkyydelle ei ole annettu tilaa, jossa herkkyyteen ei ole sukellettu, vaan se on nuoresta iästä saakka pyritty sulkemaan pois.

Herkkyyden sulkeminen, sen alas painaminen ja sivuuttaminen sulkee osan itsestämme pois. Herkkyyden huomioimatta jättäminen on kuin luopuisi kuulo- tai näköaistista.

Kuten kuulo- ja näköaistia, myös herkkyyttä tulisi harjoitella, oppia ymmärtämään ja hallitsemaan. Herkkänä ihmisenä on ensisijaisen tärkeää ymmärtää itseään ja sitä, miten toimii kokonaisuutena.

Herkkyys ei ole mitään huonoa, päinvastoin, se on upea kyky elää kokonaisvaltaisesti tässä maailmassa. Se on apu, tuki ja turva meille elämämme aikana. Herkkyyttä tulisi juhlistaa, sitä tietoisuutta, joka herkkyyden kautta kumpuaa, tulisi hyödyntää jokainen päivä.

Herkkyys vaatii aikaa ja ymmärrystä, itsensä ääreen pysähtymistä ja oman kokonaisuutensa ja energiansa näkemistä – itseensä tutustumista. Mitä paremmin ymmärrämme, miten me toimimme, sitä helpommin pystymme elämään herkkinä, tuntevina ja voimakkaina olentoina maailmassa. (Jos kaipaat apua oman itsesi, kokonaisuutesi ja energiasi ymmärtämiseen kurkkaa tänne.)

Herkkyys on supervoima, jota saa käyttää. Kuten muutkin supervoimat, se voi kääntyä meitä vastaan, jos emme sitä täysin ymmärrä. Herkkyys voi tuntua ylivoimaiselta ja saada meidät pienemään ja piiloutumaan, koska se jättää aistimme niin raa’aksi.

Sinun, sinun herkän ihmelapsen, ei kuitenkaan koskaan tarvitse piiloutua tai pienentää itseäsi. Mitä enemmän olemme läsnä itsessämme ja omassa voimassamme, sitä vähemmän mikään ulkopuolinen pääsee meitä horjuttamaan.

Otathan siis aikaa tutustuaksesi itseesi, sukella omaan herkkyyteesi ja luo siitä itsellesi voimavara. Löydä oma keskuksesi ja toimi siitä käsin, vapaana, voimakkaana ja säkenöivänä – täydesti omaa itseäsi kuunnellen ja kunnioittaen.

Rakkaudella,
Ida

Lue myös: Näin suojaat energiaasi ja pysyt omassa voimassasi

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.