Toisen totuuteen vaikuttaminen on iso energiasyöppö

Kulunut viikko on ollut totuuksien hyväksymisen viikko meille monelle. Kun kaksi hyvin erilaista totuutta kohtaa, miten kuluttavaa onkaan vääntö, joka siitä syntyy. Olen saanut seurata tätä niin omassa elämässä kuin kollektiivisesti esimerkiksi aborttilain yhteydessä. Aiemmin laajempaa vastakkainasettelua toivat esimerkiksi eduskuntavaalit ja politiikka ylipäätään.

Mitä enemmän energioille avautuu, sitä konkreettisemmin ne kehossaan tuntee. Ja siksi on helppo nähdä, miten  äärettömän energiaa vievää on yrittää tuoda omaa kantaansa esille paikassa, jossa sille ei ole tilaa. Omaa totuutta saa jakaa, omaa valoa saa jakaa, mutta sitä ei voi pakottaa tai tuupata paikkoihin, joissa sillä ei ole resonanssia. Jälleen upea esimerkki siitä, että ainut tapa muutokseen on pysyä omassa voimassaan ja antaa omien värähtelyiden kutsua puoleensa ne, jotka tuon kutsun kuulevat.

Toisen totuuden vääntäminen omaksi on äärettömän kuluttavaa. Ajattele esimerkiksi somessa vastapuolien keskustelua –  silloinkin, kun se tapahtuu edes jollain tasolla kypsästi, puhumattakaan muista tavoista, se on uuvuttavaa. Ja jollain tapaa koukuttavaakin.

Silloin, kun ei ole täydessä voimassa ja linjassa, voi huomata käyvänsä päänsisäistä dialogia siitä, miten saa toisen vakuutettua omien näkemysten kannalle.  Tämä on varmasti persoonakysymys, mutta myös indikaattorina sille, miten pitkällä on matkalla itseensä. Kuinka paljon toisten ihmisten totuus sinuun vaikuttaa ja paljonko annat ulkopuolelle valtaa sisäisen rauhasi suhteen.

Toisen totuuden muuttaminen on kuin kaataisi kaivosta vettä ämpäriin, jossa on reikä. Saat huhkia hiki hatussa niin kauan kuin ikinä vaan lystäät ja silti sinulle ei lopulta jää käteen kuin tyhjä kaivo ja uupumus. Mikään muu ei muutu kuin se, että hetkellisesti annat näin energiaasi pois ja unohdat omat rajasi.

Jos joku horjuttaa sisäistä rauhaasi omalla totuudellaan, kiitä tästä mahdollisuudesta nähdä, miten sinun on tarpeen vahvistaa itseäsi tässä asiassa. Saat mahdollisuuden päästää irti tarpeesta muuttaa toisen totuutta ja tuot jälleen itseäsi kohti syvempää vapautta. Samalla myös nouset värähtelyissäsi korkeammalle, sillä matalaa energiaa on kaikki se, mikä ei kumpua valosta ja rakkaudesta.

Jos vastakkainasettelu horjuttaa, muista seuraava mantra:

Muut eivät ole vastuullani, ei muutettavissani, ei kannateltavissani, ei vaikutettavissani. Annan muiden olla mitä ovat. Vapautan itseni tarpeesta vaikuttaa muiden polkuun. 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.