Pidä ilon huoneen ovi auki

Ajattele, että olisi kaksi huonetta joissa molemmissa olisi ihmisiä. Toinen olisi huolen huone, toinen ilon huone.

Viettäisit molemmissa huoneissa päivän erillisinä päivinä. Toisessa surkuteltaisiin, harmiteltaisiin, ahdistuttaisiin, juoruiltaisiin ja vellottaisiin ikävissä tunteissa kykenemättä katsomaan tarkemmin niiden tarkoitusta. Kuuntelisit heidän keskusteluja ja osallistuisit itsekin.

Toisessa huoneessa vallitsisi mieletön ilo, rakkaus, kiitollisuus, naurun remakka ja välittömyys. Viettäisit siellä päivän nauraen, vitsaillen, kuunnellen ja sanoen voimaannuttavia sanoja.

Loppuillaksi menisit yksin kotiin niiden tuntemuksien kanssa, joita sait mukaa visiitilläsi. Millainen mieliala sinulla olisi näiden huoneissa vietettyjen hetkien jälkeen? Kenties hyvikin toisistaan eriävät olotilat.

Tämä ajatusleikki koskee ennen kaikkea mieltäsi. Kumpaa huonetta mielesi edustaa, millaista dialogia joudut kuuntelemaan pääsi sisällä? Kummassa huoneessa vietät päiväsi?

Todennäköisesi mielesi on sekoitus molempia huoneita, mutta navigoit huoneiden välillä tiedostamatta. Ajatukset kuljettavat sinua valtoimenaan huoneiden välillä.

Oman mielen sisäksi huonevertaus toimii muuhunkin. Millaisia uutisia valitset lukea, millaisia ohjelmia katsot televisiosta, miltä sosiaalinen mediasi näyttää. Ole tarkka millaisia uutisia klikkailet ja hajamielisesti luet. Onko ne tehty huomionhaun ja juoruilun, taivastelun ja kauhun kautta, vai halutaanko niillä parempaa huomista. Uutisia toki voi seutata, mutta älä imuroi feediisi kaikkia maailman murheita.

Pidä huoli myös millaisia ohjelmia seuraat. Kohottavatko ne värähtelyitäsi? Entä mitä teet vapaa-ajallasi, onko siellä jotakin mitä teet siitä huolimatta, ettei olosi ole sen jälkeen hyvä? Mitä puhut ystäviesi ja läheistesi kanssa? Voisitteko tuoda enemmän iloa ja kirkkautta keskusteluihinne, voisivatko ne voimauttaa molempia enemmän?

Kollektiivinen mielialakin vaikuttaa. Mitä useampi ihminen on onnellinen ja tyytyväinen sisältä käsin, sitä korkeampaa värähtelyä se alue värähtelee. Voit omalta osaltasi olla nostamassa kotisi ja lähialueesi energioita värähtelemällä valoa ja iloa. Mitä useampi meistä toimii ilosta käsin, sitä paremmaksi maailma muuttuu.

Jos siis kaipaat energeettistä puhdistusta ympärilläsi, vietä aikaa ilon huoneessa.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 kommenttia

  1. Hei. Miten vahvistaa tuota ilon huonetta?
    Kävelen työmatkat ja silloin kun menen yksin niin se on sellaista luppoaikaa jolloin ajatukset alkavat pyöriä, käyn sisäisiä dialogeja joita ei oikeasti ole käyty jne ja monesti aihe on negatiivissävytteinen.

    Mitä uutta valoisaa ajateltavaa vanhojen tilalle?

    1. Mielen uudelleen ohjelmointi on treeniä siinä missä kehonkin. Se vaatii varsinkin alkuun ihan kunnon työtä ja kurinalaisuutta. Ensimmäinen askel on tuo, että ylipäätään tiedostaa sen, että pyörittää negatiivista kelaa mielessään. Seuraava askel on saada itsensä kiinni aina kun ajattelee jotakin negatiivista turhaa ja korvata se valoisalla ajatuksella. Jokaisella on omat asiat, jotka tuovat iloa, mutta kiitollisuus on aina hyvä alku. Listaa mielessäsi kiitollisuuden aiheita. https://naiseudenvoima.com/kiitollisuudella-voima-muuttaa-elamasi/

      Ja ehdottomasti suosittelen Eckhart Tollen klassikkoteosta Läsnäolon voima. Se voisi avata sinulle paljonkin asioita <3