Oot vaan oma ittes

Olin aiemmin kova jännittämään, joten hyväntahtoinen kehotus olla oma itsensä uusissa ja hermostuttavissa tilanteissa ehti tulla tutuksi hyvää tarkoittavien sukulaisten ja kavereiden suusta. Aiemmin se sai lähinnä repeämään huutonauruun, nykyään se herättää enää lievää hilpeyttä.

“Oot vaan oma ittes!” ”Otat kato ihan iisisti!” No mutta kiitos vinkistä! Enpä olisi itse tullut ajatelleeksi.

Ei sillä, ettei ohje olisi hyvä, sehän on suorastaan loistava. Jos sitä pystyisi noudattamaan, muuta ei oikeastaan tarvitsisi tehdäkään. Ongelmana on, että toteutus joskus tökkii, niin minulla kuin suurimmalla osalla muutakin ihmiskuntaa.

Omaksi itsekseen tuleminen onkin usein elämänmittainen matka. Se on myös tärkeä henkisen kasvun tavoite. Moni menetelmä tähtää lopulta yhteen ja samaan päämäärään: että ihminen antautuisi ja antaisi egon ja pelon rakentamien suojamuurien murtua. Hyväksyisi itsensä sellaisena kuin on juuri nyt, säteilisi häpeilemättä kaunista valoaan.

Jos jokainen olisi rennosti ja rohkeasti oma itsensä, meidän ei koskaan tarvitsisi peitellä pelkoamme hyökkäämällä tai piikittelemällä eikä epävarmuuttamme tiuskimalla ja komentelemalla. Meidän ei tarvitsisi niin vimmatusti yrittää sopeutua joukkoon tai olla aina pikkuisen muita parempia. Uskaltaisimme olla aitoja ja haavoittuvaisia turhia miettimättä.

Lapsena me uskalsimme. Räkä valui nenästä, vaatteet olivat tahraiset, sukat makkaralla ja tukka takussa, mutta ei se menoa haitannut. Lapsina tanssimme häpeilemättä nakupelleinä olohuoneessa musiikin tahdissa ja nauroimme täyttä kurkkua.

Uskallan veikata, että aikuiset harrastavat samaa huomattavasti harvemmin. Olemme opetelleet kelpaamaan ja pärjäämään, torjumaan osia itsestämme ja korostamaan toisia – niitä, joista palkitaan ja jotka tekevät meistä hyväksyttäviä, suosittuja ja menestyviä. Olemme niin kiivaasti opetellet olemaan jotain muuta, että tuskin enää edes muistamme, keitä oikeasti olemme.

Siksi ne hetket, jolloin uskallamme olla oma itsemme, ovat kullanarvoisia. Ne muistuttavat meitä vapaudesta: siitä, millaista on, kun ei tarvitse varoa sanojaan tai vetää vatsaa sisään, ei tsempata, hermoilla tai miellyttää. Siitä, miltä tuntuu kun kaikki on hyvin ja olemme turvassa.

Silloin olemme kaikkein ihanimpia.

Intuitiivisissa tulkinnoissani saan kerta toisensa jälkeen nähdä, että suojakuorien alta ei koskaan paljastu mitään pahaa (vaikka sitä tulkintaan tulevat joskus pelkäävät), vaan jotain hengästyttävän kaunista: sinä itse, maailmankaikkeuden upein olento.

Sitä kohti kannattaa tehdä matkaa kärsivällisesti, askel kerrallaan – vaikka siihen sitten menisi koko elämä.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.

Tutustu Leenan palveluihin.

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.