Tämän hetken arvo

Tee hetkeksi matka ajatuksin siihen hetkeen, kun olet täältä lähdössä. Voimia ei enää ole, sitä häilyy rajamailla, tämän ja toisen maailman välillä.
Jalat eivät enää kanna, ruoka ei maita, ei ole enää merkitystä sillä, sataako vai paistaako, onko yö vai päivä, onko hiukset harjattu vai ei. Maailmasi on kutistunut yhteen huoneeseen ja vuoteeseen. Aivan kaikki on tehty viimeisen kerran samaan tapaan kuin teit joskus vuosia ensimmäistä kertaa.

Ei tule enää yhtään maanantaita, ei toista lauantaita.

Ei mahdollisuutta nauraa vedet silmissä, ei itkeä sydänsuruja.

Ei nähdä maailmaa, eikä sen enempää avata kotiovea.

Ei käydä nukkumaan rakkaimpien viereen, vaihtaa päivän kuulumisia ystävän kera.

Ei istua saunan lauteille, pulahtaa viileään veteen.

Ei valvoa aamuun keskustellen, nähdä vuodenaikojen vaihtumista.

Ei kuljettaa sormea pitkin rakkaan selkää, purra lempeästi huulta.

Ei lukea jännittävää kirjaa, maistaa herkullisinta illallista.

Ei tanssia, humaltua viinistä, ihastua, rakastua, haluta.

Kaikki mikä on tehty ja sanottu on takana, uusia mahdollisuuksia ei enää tule.

Mitä jos tuossa hetkessä tapahtuisi jotakin maagista ja silmäniskusta siirtyisit aikaan, jossa olit kukkeimmillasi, vahvimmin voimassasi?

Kuvittele, että nousisit sängystä ylös varmin jaloin. Avaisit ulko-oven ja vetäisit syvään henkeä raittiissa ilmassa.  Katsoisit maisemaa, josta jo luulit luopuneensa.

Mitä tekisit, jos saisit takaisin aivan kaiken sen, jonka olit jo jättämässä? Miltä tuntuisi kun kipeä keho olisi yhtäkkiä taas täynnä elinvoimaa? Jos olisit vapaa tekemään jälleen ihan mitä haluat. Millaisella voimalla syöksyisit elämää kohden?

Sinulla on tuo mahdollisuus tässä ja nyt joka ikinen päivä. Olet vapaa tekemään ja kokemaan sillä syvyydellä, jolla itse päätät. Tulee päivä, kun olet tilanteessa, josta tämä ajatusmatka alkoi.

Se kokonaisuus, joka elämän osasista muodostuu, on mittaamattoman arvokas lahja. 
Älä katsele miten elämä lipuu ohitse, sillä joskus antaisit mitä vain saadaksesi sen mikä nyt eteesi on laskettu – koko maailma ulottuvillasi. Muista tämän hetken arvo, sillä vaikka olet tottunut siihen, että yhden hetken jälkeen tulee seuraava, joskus se tämän kehollisen tarinan osalta päättyy.

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.