Tämä Hetki, on Tässä!

Toistuvasti kuulen ihmisten puhuvan, eletään hetkessä. Annetaan elämän viedä. Kellutaan ja nautitaan siitä, mitä elämä milläkin hetkellä eteen tuo. Heittäydytään! Tartutaan tilaisuuteen.

Mutta mitä tämä kaikki konkreettisesti tarkoittaa? Elä hetkessä!

Itse olen harjoitellut tätä useamman vuoden ja joka päivä havahdun enemmän ja enemmän ymmärtämään, mitä tämä todella tarkoittaa.

Elämästä nauttiminen, tavoitteiden eteen tekeminen. Itse elämä!

Matka ei ole helppo ja välillä on elettävä epämielyttäviä ja vaikeitakin hetkiä. Hyväksyttävä vastoinkäymisiä. Kumminkin ottamalla jokaisen hetken vastaan, sellaisena kuin se tulee, on vastoinkäymisetkin helpompi elää.

Lyhyesti sanottuna, nauti joka hetkestä. Kun pidät silmät auki, katsele värejä, muotoja, eteesi tulevia esineitä, ihmisiä, kasvoja. Silmät kiinni, käytä muita aisteja, haju, tunto, maku.

Kosketa pintoja, materiaaleja, ihmistä. Silitä, helli, päästä lähelle.
Maistele makuja, pidätä makupalaa hetki suussa, ennen kuin nielaiset.

Tunne ja aisti.
Haista ja tuoksuta, tunnustele.
Tunne!

Huomaat kuinka värit alkavat näyttää kirkkaammilta, maut maistuvammilta, kosketus aidommalta. Kipu todellisemmalta. Kuullostele miltä mikäkin tuntuu sinulle, se mikä tuntuu hyvältä. Pidä se!

Ja se mikä satuttaa, ahdistaa, turruttaa. Päästä irti!

Voit elää ihmeellisen ja ihanan elämän, kuuntelemalla itseäsi, kertomalla muille haluistasi, tunteistasi, haaveistasi.
Voit jäädä myös pelkoon, huonoon suhteeseen, väsyttävään työhön tyytymällä.
Joten kerro avoimesti oma totuutesi. Joskus toisiin sattuu sinun päätöksesi, hyväksy se! Et voi elää toisen puolesta loputtomiin, oma elämäsi jää silloin elämättä. Mahdollisesti toista loukkaa päätöksesi lähteä erisuuntaan, mutta enemmän se loukkaa jos et kerro. Tyhjät, sanomattomat sanat on kipeimpiä, kysymysmerkit jättävät tyhjään tilaan. Ole rehellinen ensin itsellesi, tiedosta ja kerro tunteesi, ota riski. Mitä voit menettää? Muuta kuin tärkeän ihmisen, jota loukkaa epätietoisuus, rehellisyyden puute.

 

Sinä valitset!

 

Anna asioiden olla yksinkertaisempia, totuuden mukaisia.
Rakasta – Ei rakasta! Halua – ei halua!
Luota!

Kuinka uskaltaa hypätä tuntemattomaan? Se on pelottavaa..

Ystävä, tuttava tai vieras tarjoaa sinulle tilaisuutta, kuuntele. Anna hänelle hetki kertoa. Tunnustele mitä se sinussa herättää? Iloa, surua, pelkoa, ahdistusta, jännitystä, hyvää vai pahaa?
Silloin kun sinulle tarjoutuu tilaisuus lähteä seikkailuun, kun se on kiinnostava: Tartu siihen! Kuuntele sydäntä. Pamppaileeko se kutsuvasti vai onko tunne ahdistava? Sinä päätät, mitä teet, älä anna pelon ohjata päätöstäsi.

Hyppää! Joskus tipahdat ja välillä sattuu, mutta mitään et saa, jos et uskalla kokeilla.

On myös aikoja, jolloin on hyvä antaa itselleen vain aikaa. Kun huomaat itsesi väsyneeksi, et jaksaisi, olet ärtynyt tai muuten tuntuu raskaalta. Lepää! Tilaisuuksia kyllä tulee!
Päätösten tekemistä helpottaa, kun teet rajat itsellesi jaksamisen suhteen ja luotat, mikään mikä sinulle on tarkoitettu, ei jää tulematta vastaan uudestaan.

Ennen kaikkea ole läsnä itsellesi, sinun elämällesi.
Kukaan muu ei voi elää, tuntea tai kokea sinun puolestasi.
Nauti!
-K-

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.