Hyvinvoinnin parantaminen lähtee sieltä, missä nyt on

Tiesitkö, että voidakseen parantaa omaa hyvinvointiaan, tulisi aloittaa sieltä missä on nyt, ei sieltä missä haluaisi olla?

Voi olla, että olet rimpuillut jo pitkään jaksamisen äärirajoilla, ylivirittyneessä tilassa, aina seuraavaa lomaa odotellen. Ehkä sinua vaivaa unettomuus, tai toivot jo herätessäsi päivän kuluvan nopsaan, jotta pääsisit nukkumaan. Tai onko tilanne kehittynyt siihen pisteeseen, että mielessäsi on käynyt toive jonkin ruumiinosan katkeamisesta ja viikon levosta sairaalapedissä, jossa kukaan ei vaadi sinulta mitään? Näistä huolimatta suorittajan mieli toimii usein niin, että hyvinvoinnin parantamisyrityksestä muodostuu itsensä kuntoon laittamisprojekti, joka yritetään toteuttaa kuinkas muuten kuin suorittamalla, hampaita purren. Erityisesti uuden vuoden alkaminen on näiden projektien kulta-aikaa.

Kun voimavarat ovat hyvin vähissä, kasvattavat kovatahtinen liikunta, 1200 kcal dieetti, jatkuva itsensä kehittäminen uusiin koulutuksiin osallistumalla ja itseapuoppaiden pakonomainen lukeminen yömyöhään, ennemmin pahoin- kuin hyvinvointia. Hyvinvoinnin parantamisen polun alkupää löytyy nimittäin tästä päivästä ja tämän hetken voimavaroista.

On hyvin mahdollista, että tässä kohtaa hyvinvointiasi parantaa eniten nukkuminen ja lepääminen, kirjan lukemiseen keskittyminen, lämmin kylpy, saunominen, lempeä restoratiivinen jooga, metsäkävely lumisateessa, hotelliyö omassa seurassa, ajan viettäminen ystävien kanssa, tai joululaatikoiden valmiina ostaminen, ja sen muistaminen, että joulu tulee ilman suursiivoustakin (tämä on käytännössä todettu fakta!).

Vaikka tavoitteena olisi olla 4/5/6 -kymppisenä elämänsä parhaassa kunnossa ja juosta maraton Havaijilla, voi olla, että juuri nyt liikkeelle lähtö tuota kohti tarkoittaa kännykän jättämistä makuuhuoneen ulkopuolelle, pidempiä yöunia, ja sen hyväksymistä, että tästä Duracellista on nyt virta loppu.

 

Levollista joulun aikaa juuri Sinulle, pidäthän huolta itsestäsi.

Lisää mietteitäni uupumisesta, suorittamisesta ja oman hyvinvoinnin parantamisesta löydät Instagramista tililtäni @askeleita_kohti_hyvinvointia 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.