Rakkaus parantaa

Siitä on tänään tasan 20-vuotta, kun aloitin ensimmäisen vuosia kestävän parisuhteeni. Siitä on pitkä aika. Mietin tänään itseäni silloin ja nyt, jotain samaa minussa on edelleen, se perus minä. Joka uskoo, toivoo ja rakastaa.

Silloin olin jo saanut elämäni suurimmat ja kipeimmät kolhut rakkaudesta, joita minulta meni vuosia parantaa. Kipeitä rakkauden haavoja.

Uskoin silloin, että rakkaus parantaa kaiken. Ja näin uskon sen edelleen olevan. Mutta en ymmärtänyt silloin, ettei se tarkoita: Rakkaus minussa voi parantaa kaikki haavat sinussa! Vaan: Rakkaus minussa voi parantaa kaikki haavat minussa!

Tänään ymmärrän enemmän, ymmärrän että me voimme rakastaa ja me voimme myös kärsiä rakkaudessa. Sillä niin kauan, kun toinen ei ota rakkautta vastaan, hän ei anna rakkaudelle lupaa parantaa. Ja jos yritämme rakastaa toista kaikesta huolimatta, jos teen itselleni rakkaudesta työn, jonka tavoitteena on saada toinen kokemaan rakkaus, muuttuu rakkaus minussa kärsimykseksi. Sillä vain vapaudessa voi rakastaa ja vain vapaudessa rakkaus voidaan ottaa vastaan.

Kenenkään ei ole pakko ottaa rakkautta vastaan ja silti voimme rakastaa häntä, kunhan tuo rakastaminen tapahtuu vapaudessa. Voin rakastaa toista koko sydämestäni, kun vain päästän tuosta rakkaudesta irti ja annan rakkauden kohteen valita, ottaako hän rakkauden vastaan vai ei. Päästäessäni irti rakkaudessa minulle jää jäljelle hyväksyntä. Minun tulee hyväksyä toisen valinta ottaa tai olla ottamatta rakkautta vastaan. Siksi minun on päästettävä tuo rakkaus vapauteen ja luotettava, että rakkaus näkee joku päivä minut ja palaa luokseni. Enkä minä voi rakkauden muotoa valita, voin valita jäädä tai voin valita lähteä. Sillä me kaikki olemme vapaita.  Kuuntelemalla sydäntäni, voin helpottaa valintaani ja valinnastani huolimatta, voin olla kiitollinen saamastani rakkaudesta.

Koska minä voin tehdä rakkaudesta itselleni kärsimystä. Jos jään, vaikka sattuu tai jos ammennan lisää, kun minut tai rakkauteni on jo torjuttu. Rakkaus voi muuttua hiljalleen kärsimykseksi, kivuksi joka ei enää anna vaan ottaa. Koska vain vapaudessa, tyhjässä tilassa, ilman oletuksia ja odotusta vastarakkaudesta voi rakastaa. Aina kumminkin voin valita rakastaa itseäni ja valita myös ottaa rakkauden itseltäni vastaan. Voin valita tehdä itselle sen, jonka tekisin rakkaudessa toiselle. Tänään valitsen rakastaa vapaudessa.

Vapauttavaa ystävänpäivää 2022!

Katri

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.