Työhakemus unelmani rekrytoijalle

Jos olisin taikuri niin taikoisin ympärilleni unelmieni maailman, joka olisi täynnä unelmieni työnantajia. Hokkus pokkus viuhtoisin taikasauvallani ja siellä he ihanissa toimistoissaan vastaanottaisivat hymyissä suin ihania työhakemuksiani. Taikamaailman työnantajat olisivat melko veikeää ja fiksua porukkaa. Heistä olisi hurjan hienoa kokeilla uusia lähestymistapoja rekrytoimiseen ja se olisi heistä inspiroivaa, sekä hauskaa.

Tämä yleisesti ottaen virtaava ja ajassa eteenpäin liikkuva (ei jumittava) asenneilmapiiri tekisi työpaikoista dynaamisia, sekä mielenkiintoisia. Työntekijät ja työnantajat odottaisivat innolla uusia työpäiviä, koska jokainen päivä olisi oikeasti uusi. Ei paikallaan polkeva, vaan eteenpäin vievä. Kokonaisuutta palvelemassa olisi rekrytoijien ihmisissä tunnistamia erityispiirteitä, joiden käyttöönotto kokonaisuudessaan muodostaisi jotain pysäyttämätöntä, uutta ja innostavaa! Ah, KYLLÄ! Kaikki voittaisivat niin, että katot tärisisivät.

Omassa työhakemuksessani kertoisin ensin, että olen hoitanut poikaani hänen elämänsä ensimmäiset kolme vuotta ihan yksin ja ilman hoitoapua kotona. Se, että olen tehnyt tämän on ollut itselleni äärettömän tärkeää. Ensimmäinen JES tulisi siitä, etten lannistunut, vaan pidin kiinni itselleni tärkeästä asiasta. Toinen super JES tulisi siitä, että jatkuvasta univajeesta huolimatta keksin keinoja selvitä ja auttaa itseäni. Tein vahvoja hengitysharjoituksia ja opin jopa niiden avulla parantamaan vuosia vaivanneen migreenin. Löysin siis itsestäni uskomattomia voimia ja jopa kyvyn parantaa ihan itse itseni. Ilman rahaa ja ilman lääkkeitä.

Kolmas JES- tulisi siitä, että vaikeiden tunteiden seasta nousi voima. Joskus minussa heräsi suurta kiukkua sitä kohtaan, että olin ihan yksin. Hankalat tunteet saattoivat myllertää ja pyllertää selkärankaani pitkin niin, että varpaat heiluvat ärsytyksestä. Hankalat tunnetilat piti ottaa vastaan ja kohdata. Oli sanottava MOI vaan, koska karkuun ei päässyt. Eheytymistä ja sisäistä voimaahan siitä syntyi. Sisällä heräsi rakkaus ja tuli, sekä ennen kaikkea anteeksianto. Voi kuulostaa hihhulilta, mutta kokeilepa itse.

Neljäs JES – annettaisiin tämän kaiken keskellä koko ajan vallinneesta huumorista, luovuudesta ja ilosta, jotka eivät kuolleet. Eivät sitten millään, vaikka mitkä maailman mörököllit tekivät voltteja joskus ympärillä. Syntyi naurua, tanssia ja lukemattomia lastensatuja, sekä runoja. Oli hihittelyä ja hohottelua, sekä tilannekomiikkaa. Jälkimmäinen on mahtavaa ja erittäin toimivaa lääkettä moneen vaivaan.

Unelmieni maailman rekrytoijat pitäisivät tätä kaikkea ihan upeana pohjana mihin tahansa työhön. He kyllä arvostaisivat työkokemustani, joka liittyy vaikkapa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ohjaamiseen, lasten kanssa työskentelyyn, kansainvälisyyskasvatukseen tai muuhun opetustyöhön. Myös esiintymiskokemukseni, kirjoitustaitoni ja ihan näppärä sosiaalinen kyvykkyys katsottaisiin eduksi.

Taikamaailman rekrytoijat pitäisivät silti tuota kaikkea vähän niin kuin kakkuna, jonka päälle on tarvittu kolmen vuoden kermavaahto. Eli pieni tauko CV: ssä nähtäisiin juuri kermana jo ennestään hienon kakun päällä. Kakkuhan oli ihan hyvä jo, mutta tullakseen valmiiksi se kaipasi sitä kaikista tärkeintä loppusilausta. Nimittäin supervoimaa! Nämä upeat rektytoijat ehkä nauraisivat jokseenkin ontuvalle kakkuvertaukselle, mutta pitäisivät sitä silti ihan validina (vaikka ei täydellisenä) kielikuvana hienolle asialle.

Hokkuspokkus vaan työnantajille ja haastattelukutsuja tänne kiitos!

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.