Feminiinin seksuaalinen vallankumous on syvä sisäinen muutos

Nainen, oletko oppinut luottamaan sydämesi ääneen ja kehosi viesteihin, kun on kyse rakkaudesta ja seksuaalisuudesta? Oletko ymmärtänyt, miten kulttuurinen ja/ tai uskonnollinen ehdollistumisesi sekä kiintymyssuhdetraumasi vaikuttavat seksuaaliseen toimintaasi ja kokemuksiisi?

Maailmassa on paljon melua: ohjeita, vinkkejä, suosituksia, strategioita, tekniikoita, näkökulmia ja mielipiteitä. Osa niistä on meille hyväksi, mutta suuri osa myös johtaa harhaan siitä, mikä on meille itsellemme totta. Jokaisen historia, persoona, keho ja elämäntilanne on yksilöllinen. Vain tuntemalla itsemme ja olemalla yhteydessä syvempään kehossamme tuntuvaan viisauteen, voimme todella tehdä itsellemme oikeita päätöksiä. 

Jos yhteytemme kehoomme ja todellisiin tunteisiimme on katkolla, toimimme epäterveestä maskuliinienergiasta käsin yrittäen järkeillä tai kontrolloida tietämme oikeaan tapaan toimia. Tällöin ohitamme juuri sen intuitiivisen viisauden, joka on meille synnynnäistä ja jota seuraamalla löydämme tiemme omaan totuuteemme ja kukoistukseemme. 

Seksi ei ole “vain seksiä”

Seksuaalisuus jos jokin on osa-alue, jossa meidän tulisi olla äärimmäisen herkillä ja tietoisia, mitä kehossamme tapahtuu, mitä haluamme ja mitkä rajamme ovat. Suurimmalla osalla tämä ei toteudu, sillä kulttuurin, median ja omien henkilökohtaisten traumojen vuoksi, seksi ei ole läsnäolevaa vaan siihen mennään tiedostamattomasti automatisoituneita kaavoja noudattaen. Tällöin usein päädytään myös ylittämään omia rajoja, miellyttämään ja hylkäämään itsensä. 

Seksi ei ole vain seksiä, vaikka nykykulttuuri ja media sen meille niin tarjoileekin. Seksuaalisuus on hyvin syvä ja herkkä osa-alue meissä. Moni harrastaa seksiä aidoimmasta itsestään irrallaan yrittäen alitajuisesti minimoida haavoittumisen riskit, mutta kokemus itsessään jättää olon usein jokseenkin tyhjäksi. 

Mitä vähemmän on auki, sitä vähemmän voi ottaa vastaan. “Seksi ilman tunteita” on fyysinen suoritus, joka tuo ehkä hetkellistä hyvää oloa, mutta ei tyydytä tarvetta tulla kohdatuksi syvästi.


Ääripäästä toiseen

Aiheen kanssa navigoiminen haastaa etenkin uskonnollisesta ehdollistumisesta havahtuneen ja seksuaaliseen voimaantumiseensa heränneen naisen. Uskonnollinen maailmankuva, johon kasvoin, tukahdutti ja rajoitti seksuaalisuuttani ja sen ilmaisua. Toisaalta sen vastareaktioksi viime vuosikymmeninä noussut seksipositiivisuus ja yhteiskunnan yliseksualisoituminen, jossa ei huomioida syvempiä emotionaalisia aspekteja, ei myöskään tuntunut itselle koskaan täysin oikealta. Pitkään näin vain nämä kaksi ääripäätä. Jotta ei olisi enää rajoittunut, pitäisi olla avoin aivan kaikelle. Mitä rohkeampia ja erikoisempia kokemuksia, sitä “vapaampaa” seksuaalisuus on. 

Avioeroni jälkeen matkalla vapauteen uskonnollisen ehdollistumisen kahleista kokeilin valtavirran “seksipositiivisuus” -energiaa. Tällainen “vapautunut” seksuaalisuuden toteuttaminen ei kuitenkaan tuntunut ravitsevan minua lainkaan. Päästäkseni yhteyteen heittäytyvään osaani, katkaisin yhteyteni herkkyyteeni ja viattomuuteni alkoholin tai jonkin roolin avulla. Seksuaalinen nautinto jäi vajaaksi näissä kohtaamisissa siitäkin huolimatta, että (onnekseni) kaikki intiimisti kohtaamani miehet kohtelivatkin minua kunnioittavasti ja olivat kiinnostuneita myös minun nautinnostani. 

Mikä minussa on vialla?

Koska en itse ollut yhteydessä herkkyyteeni ja aitoihin haluihini, en pystynyt antautumaan nautinnolle tai kommunikoimaan toiveitani. Koin, että minussa täytyy olla jotain vialla, koska en pysty heittäytymään nautintoon tilaisuuden tullessa. Vaikka aloin ulkoisesti toimia toisin, kokemukseni omasta viallisuudestani pysyi samana. Vasta myöhemmin opin, kuinka paljon syvää sisäistä työtä tarvitaan muuttamaan vääristyneitä uskomuksia omasta seksuaalisuudesta ja että herkkänä naisena tarvitsen paljon ulkoista sekä sisäistä turvaa, jotta voin kokea syvempää seksuaalista nautintoa.

On vaatinut paljon tunnetyötä, nautintoharjoituksia sekä kipeitä kohtaamisia ja pettymyksiä ennen kuin olen löytänyt paikkaan, jossa todella rakastan itseäni ja kunnioitan myös herkkyyttäni ja viattomuuttani. Sisäinen turvani on lisääntynyt niin, että en tarvitse alkoholia uskaltaakseni heittäytyä seksuaaliseen kanssakäymiseen (tai mihinkään muuhunkaan). Kehoni on hyvin herkkä kokemaan nautintoa oikeissa olosuhteissa enkä enää kanna uskomusta, että siinä olisi jotain vikaa. 

Todellinen seksuaalinen vallankumous

Seksuaalinen vapaus ei tarkoita minulle enää sitä, että olisi kokeillut kaikkea mahdollista ja mahdollisimman monen kumppanin kanssa. Se tarkoittaa minulle, että uskallan olla aito, luonnollinen itseni ja kohdata myös toisen tästä tilasta käsin. Haluan tutkia seksuaalisuutta syvästi ja kokea ne kaikki henkiset ulottuvuudet, joihin seksin avulla on mahdollista päästä.

Kun olen voimaantunut seksuaalisuudessani, en myöskään hae tiedostamattomasti validaatiota omalle rakastettavuudelleni itseni ulkopuolelta. En ole valmis uhraamaan haluani tulla kohdatuksi läsnäolevasti ja vastavuoroisesti saadakseni edes vähän huomiota ja kosketusta. Haluan tottakai nauttia seksuaalisuudestani myös toisen ihmisen  kanssa, mutta valikoin erittäin tarkasti, kenet päästän fyysisesti kaikkein lähimmäksi.

Feminiinin seksuaalinen vallankumous on sitä, että uskaltaa olla vapaasti ja aidosti oma itsensä sekä rakastaa omaa kehoaan ja nautintoaan. Kun tämän lisäksi uskaltaa omistaa  ja ilmaista omat halunsa ja tarpeensa, pystyy kohtaamaan toinen läsnäolevasti mitään tukahduttamatta ja piilottamatta. Tämä vaatii useimmilla meistä syvää sisäistä muutosta. 

Yksi haluistani on tukea herkkiä naisia vapautumaan viallisuuden kokemuksesta, jotta he voivat voimaantua kukoistamaan omassa feminiinissä seksuaalisuudessaan (joka tuntuu muuten uskomattoman hyvältä!). Olethan yhteydessä minuun, jos tämä kutsuu sinua! Valmennuksissani jaan kanssasi voimakkaat työkalut, joiden avulla voit hoitaa emotionaalista traumaa kehossasi ja opit rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet.

Rakkaudella: Hanna-Leena

Valmennuksissani autan asiakkaitani voimaantumaan rakkaudessa ja nautinnossa kehollisen tunnetyön avulla. Valmennuspaketteihin sisältyy Zoom-tapaamisten lisäksi myös jatkuva viestituki sekä energeettinen tilanpito prosessille. Jos kaipaat apua tilanteeseesi, niin tarjoan ilmaisen tutustumispuhelun valmennuksesta kiinnostuneille!

Tutustu valmennuksiini nettisivuilla, tilaa rakkauskirje tai tule maksuttomaan fb-ryhmään tästä: https://linktr.ee/purelovecoaching

Voit myös seurata minua instagramissa: https://www.instagram.com/hannaleena.hakola/

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.