JOHANNA SORMUNEN: Mikä on sun supervoima?

​Muistan sen hetken edelleen kirkkaasti kun päätin menestyä ja pärjätä nimenomaan taloudellisesti. Revin oikaisupyyntöön lähdössä olleet tukipaperit ja päätin etten jalallanikaan astu enää siihen laitokseen vaan teen mun omat rahat. Toinen päätös koski miehiä. Päätin etten koskaan olisi riippuvainen yhdestäkään miehestä varsinkaan taloudellisesti vaan pärjäisin itse, aina, tilanteesta riippumatta. Voisi sanoa että aloin aikamoisella uhmalla rakentamaan omaa liiketoimintaa.


Toisaalta se uhma oli hyvä. Ei ollut vaihtoehtoja ja oli pakko mennä eteenpäin sivuille vilkuilematta. Mun taloudellinen tilanne ja muutenkin tilanteet oli niin kaoottisia silloin että tunsin olevani selkä seinää vasten ja mietin että siitä seinästä on hiton hyvä potkasta vauhtia. Toimin itseasiassa edelleen parhaiten sellaisessa tilanteessa jossa on pakko toimia ilman vaihtoehtoja. Jos saan vaihtoehdon ja varsinkin mukavan sellaisen jään mielelläni riippumattoon makaamaan ja lipittämään Pina Coladaa. Rakastan vapautta ja mukavuutta mutta aktivoidun äärimmäisen tehokkaaksi snadisti stressaavassa tilanteessa ja otan aina silloin mun piilossa olevat voimavarat käyttöön.​Tosta bisneksen aloituksesta pitää muuten vielä kertoa sen verran, että mun kassavaje oli niin suuri etten oikeastaan olisi voinut ostaa premium luokan tuotteita, käytin halvimpia mahdollisia tarjous vitamiineja siihen aikaan. Näin kuitenkin liiketoiminnassa niin suuren mahdollisuuden että siihen löysin rahat ja aloin töihin koska mulla oli selkeä visio miten tulevaisuudessa aikoisin viettää mun elämän. Musta tulisi naisjohtaja joka menisi kaikkien esteiden läpi eikä antaisi minkään estää saavuttamasta omia tavoitteita.

 

Kun mietin itseäni vuosia sitten on aika hämmästyttävää mikä muutos on tapahtunut. Olin niin hukassa ilman selkeää suuntaa ja niin monella tavalla heikko. Toisaalta kaikki asiat mitä vuosien aikana tapahtui tuli vahvistamaan mua tulevaisuutta varten. Oli tilanne mikä hyvänsä niin mä kyllä pärjäisin itse. Se minä itse oli jotenkin tosi tärkeää. Että jos mikä tahansa sortuisi mun ympäriltä niin paketti olisi sen verran tiukasti kondiksessa että en edes huojahtaisi. Millaista se sitten on kun on koko ajan voittajafiilis ja vahva? Se tuntuu niinkuin joka ikinen lihas olisi jännittynyt 24/7 ja pää miettii jatkuvasti uusia strategioita tulevaisuutta varten sekä on valmiina ihan mihin vaan tilanteeseen josta tulee selviämään voittajana.

Viime aikoina mun sisällä on kuitenkin tapahtunut ihan tajuton prosessi joka haastaa kaiken mihin oon uskonut ja mitkä on ollut mun oman elämän tukipilarit. Oon ollut ihan ehdoton siinä etten ikinä haluaisi olla yhdenkään miehen elätettävänä ja nyt aloin yksi päivä miettiä että onko se sittenkään niin paha asia. Tää kaikki oikeastaan alkoi tällasesta Gold Digger- pilavideosta missä ulkoisesti pätevä mimmi on selkeästi rahan perään ja aloin sit miettiä että mitä sitten? Ihmisillä on erilaisia taitoja ja miksei kauneus/ulkonäkö voisi olla yksi taito? Joku osaa laulaa, toinen on lahjakas matematiikassa, yksi osaa koodata, kolmas on huippu jossain urheilulajissa mutta mitä jos jonkun taito on vaan olla aivan tajuttoman kaunis. Eikö hänellä ole yhtäläinen oikeus käyttää sitä lahjaa jonka hän on saanut. Usein myös näissä ”sugardaddy” suhteissa molemmat varmasti tietää missä mennään ja vaihtokauppa on ns. reilu. Toki myös voi olla kyseessä ihan aito rakkaus jossa toinen maksaa kaiken ja mitä sitten? Mitä se kuuluu kellekään ja onko se keneltäkään pois?Jokaisella on jonkinlainen luontainen tarve selviytyä ja nykyaikana selviytymiseen kuuluu isossa osassa raha. Usein duunia ja ratkaisuja tehdään rahan takia ja onkin super hienoa jos on onnistunut yhdistämään omat luontaiset taitonsa niin että pystyy tehdä työtä joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia sekä ansaitsemaan sillä sen summan rahaa mikä tekee onnelliseksi ja antaa mielenrauhan. Vaikka sanotaan ettei rahalla voi ostaa onnea niin aika paljon sillä nykyään saa asioita joilla voi täyttää perustarpeet sekä niiden lisäksi hankkia vähän ekstraa joko materiana tai erilaisina elämyksinä. Sussa on ihan uskomaton voima. Sillä voimalla pystyt tekemään asioita joita et ehkä tällä hetkellä voi kuvitella tekeväsi mutta sillä hetkellä kun sulla on terpeeksi vahva syy kaikki muuttuu. Silloin löydät sun voiman ja alat vapauttamaan koko potentiaaliasi samalla kun toteutat omaa sielunsuunnitelmaasi.

Johanna Sormunen on 29-vuotias 7-vuotiaan tytön äiti, tyttöystävä ja yrittäjä. Johanna tekee työkseen verkostomarkkinointia Fitline ja Beautyline tuotteilla. Hänen intohimonsa on auttaa ihmisiä saavuttamaan omia tavoitteita, näkemään elämän parhaat puolet ja elämään täyttä elämää joka päivä. ​Kirjoitus on aikaisemmin julkaistu myös Johannan blogissa  hänen kotisivullaan  Mun bisnes

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.