Lapsonen maan

Katson sineen taivaan,
tähti kirkkain sua.
Taas mä pyynnöin vaivaan,
ohjaa kotiin mua.

Keväällä 2017 sain ennusteen; ”Juna tulee lähtemään liikkeelle, kun uskallat sulkea oven takanasi. Sen jälkeen juna pysähtyy oikeaan aikaan, oikeilla pysäkeillä. Junan liike, tuo mukanaan uutta, se tuo kuoleman ja syntymän.”

Minun junani oli alkanut jo muodostumaan, veturi veti puoleensa vaunuja, muutoksen juna oli valmis, mutta vielä se ei ollut lähtenyt liikkeelle. Ensimmäinen liike oli tultava minusta ja minulta vaadittiin rohkeutta ottaa ensimmäinen askel, kohti muutosta.

Ja tuohon aikaan eteeni nousi toistuvasti sana; ERO.

Ymmärsin, että minun oli oltava se, joka lähtee. Punnitsin alitajuisesti ja tietoisesti päässäni koko ajan, yötä päivää kysymystä ”Työ vai Suhde?”. Tietämättäni vastausta, jotain oli tehtävä ja lopulta jätin työni. Silloin toivoin koko sydämestäni, että se riittäisi. Vaikka tunsin varjon toiveen päällä ja aavistin varjon alla olevan totuuden. Muutos tarvitsi tehdä kaikilla tasoilla.

Tammikuussa 2017 jäin töistä pois. Huhtikuussa 2017 sanoin itseni irti vakituisesta työsuhteesta. Toukokuussa 2017 olin koko päiväisesti, lasteni kanssa kotona, heinäkuuhun 2017 asti. Kesäkuussa 2017 kerroin miehelleni, että en voi olla enää hänelle vaimo. Heinäkuussa 2017 aloitin uudessa työssä ja Syyskuussa 2017 muutin pois yhteisestä kodistamme.
Samalla päästin syyskuussa irti kontrolloinnista, ”köysistä”, hallinnan tarpeesta ja annoin itselleni luvan olla minä. Herkkä, kaunis, naisellinen, villi ja vapaa, ennen kaikkea Minä!

Muutosta oli alkanut tapahtua jo aiemminkin, tietoisesti ja tiedostamatta. Minä muutuin sisäisesti ja samalla koko ulkopuolinen maailmani koki muutosta. Usein iltaisin laitoin ja laitan edelleen kädet ristiin ja pyydän, että kaikki tapahtuisi minun ja lasteni, sekä jokaisen asiaan kuuluvan korkeimmaksi parhaaksi.

Katson sineen taivaan,
tähti kirkkain sua.
Taas mä pyynnöin vaivaan,
ohjaa kotiin mua.
Katson sineen taivaan,
tähti kirkkain sua.
Taas mä pyynnöin vaivaan,
ohjaa kotiin mua,
ohjaa mua!

Ajoittain vastaan tulee pidempiä tunneleita, silloin tuntuu kuin aika olisi pysäytetty, mutta mitään ei kerkeä. Aivan kun minua estettäisiin huolehtimasta omasta elämästäni.

Nyt niitä jaksoja on ollut tiiviimmin. Tapahtuu paljon, tulee muutoksia ja välillä ei meinaa muistaa mitä ja milloin oli tarkoitus tehdä. Ne tehtävät, jotka on suoritettava, mutta meinaavat unohtua tuodaan kyllä eteen uudestaan,  niin kauan kun ne on hoidettu loppuun. Lapsien asiat hoituvat ja järjestyvät siististi, kuin unelmissa eikä pelkoa ole siltä osalta tarvinnut kantaa.

Koko joulukuun kestänyt jakso. Kun kulkisin vain eteenpäin, aivan kuin joku työntäisi minua eteenpäin enkä hallitse aikaa. Aamu alkaa ”kiireellä” ja päättyy siihen kun nukahdan, niin kauan kuin junan on aika pysähtyä, ensin se hidastuu. Maisema alkaa näkyä ja lopulta pysähtyy. Muutos tapahtuu ja juna lähtee taas liikkeelle, hitaasti. Niin, ettei aluksi ymmärrä olevansa liikkeessä ja vauhdin kiihtyessä nauttii tietämättömyydestä, kunnes vauhdin pysähtyessä näkee maiseman kauneuden.

Etsien käy lapsonen maan.
Tokkopa koskaan juurtua saan.
Lintunenkin muuttaessaan.
Pesäpuun löytää vain vaistollaan.

Mutta etsien käy lapsonen maan.
Haikeus mielen kotina vaan.
Siivetön oon, etsiä saan.
Rauhaa en löydä kai milloinkaan.

Viimeinen kuukausi on ollut todellisen sekava, aivan kuin keho ja mieli olisivat eläneet omaa elämäänsä. Tiedän, että suuri muutos on tulossa. En vain näe sitä vielä, kuin iso juna-asema, jolla on tarkoitus olla pidempään. Joten on aika jättää mennyt taakse, hyvästellä eilinen. Ottaa hyvä asento, hengittää syvälle sydämeen. Laskea kädet syliin ja nauttia muutoksen matkasta ja ennen kaikkea vaihtuvan vuoden energioista.

Valoa ja rakkautta vuoteen 2018!!

Etsien käy lapsonen maan.
Lohtua iltaan raukenevaan.
Tähtiinsä yön loisteesi suo.
Eksyneen viitaksi hohtees tuo.

 

-K-

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.