Rakkauden polku, kutsu läsnäoloon

Rakkauden polku, kutsu läsnäoloon!

Mitä on rakkaus? Onko se tunne tai huuma, joista rakkauslauluissa ja -runoissa kerrotaan?

Onko se epätoivoista halua omistaa rakastettu? Mistä rakkauden löytää?

Me kaikki kaipaamme rakkautta, aidosti nähdyksi ja kuulluksi tulemista, kosketusta, läsnäoloa ja tietoisuutta siitä, että olemme merkityksellisiä. Rakkauden oivaltamisen edellytyksenä ei kuitenkaan ole parisuhde.

Rakkaus alkaa pysähtymisestä, läsnäolosta ja siitä, että haluan olla juuri tässä ja nyt.

Olitpa sitten eronnut, karannut, sinkku, yksinäisen oman polun tallaaja, parisuhteessa tai ei, sinä olet aina rakkauden arvoinen ja voit kääntyä aina rakkauden puoleen elämäntilanteestasi huolimatta.

Tunteemme voivat joskus väittää aivan päinvastaista: voit tuntea olosi surkeaksi, pettyneeksi, onnettomaksi, surulliseksi, masentuneeksi….

 

Sarjasta Olevaisuuden verkko, Elämän polkuja, 25,7X42 cm, sekatekniikka paperille, 2021.

Elämän tarkoitus on elämä itse, sen oivaltaminen, että rakkaus on läsnä, sinussa, minussa ja kaikkialla.

Rakkaus on maailmaa kannatteleva tietoisuus, joka kannattelee myös sinua tunteistasi huolimatta. Salli rakkauden koskettaa ja ota omat askeleesi rakkautta kohti kuuntelemalla, katselemalla, aistimalla ja kokemalla elämä itsessäsi ja ympärilläsi.

Tehtäväsi on myös tutustua siihen maastoon ja niihin asioihin, mitkä estävät sinua kokemasta rakkauden läsnäoloa ja pitävät sinut otteessaan. Aina, kun tiedostat vaikeita tunteita, olet jo havahtunut, ja askeleen päässä rakkauden oivaltamisesta. Voit sallia kaikkien tunteiden olla, ja varovaisesti ystävystyä niiden kanssa, sillä niillä on aina jotakin arvokasta annettavaaa sinulle. Lopulta voit hellittää otettasi kaikkeen kokemaasi.

Kehollisuus on yksi portti rakkauden äärelle

Kehossasi asuu viisaus. Aivoissasi on suurempi kapasiteetti, jota edes käytät ja aivosi toimivat ohjataksesi sinua päivän toimissa, haasteellisissa ja taitoa vaativissa asioissa, osaat tehdä päätelmiä, ratkoa ongelmia ja käyttäytyä tarkoituksenmukaisella tavalla tilanteissa kuin tilanteissa.

Ruuansulatuksesi huolehtii ravinnon pilkkomisesta ja energiaksi muuntamisesta luonnollisesti, vaivatta ja ilman omaa panostasi.

Sydämesi tekee kallisarvoista työtä pitääkseen sinut elinvoimaisena ja vahvana.

Myös kehosi hengittää ilman, että sinun tarvitsee muistaa hengittää. Hengitys vain tapahtuu luonnollisesti ja tilanteeseen sopivalla tavalla hapettaakseen kehoasi.

Hengityksen avulla olet yhteydessä ja sidottu luontoon ja ympäristöösi. Sinä hengität, kukka ja ruohonkorsi hengittävät, puu, maa ja järvet hengittävät omalla tavallaan. Hengitämme kaikki samaa ilmaa, elämme samassa ekosysteemissä läheisessä kosketuksessa, vuorovaikutuksessa ja riippuvuudessa. Jokaisessa henkäyksessä asuu rakkaus, joka pitää sinut hengissä ja ravitsee juuri sinua.

Läsnäolo johdattaa sinut rakkauden äärelle

Pysähtymällä voit tulla tietoiseksi rakkauden läsnäolosta. Katso kaikkea tuoreesti kuin lapsi. Tuo huomiosi aistihavaintoihisi ja hengitykseesi. Ole läsnä hengityksessäsi, ole hengitys, tarkkaavaisesti kerta kerran jälkeen. Huomaa mielesi luonnollinen toiminta, ajatukset, jotka ilmaantuvat kuin tyhjästä. Katsele ja tarkastele ajatustasi, ja päästä se lipumaan vapauteen omia aikojaan kuin pilvi sinisellä taivaalla. Huomaa myös tunteesi. Ympäröi jokainen nouseva tunne hellästi hengitykselläsi.

Salli sen olla sellaisena kuin se on. Älä vaadi mitään, sillä kaikki ilmenee juuri sellaisena kuin ilmenee. Hellitä ja ole läsnä tässä ja nyt hetkessä tietoisena hyväksyen kaiken sen, mikä ilmenee harjoituksessa.

Esimerkiksi tällaista harjoitusta tekemällä voit tulla tietoisemmaksi rakkauden olemassaolosta, myös niistä asioista, jotka estävät sinua kokemasta rakkautta ja elämästä rakkauden virrassa.

Rakkauden kutsu juuri sinulle!

Rakkautta on elämä, ja rakkautta on elämän kokeminen täysin siemauksin niin iloissa, onnistumisissa, suruissa kuin hankaluuksissakin. Tervetuloa harjoittamisen ja rakkauden oivaltamisen polulle näkemään, aistimaan, kokemaan ja elämään täysin siemauksin!

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.