Mieheyden voima kutsuu miehiä voimaantumaan

Oma voima on termi, joka on vahvasti pinnalla näinä aikoina etenkin henkisen kasvun piireissä. Mitä se oma voima on? Mitä se on naiselle, mitä se on miehelle?

Oma voima ainakin sen omistamista, kuka todella on – sukupuolesta riippumatta. Voimme omistaa omat tunteemme, omat tarpeemme, omat toiveemme ja omat ainutlaatuiset piirteemme. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvää, sillä meitä on päinvastoin opetettu hylkäämään todellinen itsemme ja oma voimamme jo hyvin varhaisessa kehitysvaiheessamme ja sopeutumaan ulkoapäin tuleviin muotteihin ja odotuksiin.

Me voimme antaa omalle voimallemme tilan olla juuri sellainen, kuin se on. Tilan, jossa oma voimamme kasvaa, elää ja toteutuu aidosti. Omaa voimaa ja sen löytymistä tukee myös se, että meillä on yhteys itseemme. Tästä käsin voimme luoda myös terveen yhteyden yhteisöömme ja koko maailmaan.

Kun alamme elää omasta voimastamme käsin, käännämme huomion sisäänpäin ja alamme elää sisäisestä ohjauksesta. Tällöin meitä kiinnostaa yhä vähemmän se, mitä ulkopuolellamme ajatellaan ja miten pitäisi elää. Voimme vapautua olemaan ME, ja tällöin se kaikki tukahdettu saa tulla esiin ja etsiä ilmaisutapoja ympäristössämme. Tämä on matka, jossa ei ole heti uusia valmiita toimintamalleja olemassa. Yhteiskunta ja kulttuuri ei tue aidon, luonnollisen ja itseään sisältä käsin toteuttavan ihmisen elämää, mutta meidän tehtävä onkin löytää ja luoda meidän niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia parhaiten tukeva elinympäristö ihan itse.

Tällä matkalla seuraat askeleita, jotka johdattavat sinua omaa tarkoitustasi, tehtävääsi ja sielunperhettäsi kohti. Tällä matkalla näet kyltin ”pelko” monta kertaa ja se tuodaan eteesi, kunnes päätät seurata sen (ei pakottamalla, vaan lempeän jämäkästi). Tämän kyltin kohtaamisen jälkeen energiaa vapautuu ja matkasi paljastaa uuden askeleen. On se sitten uusia ulkoisia olosuhteita tai lisääntyviä positiivisia tunteita elämässäsi.

Mieheyden voima kutsuu miehiä voimaantumaan

Niin aito naiseus kuin aito mieheys on joutunut kulttuurimme tukahduttamaksi, kun toksinen maskuliinisuus on ollut vallassa niin sisäisissä kuin ulkoisissa rakenteissamme. Ei saa olla heikko, haavoittuva. Ei saa olla liian villi ja vapaa. Ei saa ilmaista itseään muista poikkeavalla tavalla. Ei saa ilmaista negatiivisia eikä myös liian positiivisia tunteita. Seksuaalisuutta on syytä hävetä. Pitää olla kunnon tyttö tai poika. Pitää hillitä ja hallita itsensä. Pitää olla kova, suorittaa ja selviytyä. Tai sitten miellyttää muita.

Harva meistä, jos kukaan on säilyttänyt aidon lapsenomaisen viattomuuden, luottamuksen ja avoimuuden, joka meillä oli synnyinoikeutenamme. Tämän puhtaan ytimemme päälle olemme joutunet rakentamaan kovia kuoria, suojia, naamioita – raskaita selviytymismekanismeja. Ne auttoivat meitä joskus, mutta tässä ja nyt ne eivät enää palvele tarkoitustamme. Meidän tehtävämme on auttaa toisiamme tekemään tietoiseksi nuo valheelliset, pelkoon perustuvat suojat ja kannustaa niiden riisumisessa. Me olemme täällä, jotta voimme vapautua yhdessä, siihen lapsenomaiseen viattomuuteen, luottamukseen ja avoimuuteen. Antaa lapsen meissä olla näkyvä.

Mutta lapsi meissä ei voi näkyä, jos paikalla ei ole aikuista tarjoamassa sille rakkautta ja turvaa. Liian monet ihmissuhteet perustuvat sisäisten lasten keskenäisiin kähinöihin – koska aikuinen meissä on ihan väärällä paikalla. Kun aikuinen meissä alkaa löytämään oikean paikkansa – ei kontrolloiden ja yrittäen tukahduttaa lapsen aitoja haluja, impulsseja ja toiveita – vaan ottaen lasta kädestä kiinni ja alkamalla kuunnella ja ohjata tätä lempeästi, alkaa oikeanlainen tasapaino vallita koko elämässämme.

Mieheyden voima on yhteisö miehille, jotka haluavat elää aidommin, välittömämmin ja rakkaudesta käsin. Miehille, jotka haluavat riisua suojakuoret ja olla tukena toisillensa. Mieheyden voimassa kukaan ei ole toisen ylä- tai alapuolella. Voit olla oma itsesi ja oppia ilmaisemaan omia tarpeita, tunteita, ajatuksiasi ja saada peilausta turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Mieheyden voima tukee myös miesten välistä yhteisöllisyyttä ja miestenpiiritoimintaa.

Tule mukaan MIEHEYDEN VOIMA – yhteisöön, jonka moderaattoreina toimivat Joni, Jari ja Markus

 

 

Mieheyden voiman blogit löytyvät TÄÄLTÄ

Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen

Heidi Harju, Naiseuden voiman perustaja, naistenpiirien fasilitaattori
Kuvassa myös Alkumaan mies – bloggaaja Joni Mäkinen sekä tuleva bloggaaja Jari Kenttämaa

Haluatko mukaan bloggaajaksi tai vieraskynäilijäksi Mieheyden voimaan? Ota yhteyttä: heidikuu@gmail.com

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yksi kommentti