Junamatka Turkuun ihana ois

Kun kuopus oli ala-asteella, sain häneltä kerran äitienpäivälahjaksi itsetehdyn lahjakortin tekstillä:

”Tällä kupongilla saat 4 h pelkkää hiljaisuutta ❤”

Äiti oli ehkä vähän väsynyt… Elettiin aikoja, jolloin uupumiseni oireili vahvana, eikä omaa aikaa, tilaa tai lepoa tuntunut mahtuvan elämään. Olin _niin_ väsynyt. Huumori on ollut aina yksi selviytymiskeinoistani ja vitsailinkin voivani myydä mainostilaa silmäpusseihini.

Nyt, 10 vuotta myöhemmin, on tuo samainen lahjakortti edelleen olemassa, käyttämättömänä. Niinä vuosina, kun olisin sitä todella tarvinnut, säästin sen aina ”pahan päivän varalle”. Entä jos huomenna, ensi viikolla, keväällä tarvitsisin sitä vielä enemmän kuin nyt?  Nykyään se on kiinnitettynä keittiön seinällä olevaan todo -tauluun ja muistuttaa siinä jokapäiväisenä ”tehtävänä” laittamaan oman itseni listalle.

Uupunut kaipaa usein lupaa lepäämiseen ja irti päästämiseen. Tätä lupaa ei pyydetä, mutta sitä voidaan toivoa esimerkiksi lääkäriltä, puolisolta, pomolta, työkavereilta, ystäviltä tai omilta vanhemmilta. Oma käsitys esimerkiksi riittävästä ja tavanomaisesta työtahdista, kotitöistä ja vastuiden määrästä on voinut jo aikaa sitten hämärtyä, samoin kuin tietoisuus oman uupumuksen syvyydestä. Tilanteen huonontuessa myös päätöksien tekeminen muuttuu haastavammaksi.

Ota siis tämä lupa:

  • olla yksin
  • olla hiljaa
  • nukkua kerrankin
  • lukea vaikka kirjaa
  • tehdä junamatka Turkuun
  • tuijottaa kauas tyhjyyteen.

Lupa levätä ja pitää huolta itsestäsi sinulle sopivalla tavalla. ❤

Käytäthän tämän lahjakortin säännöllisesti, aina kun sitä tarvitset – ja mielellään jo vähän ennen.

___

Lue lisää ajatuksiani hyvinvoinnin parantamisesta Instagramista tililtäni @askeleita_kohti_hyvinvointia

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.